ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ VOL.2

Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το δεύτερο μέρος με τα ωραιότερα πάρκα του Βουκουρεστίου. Δείτε τη συνέχεια από το πρώτο μέρος και επιλέξτε να επισκεφθείτε αυτά που σας ταιριάζουν περισσότερο. Και γιατί όχι και όλα; Αυτό είναι στο χέρι σας. Εμείς από τη μεριά μας σας τα παρουσιάζουμε.. και όλα τα άλλα τα αφήνουμε στην επιλογή σας. Για πάμε να δούμε!

Πάρκο Cismigiu

cismigiu PARK

Το πάρκο αυτό βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και η επιφάνεια του είναι 150000 τετραγωνικά μέτρα. Η αρχιτεκτονική του το καθιστά ένα υπέροχο μέρος για μια χαλαρωτική βόλτα περπατώντας στα όμορφα μονοπάτια. Επίσης δε θα είναι δύσκολο να βρείς ένα όμορφο μέρος να καθίσεις με τη παρέα σου, να συζητήσεις και να απολαύσεις τη στιγμή. Η βόλτα με το καραβάκι είναι must και η εμπειρία μοναδική.

Πάρκο Izvor

park-izvar

Βρίσκεται επίσης στο κέντρο της πόλης και θα μπορείς να έχεις τη θέα του κοινοβουλίου ή αλλιώς παλάτι του λαού όπως επικράτησε να λέγεται (the Palace of the People στα Αγγλικά). Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στο κόσμο σύμφωνα με το βιβλίο του ρεκόρ γκίνες. Το κτίριο αυτό είναι ύψους 80 περίπου μέτρων και επιφάνειας 330.000 τετραγωνικών μέτρων, έχει 14 ορόφους με 3.200 δωμάτια, 60 διαδρόμους και 60 αίθουσες υποδοχής. Είναι φτιαγμένο από μάρμαρο, 3.500 τόνους κρύσταλλο και 900.000 τόνους ξύλο. Φήμες λένε ότι από το 1984 ως το 1989, εργάστηκαν ασταμάτητα 20.000 εργάτες σε εναλλασσόμενες βάρδιες 24 ωρών, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Πάρκο Circului

Circului2

Ένα ακόμη πάρκο του Βουκουρεστίου με λίμνη όπως όλα τα άλλα, όμως ταυτόχρονα τόσο μοναδικό. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν λουλούδια λωτού ή αλλιώς νούφαρα καθώς και ψάρια και πάπιες, αφού η λίμνη αυτή αποτελεί ένα κατάλληλο φυσικό περιβάλλον. Αυτό που το καθιστά τόσο μοναδικό είναι το τσίρκο που φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις για περίπου 3.500 θεατές.

Alexandru Ioan Cuza Park

TITAN PARK OR ALEX (3)

Γνωστό και ως πάρκο Titan ή IOR. Όπως φανταζόσαστε το πάρκο αυτό έχει τη δική του λίμνη όπως και τα περισσότερα πάρκα του Βουκουρεστίου. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι τα διάφορα μικρά νησάκια που βρίσκονται μέσα στη λίμνη. Όχι ένα, ούτε δύο αλλά πέντε νησάκια παρακαλώ! Νησάκια γνωστά με τα παρακάτω ονόματα και όπως θα δείτε και εσείς οι ‘’νονοί’’ των νησιών είχαν έμπνευση όταν τα ‘’βάφτιζαν’’ και το humor τους δε κρύβεται. Πάμε να δούμε τα ονόματα λοιπόν! Στο νούμερο 1 έχουμε το νησί των σκύλων, ακολουθεί το Νο 2 το νησί IOR, Νο3 το νησί των τριαντάφυλλων, Νο4) το νησί των συνταξιούχων και Νο5) το βυθισμένο νησί.

CIRCULUI

Μέτα από τη διαδικτυακή μας εξερεύνηση μας μέσα στα πάρκα του Βουκουρεστίου είμαστε απόλυτα διαβασμένοι για να επιλέξουμε αυτά που μας ταιριάζουν καλύτερα. Και τι μας μένει τώρα; Μα φυσικά να κάνουμε ένα ταξιδάκι και να τα ζήσουμε όλα από κοντά. Καλό μας ταξίδι λοιπόν και καλές περιηγήσεις!

Δείτε παρακάτω μόνο με ένα κλικ τα πιο οικονομικά πακέτα για Βουκουρέστι:

http://www.18-24.gr/destination/70

Share this post

No comments

Add yours