Μυστικές ομορφιές στη Ρώμη..

Έχεις ταξιδέψει ποτέ στην φανταστική Ρώμη; Ακόμα και αν έχεις επισκεφθεί την αιώνια αυτή πόλη σίγουρα δεν έχεις γνωρίσει όλες τις ομορφιές της. Αν λοιπόν θέλεις να δεις κάτι το διαφορετικό και ψάχνεις για εξίσου όμορφα αλλά πιο μυστικά μέρη παρακάτω θα δεις μερικά από τα πιο εντυπωσιακά «κρυφά μέρη», που υπάρχουν στην πόλη. Tα διάσημα μουσεία της Ρώμης είναι άξια να τα επισκεφτείς, αλλά τα λιγότερο γνωστά, που δεν έχουν πολύ κόσμο, είναι περισσότερο πλούσια από ιστορία και τέχνη. Για τους λάτρες λοιπόν ιστορικών χώρων, μουσείων, εκκλησιών κ.τ.λ. υπάρχουν τρία μέρη όπου κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί όταν πάει στη Ρώμη.

Palazzo-Incontro

Το Palazzo Incontro είναι ένα τριώροφο παλάτι που πλέον έχει χωριστεί σε διαμερίσματα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως χώροι εκδηλώσεων, ενώ η αυλή του παλατιού έχει μετατραπεί σε βιβλιοπωλείο και καφετέρια. Βέβαια μπορείς να δεις τη δομή του αρχικού παλατιού που κρύβεται κάτω από τις ανακαινίσεις ανεβαίνοντας στον δεύτερο και τρίτο όροφο απολαμβάνοντας ένα ζεστό cappuccino.

santa maria2

H εκκλησία του Sant Ignazio είναι ένα απίστευτο παράδειγμα ψευδαίσθησης που φημίζεται για τις τοιχογραφίες της. Αν κατευθυνθείς προς το θόλο της, θα δεις ότι ένα μεγάλο μέρος των διακοσμήσεων μοιάζουν με 3D και προστίθενται και μερικά ακόμη αρχιτεκτονικά στοιχεία που δημιουργούν αυτό το φανταστικό αποτέλεσμα. Ακόμα ένα θρησκευτικό μνημείο που πρέπει να επισκεφτείς είναι το παρεκκλήσι της εκκλησίας Santa Maria Della Pace, ονομαζόμενο Chigi και να δεις το έργο του Ραφαήλ «Σίβυλλες». Και αν το παρεκκλήσι είναι κλειστό – γιατί ανοίγει συγκεκριμένες ώρες – μπορείς να κάνεις μια βόλτα στην καφετέρια και πίνοντας το κοκτέιλ σου να δεις το παράθυρο που έχει θέα μέσα στην εκκλησία και πραγματικά μοιάζει με κορνίζα της τοιχογραφίας του Ραφαήλ.

giardino delgi aranci

Όσον αφορά τώρα αυτούς που δεν ασχολούνται τόσο με την τέχνη και απλά ψάχνουν το κάτι διαφορετικό απλά για να κάνουν τη βόλτα τους και να χαλαρώσουν δεν θα τους αφήσουμε παραπονεμένους. Ώρα για ποδαρόδρομο! Το Giardino Delgi Aranci είναι γνωστό και ως Parco Savello και είναι ένα μικρό παρκάκι με απίστευτη θέα στην πόλη. Μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου και να δεις λίγο παρακάτω το μοναστήρι που ανήκει στους Ιππότες της Μάλτας. Το μυστικό της υπόθεσης είναι ότι βλέποντας από την κλειδαρότρυπα του μοναστηριού θα δεις ταυτόχρονα τρεις χώρες….τα υπόλοιπα μυστικό!

gelateria del teatro

Και τώρα ένα διάλειμμα για ένα παγωτό σ ένα από τα καλύτερα παγωτατζίδικα της πόλης. Αν και κρυμμένο σε ένα αδιέξοδο δρομάκι, το Gelateria del Teatro είναι ξακουστό για το παγωτό του γιατί χρησιμοποιεί τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά. Πήγαινε να δοκιμάσεις και θα μας θυμηθείς.

Αν θέλεις και εσύ να δεις τις ομορφιές της Ρώμης από κοντά  βρες παρακάτω τα πιο οικονομικά πακέτα διακοπών:

http://www.18-24.gr/destination/57

Share this post

No comments

Add yours