Εξορμήσεις στη φύση vol.2

Στο προηγούμενο μας άρθρο σας δώσαμε τις συμβουλές και τις υποδείξεις μας για ορισμένες από τις δημοφιλέστερες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς στη φύση και ελπίζουμε να σας φάνηκαν χρήσιμες! Σε αυτό το άρθρο θα συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε, παρουσιάζοντας σας περισσότερες δραστηριότητες που μπορείτε να συναντήσετε και γιατί όχι να δοκιμάσετε κιόλας στη φύση!

Monoraft/Hot Dog

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το επόμενο στάδιο για κάποιον που έχει είδη κάνει μερικές διαδρομές ράφτινγκ και έχει εξοικειωθεί κάπως με τα νερά του ποταμού είναι η κατάβαση με τα μονοθέσια (Monoraft) και τα διθέσια (Hot Dog), φουσκωτά τα οποία δίνουν άλλη διάσταση και ακόμα περισσότερη δράση στην κατάβαση ενός ποταμού! Κάθε γκρουπ καθοδηγείτε από  επαγγελματία οδηγό που συνήθως έχει τον έλεγχο 5-6 μονοθέσιων βαρκών και εξασφαλίζει την ομαλή και ασφαλή κατάβαση τους! Για να συμμετέχει κάποιος πρέπει να ξεκινήσει από  διαδρομές 1-2 βαθμού δυσκολίας και μετά να επιχειρήσει καταβάσεις μεγαλύτερου βαθμού. Θα χρειαστείτε όπως και στο ράφτινκ ένα extra ζευγάρι αθλητικά παπούτσια το οποίο θα βραχεί, καθώς και ένα μαγιό.

Flying Fox

flying fox

Μια μοναδική δραστηριότητα που θα σας μείνει αξέχαστη είναι το Flying Fox! Μια συναρπαστική τεχνική εναέριας διάσχισης ποταμών και όχι μόνο! Χωρίς να χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε όλους, φτάνει να έχεις σχετικά καλή σωματική και ψυχική κατάσταση και έλλειψη υψοφοβίας! Όπως γράφουμε και πιο πάνω το πέρασμα είναι εναέριο, ο άνθρωπος είναι δεμένος με σχοινιά σε μηχανισμό με τροχαλία το οποίο ελέγχει επαγγελματίας οδηγός και ξεκινάς κάνοντας το μεγάλο άλμα στο κενό! Κρατάς με τα χέρια σου τη λαβή και κατεβαίνεις από το ύψωμα που βρίσκεσαι, στις όχθες του ποταμού. Πραγματικά μια εξαιρετική δραστηριότητα που σας συνιστούμε να δοκιμάσετε! Συνηθίζεται να πραγματοποιείται με το τέλος κάποιας πεζοπορίας.

Ραπέλ

rapel1

Ακόμα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα είναι το Ραπέλ! Τι είναι το Ραπέλ; Η κατάβαση, με την βοήθεια και την ασφάλεια των σχοινιών, είτε κάποιου βράχου είτε κάποιου γεφυριού. Ανάλογα με την τοποθεσία που θα το επιχειρήσετε. Με την βοήθεια που θα σας παρέχουν επαγγελματίες οδηγοί ανεβαίνετε με αναρρίχηση ή και με τα πόδια σε ένα ύψωμα και με την βοήθεια του σχοινιού κατεβαίνετε σιγά σιγά μέχρι το έδαφος. Στην Ελλάδα τα πιο συνηθισμένα σημεία που θα βρείτε για να ζήσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία είναι στα 20-40 μέτρα ύψος. Δεν χρειάζεστε προηγούμενη εμπειρία. Φορέστε άνετα ρούχα, αθλητικά παπούτσια και την φωτογραφική σας μηχανή για πολλές πολλές φωτογραφίες!

Ιππασία

ippasia2

Μια μοναδική δραστηριότητα για όσους λατρεύουν την φύση και τα ζώα είναι η ιππασία! Κάθε διαδρομή σας προσφέρει μοναδικές εικόνες και εμπειρίες που θα σας μείνουν αποτυπωμένες για πάντα! Υπάρχουν ειδικά εκπαιδευμένα άλογα και οδηγοί που θα σας βοηθήσουν ενώ δεν υπάρχουν προϋποθέσεις και ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει αυτή τη δραστηριότητα.  Αξίζει πάντως να προσθέσετε αυτό το εύκολο αλλά συνάμα πολύ ενδιαφέρον σπορ στο ενεργητικό σας. Για αυτή τη δραστηριότητα χρειάζεται να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια καθώς και μια δεύτερη αλλαξιά σε περίπτωση που λερωθείτε ή ιδρώσετε!

flyingfox4

Ελπίζουμε να σας φάνηκαν χρήσιμες οι συμβουλές μας και στην επόμενη σας εξόρμηση να σας βοηθήσουν! Αν είστε άτομο που του αρέσει η φύση πάντως, δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάποιες από τις δραστηριότητες που σας προτείνουμε. Η ενασχόληση με τα αθλήματα και τις δραστηριότητες στη φύση μπορεί να σας προσφέρει ψυχική ηρεμία, τρομερές εμπειρίες ενώ έχει και τη μαγική ιδιότητα να αποβάλλει όλο το άγχος που φορτωνόμαστε από την καθημερινότητα!

http://www.18-24.gr/destinations

Share this post

No comments

Add yours