Οι καλύτερες pubs δίπλα στον Τάμεση..

Οι Άγγλοι λατρεύουν το αλκοόλ! Οι pubs ξεφυτρώνουν από παντού και θα τις βρεις διάσπαρτες σε όλη την πόλη. Ωστόσο ανάμεσα στις εκατοντάδες pubs  που θα συναντήσεις στο Λονδίνο υπάρχουν αρκετές που ξεχωρίζουν για την διακόσμηση και την τοποθεσία τους. Στο άρθρο που ακολουθεί θα βρεις τις πέντε καλύτερες pubs που βρίσκονται δίπλα στο ποτάμι που διασχίζει την πόλη του Λονδίνου, τον Τάμεση.

Trafalgar Tavern

trafalgar2

Η pub βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον γύρω της καθώς είναι διακοσμημένη με πίνακες αλλά και προτομές που απεικονίζουν διακεκριμένους ναυτικούς που έμειναν στην ιστορία της περιοχής. Τα μεγάλα παράθυρα που διαθέτει επιτρέπουν πρόσβαση στην εξαιρετική θέα του ποταμιού και αυτό την μετατρέπει άμεσα στο ιδανικότερο σημείο για χαλάρωση δίπλα στον Τάμεση. To menu που προσφέρεται περιλαμβάνει κλασσικά αγγλικά snacks, αλά καρτ επιλογές πιάτων αλλά και μια εκτενή λίστα με κρασιά για να συνδυάσετε με το φαγητό σας.

Anchor Bankside

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εξαιτίας της πολύ καλής τοποθεσίας της η pub αποτελεί πόλο έλξης για του τουρίστες και γι αυτό σχεδόν πάντα θα τη βρείτε γεμάτη! Χτισμένη το 1676 αποτέλεσε ησυχαστήριο αλλά και χώρο συγγραφής σπουδαίων προσώπων όπως ο Shakespeare και ο Doctor Johnson. Σήμερα αποτελεί ιδανική τοποθεσία για να απολαύσει κανείς το πότο του δίπλα στο ποτάμι καθώς διαθέτει ταράτσα που προσφέρει πανοραμική θέα της περιοχής.

The Ship

1135_Ship_July15_13

Η συγκεκριμένη pub έκανε πολύ πρόσφατα ανακαίνιση στο χώρο της αυξάνοντας την διαθεσιμότητα των τραπεζιών της καθώς η ζήτηση ήταν τεράστια. Ωστόσο διατήρησε την παραδοσιακή της μορφή και εμπλούτισε ακόμη περισσότερο τη μεγάλη λίστα κρασιών αλλά και drafts beer που διέθετε. Αξίζει να σημειωθεί πως στο χώρο φιλοξενείται συχνά live μουσική αλλά και ετήσια φεστιβάλ.

The Crabtree

the-crabtree-2

Πρόκειται για μια  μεγάλη pub με κήπο όπου και μπορεί κάποιος να απολαύσει μια από τις πολλές επιλογές που του δίνονται σε premium μπύρες βαρέλι καθώς και παραδοσιακά ψητά αλλά και την σπεσιαλιτέ του μαγαζιού που είναι  τηγανιτές γαρίδες chilli. Βρίσκεται δίπλα στο ποδοσφαιρικό club της Fulham και ανάμεσα στις γέφυρες Hammersmith και Putney.

The Dove Hammersmith

thedove

Η pub είναι για χρόνια κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες για το μικρότερο χώρο bar. Αποτελεί τη κλασσικότερη μορφή αγγλικής pub και προσφέρει μοναδική θέα στο Τάμεση. Αν είσαι τυχερός και βρεθείς τη περίοδο που διεξάγεται ο ετήσιος αγώνας λεμβοδρομίας ανάμεσα στην Οξφόρδη και το Cambridge μπορείς να τον απολαύσεις από εκεί καθώς η θέα είναι εξαιρετική.

Αν λοιπόν βρεθείς ποτέ στην πρωτεύουσα της Αγγλίας μην παραλείψεις να επισκεφτείς τουλάχιστον μια μπυραρία καθώς αποτελούν τον χαρακτηριστικότερο τρόπο διασκέδασης των Άγγλων. Είτε αποφασίσεις να δειπνίσεις,είτε να απολαύσεις απλά μια μπύρα οι παραδοσιακές αγγλικές pubs θα σε ικανοποιήσουν απόλυτα!

http://www.18-24.gr/destination/63

Share this post

No comments

Add yours