Η Ρώμη με μια άλλη ματιά..

Κολοσσαίο, Ισπανικά Σκαλοπάτια, Πάνθεον και το πασίγνωστο σιντριβάνι Fontana Di Trevi. Οι περισσότεροι επισκέπτες της «Aιώνιας πόλης» σίγουρα θα περάσουν από τα παραπάνω must σημεία της Ρώμης. Αν όμως ανήκετε στην κατηγορία των «ψαγμένων» ταξιδιωτών, μην αγνοήσετε να περάσετε μια βόλτα από τις πιο όμορφες κρυφές γειτονιές της. Σας προτείνουμε λοιπόν να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να επισκεφτείτε τα παρακάτω μέρη.

trastevere 05

Λίγο πιο μακριά από τα διάσημα σημεία της πόλης θα βρείτε την πολύχρωμη περιοχή Trastevere. Η περιοχή φιλοξενούσε αρχικά τα σπίτια της εργατικής τάξης και ήταν μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Ρώμης. Με το πέρασμα των χρόνων όμως, μεταμορφώθηκε σε μια μοντέρνα γειτονιά, η οποία θεωρείται πλέον μέρος του ιστορικού κέντρου. Παρόλο που η γειτονιά του Trastevere γέμισε με μπαρ, κλαμπ και πολλά καταστήματα, εξακολουθεί ακόμα να διατηρεί την παραδοσιακή ιταλική αισθητική της με τις γοητευτικές παλιές εκκλησίες και το χρώμα της ώχρας που κυριαρχεί στα σπίτια.

testaccio

Το Testaccio είναι μια ασυνήθιστη γειτονιά, χτισμένη γύρω από τον ομώνυμο τεχνητό λόφο και αποτελεί κυρίως μια χώρα θαυμάτων για την εργατική τάξη, παρά ένα τουριστικό αξιοθέατο. Σε αυτή τη περιοχή γεννήθηκε η παραδοσιακή ρωμαϊκή κουζίνα, η οποία ακμάζει μέχρι και σήμερα, επομένως οι λάτρεις του φαγητού πρέπει να γνωρίζουν ότι οι γαστρονομικές επιλογές στο Testaccio είναι πολλές και από τις καλύτερες της Ρώμης.

μοντι 01

Λίγο πιο κοντά στα τουριστικά αξιοθέατα θα βρείτε τη γειτονιά Monti. Ξεκίνησε από παραγκούπολη και σήμερα μεταμορφώθηκε σε μια περιοχή με στιλάτες μπουτίκ, γκαλερί και κομψά μπαρ. Όταν επισκεφτείτε τη γειτονιά του Monti θα έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα μικρό χωρίο, καθώς παρ’ όλη την εξέλιξη του στο χρόνο, η γειτονιά κατάφερε να διατηρήσει την ιταλική γοητεία της παλιάς εποχής, μέσα από τα απομεινάρια της Αναγέννησης.

pigneto 02

Τελευταία, αλλά εξίσου πανέμορφη και γοητευτική είναι η περιοχή Pigneto. Η συγκεκριμένη γειτονιά δίνει μια καλλιτεχνική πινελιά στην πόλη της Ρώμης, καθώς εκεί θα βρείτε πολλούς μουσικούς αλλά και φίλους των καλών τεχνών. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να ψωνίσετε από παραδοσιακά μανάβικα της περιοχής, να διαβάσετε ποίηση στα βιβλιοπωλεία που σερβίρουν και καφέ και να κάνετε τις βόλτες σας δίπλα στους καλλιτέχνες που κάνουν γκράφιτι στα ερειπωμένα κτίρια.

Πέρα λοιπόν από τις πολυσύχναστες τουριστικές διαδρομές η Ρώμη προσφέρει, όπως είδατε, πολλές ενδιαφέρουσες και όμορφες γειτονιές. Σας προτείνουμε λοιπόν ένα ταξίδι στην αιώνια πόλη για να εξερευνήσετε όλες τις κρυφές γωνιές της.

http://www.18-24.gr/destination/57

Share this post

No comments

Add yours