Χειμερινή απόδραση στην Τσαγκαράδα..

Η Τσαγκαράδα είναι ένα χωριό στις Βορειοανατολικές πλευρές του Πηλίου, χτισμένο μέσα στο δάσος σε υψόμετρο 450 μέτρα. Αποτελείται από τέσσερις συνοικίες και η καθεμία έχει πάρει το όνομα της από την εκκλησία που υπάρχει στην πλατεία της. Ας γνωρίσουμε λοιπόν με μια γρήγορη ματιά την εντυπωσιακή Τσαγκαράδα..

Tsagkarada_Plateia_Agion_Taksiarxon2

Η πλατεία της Αγίας Παρασκευής κερδίζει το ενδιαφέρον λόγω του μνημείου της φύσης, το γνωστό πλάτανο που θα σας εντυπωσιάσει το μέγεθός του και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Μετά από έναν περίπατο μπορείτε να απολαύσετε το καφεδάκι σας στα δύο καφέ της πλατείας. Επόμενη στάση η πλακόστρωτη πλατεία των Αγίων Ταξιαρχών, εκεί θα δείτε την ομώνυμη εκκλησία, η οποία είναι η παλαιότερη του χωριού. Στην πλατεία αυτή υπάρχουν και διάφορες επιλογές από παραδοσιακές ταβέρνες με πολύ νόστιμο φαγητό. Για να κλείσετε την περιήγηση σας στις όμορφες πλατείες της Τσαγκαράδας πρέπει να επισκεφτείτε τις πλατείες της Αγίας Κυριακής και Αγίου Στεφάνου οι οποίες είναι πιο ήσυχες και προσφέρουν και αυτές με τον δικό τους τρόπο απλόχερα την επαφή με τη φύση!

Tsagkarada_pezoporia

Κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν επιλογές από καφέ, εστιατόρια και καταλύματα. Στο χωριό υπάρχει τουριστική ανάπτυξη χωρίς όμως να χάνεται ο πηλιορείτικος χαρακτήρας. Η πλούσια βλάστηση που χαρακτηρίζει την περιοχή είναι και ο λόγος για να κάνεις πεζοπορία στα διαμορφωμένα μονοπάτια. Η αρμονία της φύσης σε οδηγεί στην απόδραση από τη βουή της πόλης και της πολυκοσμίας. Υπάρχουν μονοπάτια διαφορετικής δυσκολίας και οδηγοί βουνών, που κάνουν αυτές τις περιηγήσεις. Επίσης υπάρχουν και άλλες επιλογές δραστηριοτήτων, μερικές από αυτές είναι η ορεινή ποδηλασία, η τοξοβολία και η τουριστική ιππασία. Μην παραλείψετε βέβαια να δείτε και το πέτρινο γεφύρι της Τσαγκαράδας, το οποίο έχει χτιστεί το 1787. Η πρόσβαση γίνεται από βατό μονοπάτι.

Tsagkarada_Plateia_Agias_Paraskevis2

Το Πήλιο και συγκεκριμένα η Τσαγκαράδα, είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός κατάλληλος για μια απόδραση από την καθημερινότητα. Η ηρεμία είναι το ¨προϊόν¨ που προσφέρει με τον καλύτερο τρόπο στον ταξιδιώτη, αυτός ο υπέροχος προορισμός! Δείτε παρακάτω μόνο με ένα κλικ τα πιο οικονομικά πακέτα διαμονής για Πήλιο:

http://www.18-24.gr/destination/81

Share this post

No comments

Add yours