Ο πιο στενός δρόμος της Πράγας..

Η Πράγα αποτελεί ένα από τους πιο αγαπημένους προορισμούς,που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός. Ξεκίνησε την περιήγηση σου από την παλιά πόλη. Εκεί θα αντικρίσεις την όμορφη πλατεία με τα επιβλητικά κτίρια που θα σε ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή. Ειδικά το βράδυ ο ατμοσφαιρικός φωτισμός της πλατείας κάνει το τοπίο παραμυθένιο. Το ρολόι του παλιού δημαρχείου είναι το πιο διάσημο σημείο της πλατείας. Πρόκειται για ένα περίπλοκο ρολόι που αποτελείται από 3 κομμάτια που απεικονίζουν τους μήνες, την θέση της σελήνης και των πλανητών.

IMG_10141

Εκεί στην καρδιά της παλιάς πόλης στην Πράγα, θα συναντήσεις ένα από τους πιο στενούς δρόμους του κόσμου. Στο ιστορικό κέντρο Mala Strana ή Little Quarter θα συναντήσεις τον γνωστό Vinarna Certova, τον πιο στενό δρόμο της πόλης! Το πλάτος του δεν ξεπερνά τα 50 εκατοστά και το μήκος του είναι 10 μέτρα. Αποτελείτε από πολλά πέτρινα σκαλοπατάκια που οδηγούν από την οδό U Luzickeho,  στο εστιατόριο Certovka.  Βρίσκεται στην άκρη του ομώνυμου καναλιού κοντά στην Γέφυρα του Καρόλου, η οποία εντυπωσιάζει εδώ και 600 χρόνια τόσο τους επισκέπτες της, όσο και τους κατοίκους της πόλης. Είναι ένα ευρύ πέρασμα ανάμεσα στα σπίτια.

4672219202_113bdfe6f3_b

Το απίστευτο και συνάμα πρωτότυπο όμως αυτού του στενού δρόμο είναι ότι ο δήμος έχει τοποθετήσει φανάρια σε κάθε άκρο, ναι καλά διάβασες, για να δείχνει πότε είναι ελεύθερο το πέρασμα από την μια και την άλλη πλευρά. Για να μην πέσεις στην κίνηση λοιπόν, όταν μπεις πατάς το κουμπί και κοκκινίζει το φανάρι από την άλλη πλευρά, ώστε να μη χρειαστεί να κάνεις όπισθεν.

the_narrowest_street_in_prague_by_dariuszwozniak-d5pggtx

Εκεί θα συναντήσεις πολλούς τουρίστες που θα φωτογραφίζονται στο πρωτότυπο αυτό πέρασμα. Πάρε σειρά και εσύ να τραβήξεις μια φωτογραφία και να την δείξεις στους φίλους σου κατά της επιστροφή σου στην πατρίδα. Θα έχεις απίστευτες εικόνες και αναμνήσεις από την τσέχικη πρωτεύουσα που θα σου μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη. Δείτε λοιπόν παρακάτω τα πιο οικονομικά πακέτα για Πράγα και κλείστε γρήγορα τις διακοπές σας!

http://www.18-24.gr/destination/67

Share this post

No comments

Add yours