Συμβουλές για οικονομικές διακοπές στη Ρώμη!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη, λέει το γνωστό ρωμαϊκό ρητό και σίγουρα δε μπορούμε να το αμφισβητήσουμε. Εμείς σου δίνουμε κάποιες σημαντικές συμβουλές για να την βγάλεις φθηνά και να περάσεις σούπερ!

trastevere4

Αρχικά ξεκινάς με μία πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής. Εντοπίζεις φθηνά γραφικά μαγαζάκια και κάνεις πρόγραμμα. Που θα φας, που θα βγεις για ποτό και από που θα ψωνίσεις. Για παράδειγμα στην Trastevere, τη γραφική συνοικία της Ρώμης με την έντονη νυχτερινή ζωή, μπορεί κανείς να ανακαλύψει τα πάντα. Από μικρά μαγαζιά με ατομικές πίτσες και διάφορα τυροπιτοειδή, αλλά και πάμπολλα γλυκά μέχρι μικρά ιταλικά μαγαζιά και καφετέριες με τις καλύτερες τιμές.

Porta Portese1

Μην ψωνίσεις από ακριβά μαγαζιά. Γενικά, η αγορά της Ιταλίας δεν φημίζεται για τις φθηνές της τιμές. Βέβαια, θα μου πεις, Ρώμη πήγες, στην πρωτεύουσα της αισθητικής και της μόδας βρίσκεσαι, να μην πάρεις το κατιτίς σου; Έχουμε πρόταση. Κάθε Κυριακή πρωί, στην Porta Portese γίνεται το διάσημο παζάρι της περιοχής. Όταν λέμε παζάρι, φαντάσου μία απέραντη λαϊκή που εκτείνεται σε αρκετούς δρόμους και όπου μπορείς να βρεις από ρούχα, μικροαντικείμενα για το σπίτι και διάφορα γκατζετάκια μέχρι εξαιρετικής τεχνικής αντίκες και vintage διακοσμητικά.

trastevere2

Αποφεύγεις τα ταξί. Η μόνη ασφαλής περιοχή είναι το αεροδρόμιο γιατί υπάρχει διατίμηση στις κούρσες οπότε ξέρεις ότι η τιμή είναι στάνταρ. Κατά τα άλλα, στο ξαναλέμε, μην κάνεις το λάθος και εμπιστευθείς Ιταλό οδηγό ταξί, την πάτησες. Εξάλλου, η Ρώμη ενδείκνυται για περπάτημα και αν θέλεις να νιώσεις τον παλμό της πόλης, προετοιμάσου για ποδαρόδρομο. Αν κουραστείς, μπορείς να κινηθείς ωραιότατα με λεωφορεία και τραμ. Στην Piazza Venezia βρίσκονται οι τερματικοί σταθμοί των περισσότερων λεωφορείων. Εισιτήρια για τα λεωφορεία μπορείς να προμηθευτείς από τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων ή από διάφορα μικρά μαγαζάκια. Αν βέβαια θέλεις να έχεις μία σφαιρική εικόνα της πόλης πριν ξεκινήσεις την περιήγησή σου, προτίμησε τα κόκκινα τουριστικά λεωφορεία που, σε 1-1,5 ώρα, σε ξεναγούν στα πιο σπουδαία μνημεία της Ρώμης.

cover2

Μην φύγεις για Ρώμη αν δεν κάνεις μία καλή έρευνα αγοράς και δεν συλλέξεις πληροφορίες από εμπειρίες διαφόρων φίλων και γνωστών- το ότι θα κλείσεις έγκαιρα αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία, για φθηνές τιμές, το θεωρούμε δεδομένο. Γιατί η διάσημη Dolce Vita της Ρώμης έχει πολλά πρόσωπα. Δεν χρειάζεται να γνωρίσεις το…ακριβότερο. Ακολούθησε τα tips αυτά και να είσαι σίγουρος/η πως οι διακοπές σου στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Ιταλίας δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ακριβή όπως ενδεχομένως να σου την παρουσίασαν φίλοι και γνωστοί!!

Παρακάτω, μόνο με ένα κλικ μπορείς να δεις τα πιο οικονομικά πακέτα διακοπών για Ρώμη:

http://www.18-24.gr/destination/57

Share this post

No comments

Add yours