Σωστή χρήση του ταξί στο εξωτερικό!

Πόσο καλύτερο θα ήταν το ταξίδι σου αν μπορούσες  να μετακινηθείς άνετα στις πόλεις χωρίς μεγάλο κόστος, φόβο και γενικότερα λίγο πιο ξέγνοιαστα; Δυστυχώς μερικές φορές η μετακίνηση σου στο εξωτερικό μπορεί να κοστίσει ακριβά και ο κίνδυνος να σε εκμεταλλευτούν είναι μεγάλος. Αν ταξιδέψεις στο εξωτερικό, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις αρκετές φορές ταξί, οπότε παρακάτω σου έχουμε μερικά tips προκειμένου να κάνεις το ταξίδι σου πιο εύκολο και ασφαλές. Σε ότι αφορά τα ταξί, το πιο σημαντικό είναι να βρίσκεται σε εγρήγορση η κοινή λογική και το ένστικτό σου ανά πάσα στιγμή.

uber-taxi-getty-600

Πριν φύγεις από το ξενοδοχείο λοιπόν, ζήτησε από τη ρεσεψιόν να σου καλέσει ταξί και φυσικά να σε ενημερώσει για το κόστος της διαδρομής. Κατά προσέγγιση μεν αλλά τουλάχιστον θα έχεις μια ιδέα για το τι πρόκειται να πληρώσεις. Σε περίπτωση που βρίσκεσαι κάπου έξω, διαπραγματεύσου την τιμή με τον οδηγό του ταξί, προτού μπεις μέσα. Και αν φαίνεται να μην καταλαβαίνει τι του λες, μην μπεις μέσα και πάρε το επόμενο.

Paying Taxi Fare

Πρέπει να έχεις πάντα ψιλά μαζί σου γιατί δεν θα δείξουν ποτέ προθυμία να δώσουν όλα τους τα ψιλά σε σένα. Για αυτό είναι καλό να κουβαλάς πάντα λίγα χρήματα σε τοπικό νόμισμα και να μην προσπαθήσεις να πληρώσεις σε ευρώ, αν βρίσκεσαι κάπου που δεν τα δέχονται. Και αν ακόμα τα δεχτούν, δε θα βγεις κερδισμένος καθώς το συνάλλαγμα θα υπολογιστεί με δικιά τους ισοτιμία. Επίσης, δεν έχεις μετρητά και θέλεις να πληρώσεις με κάρτα; Ενημέρωσε τον οδηγό πριν μπεις στο ταξί. Εάν παρόλα αυτά δεν έχεις μαζί σου ούτε κάρτα, ζήτησε από τον οδηγό να σε πάει σε ένα ΑΤΜ ώστε να βγάλεις μετρητά. Μην πάρεις ποτέ μη εξουσιοδοτημένο ταξί γιατί θα πληρώσεις σίγουρα περισσότερο. Να ξέρεις ότι οι οδηγοί δύσκολα ξεγελιούνται από τους τουρίστες οπότε καλό θα ήταν να είσαι πολύ προσεκτικός.

taxi

Υπάρχουν χώρες όπου οι οδηγοί δεν είναι ιδιαίτερα ευγενικοί και όχι τόσο προσεκτικοί καθώς οδηγούν γρήγορα και δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνεις παρατήρηση στον οδηγό και αν δεν καταλάβει κατέβα και πάρε άλλο ταξί.  Επειδή όμως υπάρχουν και οι οδηγοί που είναι πολύ σωστοί στη δουλειά τους, σε αυτούς αξίζει πάντα ένα μικρό tip. Δε συμφωνείς;

0731-taxi-tips-970

Τελευταίο και πιο σημαντικό! Αν μπεις μόνος σου στο ταξί, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κάποιος που πας και σε ποιο ταξί μπήκες. Κράτησε τον αριθμό του ταξί και τα στοιχεία του, και σε περίπτωση που κάτι δεν σου αρέσει στον οδηγό απλά μην ανέβεις.

Τις συμβουλές μας τις πήρατε, οπότε είστε έτοιμοι να κλείσετε το ταξίδι σας. Δείτε παρακάτω μόνο με ένα κλικ τα πιο οικονομικά πακέτα διακοπών για Ελλάδα αλλά και εξωτερικό:

http://www.18-24.gr/destinations

Share this post

No comments

Add yours