Λόγια του «αέρα»…

Αποφάσισες να κάνεις ένα ταξίδι, κατέληξες στον προορισμό και έκλεισες την εκδρομή σου. Τι γίνεται όμως όταν το ταξίδι σου είναι αεροπορικό; Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ενημερωθείς για κάποιους βασικούς κανόνες που έχουν οι αεροπορικές εταιρείες. Παρακάτω λοιπόν θα διαβάσεις μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με την πτήση σου, για να μη βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να σου πετάνε πράγματα έξω από τις χειραποσκευές σου..

geniki

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι απαγορεύεται η μεταφορά αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς ή σωματικές βλάβες. Ισχύει επίσης καθολική απαγόρευση μεταφοράς αιχμηρών αντικειμένων στην καμπίνα επιβατών, όπως μαχαίρια, σουγιάδες ψαλίδια, σετ μανικιούρ, βελόνες κτλ., όπως και κάθε επικίνδυνο επαγγελματικό ή οικιακό αντικείμενο που θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμό. Αν εντοπιστούν τέτοια αντικείμενα στη χειραποσκευή σας, θα κρατηθούν από το αεροδρόμιο και η εταιρεία δε φέρει ευθύνη παράδοσής τους στους επιβάτες, ούτε τίθεται θέμα αποζημίωσης για την απώλειά τους. Η μεταφορά τέτοιων αντικειμένων επιτρέπεται μόνο στις αποσκευές, που παραδίδονται στον έλεγχο εισιτηρίων.

makeup

Επιπλέον, σύμφωνα με το νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό, έχουν περιοριστεί πλέον οι ποσότητες των προϊόντων σε υγρή μορφή, που επιτρέπεται να μεταφέρεις στην καμπίνα του αεροπλάνου στη χειραποσκευή σου(π.χ. νερό, ποτά και αναψυκτικά, ζελέ, κρέμες, αρώματα, σαμπουάν, λακ μαλλιών, μάσκαρα, λιπ-γκλος, οδοντόπαστα, αφρός ξυρίσματος, σπρέι, υγρό φακών επαφής και λοιπά αντικείμενα παρόμοιας υφής). Ο κανονισμός αυτός ισχύει μόνο για τις χειραποσκευές και όχι για τις αποσκευές που παραδίδονται στον έλεγχο εισιτηρίων.

Τι επιτρέπεται όμως να μεταφέρεις στη χειραποσκευή σου;

duty free

Μπορείς να μεταφέρεις μαζί σου υγρά φάρμακα και διατροφικά είδη που σου είναι απαραίτητα στο ταξίδι, για τα οποία όμως μπορεί να σου ζητηθεί να αποδείξεις ότι σου είναι αναγκαία. Επιτρέπεται να έχεις μαζί σου είδη που αγόρασες από τα καταστήματα του αεροδρομίου, αλλά πρέπει να βρίσκονται σε ειδική σακούλα που θα πάρεις από τα συγκεκριμένα καταστήματα, την οποία όμως δεν πρέπει να ανοίξετε πριν από τον έλεγχο γιατί μπορεί να κατασχεθεί.

ugra

Τέλος, μπορείς να κουβαλήσεις και υγρά σε δοχεία χωρητικότητας μέχρι 100ml, σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα μέγιστης χωρητικότητας 1 λίτρου. Επιτρέπεται να έχεις μόνο μια τέτοια σακούλα που να είναι κλειστή και θα πρέπει να την παραδώσεις για εξέταση στον έλεγχο χειραποσκευών.

Αυτοί λοιπόν είναι οι βασικοί κανόνες για το τι επιτρέπεται αλλά και τι απαγορεύεται να μεταφέρεις στις χειραποσκευές σου. Τώρα είσαι έτοιμος να φτιάξεις τις βαλίτσες σου χωρίς να έχεις το άγχος μην σου πετάξουν κάτι έξω από αυτές. Καλές ετοιμασίες και καλή πτήση!

http://www.18-24.gr/destinations

Share this post

No comments

Add yours