Μπάνσκο: Πολιτισμός και παράδοση!

Σκέφτεσαι να επισκεφτείς το Μπάνσκο και αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις εκεί; Σου έχουμε την απάντηση. Οι επιλογές σου πολλές:!! Πέρα από το ski σε ένα από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης, την  χαλάρωση στα πολυτελέστατα spa, την βραδινή διασκέδαση, θα επισκεφτείς και τα μουσεία της πόλης. Το Μπάνσκο έχει αρκετά ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία που αξίζει να επισκεφτείς. Εξάλλου ότι μαθαίνει κανείς για καλό είναι!

trinityinside

Ξεκινάμε με την St Trinity church, που είναι το σύμβολο του Μπάνσκο. Τα καταπληκτικά έργα τέχνης στο εσωτερικό του ναού σχεδιάστηκαν από τον Velian Ognev και εντυπωσιάζουν όλους όσους τα βλέπουν. Είναι ένα μεγάλο μέρος της πνευματικής κληρονομιάς της πόλης, που σώζεται από το παρελθόν μέχρι σήμερα.

Neofit_Rilski

Στη συνέχεια θα πάμε στο μουσείο του Neofit Rilski, το οποίο βρίσκεται πίσω από την εκκλησία St Trinity. Έχει διατελέσει μοναχός και λόγιος που έλεγχε την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο δέκατο ένατο αιώνα στη Βουλγαρία. Μπορείτε να δείτε πολλά στο σπίτι. Ο πατέρας του χρησιμοποίησε ένα δωμάτιο στο σπίτι για να διδάσκει στα παιδιά ανάγνωση, γραφή και μελέτη της Βίβλου. Οι μαθητές γράφανε σε ξύλινα κουτιά γεμάτα με άμμο, αναπαραστάσεις των οποίων μπορείτε να δείτε και σήμερα. Στο κυρίως καθιστικό της οικογένειες υπάρχει ανοιχτή εστία στην οποία μαγείρευαν τα φαγητά, και ένα χαμηλό τραπέζι στο οποίο τρώγανε καθισμένοι στο πάτωμα.

velianov

Το Velianov house, είναι το σπίτι του Velian Ognev, ο οποίος είχε έρθει στο Μπάνσκο για να ζωγραφίσει την St Trinity church. Ο Velian ζωγράφισε και έβαψε το σπίτι και το διαφοροποίησε από τα κλασσικά σπίτια εκείνης της εποχής. Έκανε δώρο στη γυναίκα του ένα από τα δωμάτια του σπιτιού, το οποίο το ζωγράφισε και το ονόμασε the Ladies Room. Εκείνη την εποχή καμία γυναίκα δεν είχε δικό της δωμάτιο για να υποδέχεται τους καλεσμένους της.

nikola

Μια ακόμα επιλογή είναι το Σπίτι-μουσείο του Nikola Vaptsarov. O Vaptsarov ήταν ένας γνωστός Βούλγαρος ποιητής και επαναστάτης. Λόγο της κομμουνιστικής δράσης του ενάντια στην κυβέρνηση του Boris II και των γερμανικών στρατευμάτων στη Βουλγαρία, εκτελέστηκε το 1942 σε ηλικία 32 ετών. Τώρα στο μουσείο παρουσιάζονται τα ποιήματα του.

Οι επιλογές πολλές λοιπόν και ενδιαφέρουσες! Τι περιμένεις; Όπλισε την φωτογραφική σου μηχανή, μάζεψε τα χειμωνιάτικα σου ρούχα, και φύγαμε για Μπάνσκο!

Δείτε στο παρακάτω link τα πιο οικονομικά πακέτα για Μπάνσκο:

http://www.18-24.gr/destination/13

Share this post

No comments

Add yours