Οι 5 πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη!

Και ποιος δεν αγαπάει τα Χριστούγεννα; Για όλους εμάς που τα αγαπάμε λοιπόν η αντιστροφή μέτρηση έχει ξεκινήσει. Είναι η καλύτερη περίοδος για να ταξιδέψεις σε μαγικές πόλεις που αξίζει να τις επισκεφτείς την περίοδο που είναι στολισμένες. Παντού λαμπιόνια, στολίδια και χριστουγεννιάτικες μουσικές. Τι πιο όμορφο να περπατάς, κουκουλωμένος με κασκόλ και σκούφους (γιατί το κρύο είναι τσουχτερό) σε σοκάκια και πλατείες που μοιάζουν λες και έχουν βγει από παραμύθι. Χαζεύοντας τα περίπτερα, μπορείς να δοκιμάσεις παραδοσιακές λιχουδιές, να πιεις κάτι ζεστό και να αγοράσεις δώρα για τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Αυστρία, Βιέννη

Vienna_Christmas_market1

Από τα μέσα Νοέμβρη μέχρι τα Χριστούγεννα οι όμορφες πλατείες της μεταμορφώνονται σε μαγικές χριστουγεννιάτικες αγορές και η πόλη μετατρέπεται σε μια λαμπερή παραμυθένια χώρα. Συνολικά στήνονται περίπου 11 ανοιχτές χριστουγεννιάτικες αγορές, μερικές από τις πιο γνωστές είναι η Vienna Magic of Advent and Christmas Market, η Christmas Village on Maria-Theresien-Platz, η Christmas Village at Belvedere Palace, η Old Viennese Christmas Market.

Γερμανία, Δρέσδη

Dresden_Christmas_market2

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Δρέσδης Striezelmarkt υπάρχει από το 1434 και είναι από τις παλαιότερες της Ευρώπης. Εκτός όμως από αυτήν την αγορά υπάρχουν πολλές μικρές και μεγάλες αγορές σε όλη την πόλη. Οι πλατείες της και οι δρόμοι της μεταμορφώνονται σε μια αληθινή παραμυθοχώρα. Οι παραδοσιακές μουσικές, γεύσεις και εικόνες θα σας βάλουν αμέσως στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ουγγαρία, Βουδαπέστη

Budapest_Christmas_market2

Η Βουδαπέστη είναι γεμάτη από χριστουγεννιάτικες αγορές, οι οποίες ανοίγουν μέσα Νοέμβρη. Εκεί θα απολαύσετε παραδοσιακά φαγητά, θα πιείτε λικερ και θα απολαμβάνετε ζωντανή χριστουγεννιάτικη μουσική σε διάφορα σημεία των αγορών. Η πιο παλιά και όμορφη αγορά βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι η Christmas Market στην πλατεία Vorosmarty.

Τσεχία, Πράγα

Prague_Christmas_market2

Η Πράγα έχει τις πιο εντυπωσιακές και λαμπερές χριστουγεννιάτικες  αγορές, οι οποίες στήνονται σε πολλές γωνιές της πόλης. Από τις πιο γνωστές είναι αυτές στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης και στη Wenceslas. Απολαύστε ένα ποτήρι ζεστό κρασί καθώς θα κάνετε βόλτα στα ξύλινα σπιτάκια ακούγοντας τα κάλαντα από διάφορες χορωδίες.

Βέλγιο, Βρυξέλλες

Brussels_Christmas_market1

Κάθε χειμώνα το κέντρο των Βρυξελλών παίρνει μια μαγική μορφή. Σε όλο το κέντρο υπάρχουν όμορφα ξύλινα σπιτάκια. Στην πλατεία Sainte-Catherine υψώνεται μια τεράστια λαμπερή ρόδα, στην οποία μπορείτε να ανεβείτε και να δείτε τη στολισμένη πόλη από ψηλά. Λίγο πιο κάτω υπάρχει ένα παγοδρόμιο και πιο κάτω συνεχίζουν τα χαριτωμένα σπιτάκια. Σε όλη την πόλη ηχεί εορταστική μουσική.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων από ένα ταξιδάκι; Ρίξε μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο και δες τα πιο οικονομικά πακέτα διακοπών:

http://www.18-24.gr/destinations

Share this post

No comments

Add yours