Τα «Μπουτάκια» Της Χανούμισσας

Η Κωνσταντινούπολη δικαίως φημίζεται για την κουζίνα της καθώς είναι πλούσια σε αλμυρές και πικάντικες γεύσεις, με πολλά μπαχαρικά αλλά άφθονη χρήση λαχανικών. Η πολίτικη κουζίνα έχει ως βάση της το αρνίσιο κρέας , παρ’ όλα αυτά όμως χρησιμοποιούν και βόειο κρέας αλλά και κοτόπουλο. Το χοιρινό όπως γνωρίζετε, είναι απαγορευμένο!

67514bea7bfb51e5fd525e5972cd237d_L

Η πρωτοτυπία και η δημιουργικότητα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά των σεφ της Πόλης. Αν και πολλοί έχουν την άποψη ότι η Κωνσταντινούπολη πρέπει να πιστή και κυρίαρχος της παραδοσιακής κουζίνας, κάποιοι άλλοι γίνονται καινοτόμοι θέλοντας να πειράξουν την παράδοση και να την παντρέψουν με τη σύγχρονη και πιο μοντέρνα κουζίνα. Όσοι όμως επισκεφτούν την Πόλη δε γίνεται να μην δοκιμάσουν κάποιες από τις κορυφαίες πολίτικες λιχουδιές!

mpoutakia-xanoumisas

Μία από τις πιο δημοφιλείς πολίτικες συνταγές είναι τα «Μπουτάκια της Χανούμισσας». Βάση της συνταγής είναι το αρνίσιο κρέας, συνδυασμένο με έντονα μπαχαρικά.  Αυτά τα παράξενα κεφτεδάκια θεωρούνται σπεσιαλιτέ της πολίτικης κουζίνας και τα λένε έτσι γιατί είναι μακρουλά, αφράτα και ροδοκόκκινα και θυμίζουν γυναικείους μηρούς. Αυτή την εντύπωση τουλάχιστον δημιούργησαν στο μάγειρα που τα δημιούργησε, και για αυτό το λόγο τα ονόμασε τα μπουτάκια της χανούμισσας.

Giaourtlou

Σε κάθε περίπτωση τα συγκεκριμένα κεφτεδάκια είναι κάτι παραπάνω από νόστιμα. Ειδικά όταν σερβίρονται ζεστά και με ρύζι ως συνοδευτικό. Αν επισκεφτείτε την Πόλη πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε και μην παραλείψετε να τα φτιάξετε και εσείς, καθώς η συνταγή είναι πάρα πολύ απλή! Ετοιμάστε και μια απλή σαλάτα, με φρέσκια ντομάτα και αγγουράκι… και έτοιμο το τραπέζι! Αν λοιπόν σας βάλαμε σε περιέργεια, το μόνο που μένει είναι να επισκεφτείτε την Κωνσταντινούπολη και καλή σας όρεξη..

Δείτε παρακάτω μόνο με ένα κλικ τα πιο οικονομικά πακέτα για Κωνσταντινούπολη:

http://www.18-24.gr/destination/19

Share this post

No comments

Add yours