Προγραμματίζοντας τις φθηνότερες διακοπές..

Κάθε άνθρωπος έχει την ανάγκη να ξεφεύγει μια στο τόσο από την ρουτίνα της καθημερινότητας, αναζητώντας σε κάποιο προορισμό τη ψυχική ή σωματική χαλάρωση. Κατά την περίοδο του προγραμματισμού των διακοπών σας, εάν κάνετε τη σωστή έρευνα και τις σωστές επιλογές, να είστε σίγουροι πως θα μειωθεί σημαντικά το συνολικό σας κόστος και θα είστε έτοιμοι να απολαύσετε το ταξίδι σας. Πιο κάτω θα σας παραθέσουμε τις δικές μας συμβουλές για το πώς θα το πετύχετε αυτό!

Έγκαιρη Κράτηση

kratiseis

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη αν όχι το μεγαλύτερο που κάνουμε, έχει να κάνει με την κωλυσιεργία που παρατηρείται στο κλείσιμο κάποιου πακέτου! Το κοιτάμε το ξανακοιτάμε και δεν λέμε να το κλείσουμε και μόλις πάρουμε τελικά την μεγάλη απόφαση βλέπουμε την τιμή να εκτινάσσεται στα ύψη! Με έγκαιρες κρατήσεις πετυχαίνουμε τις καλύτερες τιμές. Αυτό είναι κανόνας! Προγραμματίστε από καιρό λοιπόν το επόμενο σας ταξίδι και κλείστε το πακέτο που σας ενδιαφέρει χωρίς να περιμένετε!

Ταξιδέψτε Off-Season

budget-travel

Δεν φαντάζεστε πόσα χρήματα μπορούμε να εξοικονομήσουμε εάν σχεδιάσουμε το ταξίδι μας  στον αγαπημένο  μας προορισμό σε περίοδο που δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση! Τα αεροπορικά σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να είναι μέχρι και δέκα φορές πιο φτηνά, ενώ το ίδιο ισχύει και με τη διαμονή μας. Κάντε μια αναζήτηση λοιπόν σε διάφορες ημερομηνίες και θα ανακαλύψετε από μόνοι σας πόσο μεγάλη διαφορά υπάρχει στην τιμή!

Βρείτε την οικονομικότερη διαμονή

hotel

Όποιος και να είναι ο προορισμός σας σίγουρα θα βρείτε αρκετά ξενοδοχεία – καταλύματα στη περιοχή για να διαλέξετε. Κάντε την έρευνα σας, συγκρίνεται τιμές και δώστε προσοχή στις παροχές του κάθε ξενοδοχείου. Προσπαθήστε στη τιμή να περιλαμβάνονται κάποια γεύματα ούτως ώστε να εξοικονομήσετε αρκετά, κατά την παραμονή σας εκεί!

Να γνωρίζετε από πριν τι θα χρειαστείτε

passport-map-travel-_Fotor

Στις περισσότερες περιπτώσεις στις διακοπές μας θυμόμαστε πράγματα που ξεχάσαμε να πάρουμε ή που δεν ξέραμε ότι θα μας χρειαστούν. Και ψάχνουμε εκεί που πάμε να αγοράσουμε το ένα και το άλλο ξοδεύοντας πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που θα δίναμε αν το αγοράζαμε από πριν. Με λίγη οργάνωση δηλαδή, αυτά τα αχρείαστα έξοδα μπορούμε να τα αποφύγουμε μειώνοντας το συνολικό κόστος των διακοπών μας σημαντικά.

Συνάλλαγμα

geniki

Ακόμη ένα σημαντικό κριτήριο που καθορίζει το συνολικό κονδύλι για το ταξίδι μας, όταν ταξιδεύουμε σε χώρα με διαφορετικό νόμισμα από το δικό μας είναι το συνάλλαγμα! Αρχικά πρέπει να γνωρίζουμε από πριν το συγκεκριμένο νόμισμα για να μην πάμε εκεί και να μην ξέρουμε τι κρατάμε και πόσα ξοδεύουμε! Είναι πολύ σημαντικό γιατί αν μας καταλάβουν ότι δεν πολύ-ξέρουμε τι κρατάμε στα χέρια μας σίγουρα θα μας εκμεταλλευτούν Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η ισοτιμία του συναλλάγματος, αφού από τράπεζα σε τράπεζα διαφέρει. Μια έρευνα από πριν λοιπόν θα μας δείξει τη πιο συμφέρουσα επιλογή!

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και προγραμματίστε το επόμενο σας ταξίδι. Θα ανακαλύψετε και οι ίδιοι πόσο πιο οικονομικές θα γίνουν οι διακοπές σας εάν δώσετε λίγη προσοχή στις λεπτομέρειες!

http://www.18-24.gr/destinations

Share this post

No comments

Add yours