Η πόλη με τα κόκκινα λεωφορεία..

Λονδίνο, μια πανέμορφη πόλη και μια ωραία ιστορία που αρχίζει από την στιγμή που πατάς το πόδι σου εκεί, μέχρι την στιγμή που θα πάρεις τον δρόμο της επιστροφής. Μια πόλη με απαράμιλλη ομορφιά που θέλει γερά πόδια για να την περπατήσεις και να καταφέρεις να δεις όλα τα εντυπωσιακά αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία που διαθέτει.

1410873818_london_eye.1-800x600

Από τα πρώτα μέρη που πρέπει να δει κανείς στο Λονδίνο είναι το πανέμορφο Big Ben το οποίο δεσπόζει πλάι στο Τάμεση και είναι το βόρειο άκρο των ανακτόρων του Ουεστμίνστερ. Άκρος επιβλητικό, στολίζει την πρωτεύουσα της Αγγλίας για περισσότερο από 150 χρόνια και αξίζει να το θαυμάσετε από το μεγαλύτερο μάτι του κόσμου. Το London Eye το ύψος του οποίου (135 μέτρα) σου επιτρέπει να δεις μια πανοραμική εικόνα της πόλης και των αξιοθέατων της. Αν είστε τυχεροί και είναι καθαρός ο καιρός τότε η εμπειρία  αυτή θα σας μείνει αξέχαστη!

buckingham-palace-GETTY

Ανάλογης σημασίας κρίνεται και η επίσκεψη στα ανάκτορα του Buckingham Palace! Το υπέροχο παλάτι το οποίο διαμορφώθηκε στη σημερινή του μορφή από εντολή του βασιλιά Γεώργιου IV το 1826 είναι από τα σπουδαιότερα ιστορικά μνημεία και αξίζει να το θαυμάσετε από κοντά. Αν τα καταφέρετε μάλιστα να είστε εκεί στις 11 το πρωί θα δείτε την αλλαγή της φρουράς που γίνετε καθημερινά και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες. Αν βοηθήσει και λίγο ο καιρός πάρτε το καφεδάκι σας και αράξτε στα τεράστια πάρκα που πλαισιώνουν το παλάτι για στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας.

Impressions from a short trip to London, 4 days in Oct 2013.

Συνεχίζοντας την βόλτα μας στο Λονδίνο δεν πρέπει να παραλείψουμε την επίσκεψη μας σε ένα από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου. Το περίφημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussaud. Εκεί όπου εκατοντάδες διάσημοι άνθρωποι που το έργο τους ξεχώρισε στους αιώνες, φιλοξενούνται σε κέρινα ομοιώματα ταξιδεύοντας τον επισκέπτη σε διαφορετικές εποχές! Η προσοχή που δίνεται στις λεπτομέρειες του προσώπου είναι αυτό το οποίο εντυπωσιάζει τον θεατή καθώς η αναπαράσταση σε όλα τα ομοιώματα είναι απόλυτα ρεαλιστική.

oxford

Αν τελειώσατε με τα αξιοθέατα και τα μουσεία και θέλετε να κάνετε τα ψώνια σας έχετε άπειρες επιλογές οι οποίες καλύπτουν όλα τα γούστα και απαιτήσεις. Για μοντέρνο ρουχισμό και αλυσίδες καταστημάτων μπορείτε να περπατήσετε στις Oxford Street και Kensington High Street ενώ για αγορές από διεθνείς σχεδιαστές όπως Gucci μπορείτε να επιλέξετε τις Old και New Bond Street. Γενικά στο Λονδίνο θα βρείτε ότι ψάχνετε. Φτάνει να έχετε όρεξη για περπάτημα.

Big Ben at night, London

Η πανέμορφη αυτή πόλη έχει ότι χρειάζεται ο επισκέπτης για να περάσει αξέχαστες και μοναδικές διακοπές. Μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις και του πιο αυστηρού επισκέπτη και σίγουρα όσοι την επισκέπτονται ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη φορά. Είναι μια μοναδική εμπειρία την οποία αξίζει να ζήσει ο καθένας και εμείς σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε τα πιο οικονομικά πακέτα διακοπών για Λονδίνο:

http://www.18-24.gr/destination/63

Share this post

No comments

Add yours