Κωνσταντινούπολη..η νέα Ρώμη!

Το όνομα Νέα Ρώμη  δόθηκε στην Κωνσταντινούπολη από το Ρωμαίο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Α΄ το 330 μ. Χ. Ο χαρακτηρισμός αυτός ήθελε να τονίσει τη συνέχεια μεταξύ της παλιάς και της νέας πρωτεύουσας του ρωμαϊκού κράτους. Θα σας παρουσιάσουμε τους TOP 5 προορισμούς που κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επισκεφθεί στο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη.

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

agia-sofia2

Ο νούμερο ένα προορισμός φυσικά δε θα μπορούσε να είναι άλλος από την Αγιά Σοφιά. Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός ανέθεσε το χτίσιμο στον Ανθέμιο και τον Ισίδωρο, με την εντολή να σχεδιάσουν το ναό, έτσι ώστε όμοιό του να μην υπάρχει πουθενά. Ο ναός άρχισε να χτίζεται στις 23 Φεβρουαρίου του 532 μ. Χ. και τελείωσε στις 27 Δεκεμβρίου του 537 μ. Χ. Ο εσωτερικός τρούλος έχει ύψος 55,60 μέτρα ύψος και διάμετρο 31,88. Έξω από την Αγιά Σοφιά  θα βρείτε  αρκετούς ξεναγούς που με κάποια επιβάρυνση θα σας ξεναγήσουν σε όλο τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του ναού.

ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ

bletzami

Ακριβώς απέναντι από την Αγιά Σοφιά βρίσκεται το Μπλέ Τζαμί (Sultanahmet camii).Το τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ, ή αλλιώς το μπλέ τζαμί ονομάζεται έτσι εξαιτίας των μπλέ κεραμιδιών που κοσμούν τους εσωτερικούς του τοίχους. Χτίστηκε μεταξύ 1609 και 1616 μ. Χ. σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τη λαμπρότητα της Αγιά Σοφιάς. Το εσωτερικό του ναού είναι διακοσμημένο με 20,000 χειροποίητα κεραμίδια. Το ασυνήθιστο στο συγκεκριμένο ναό είναι ότι πριν εισέλθει ο επισκέπτης, πρέπει να βγάλει τα παπούτσια του και να τα βάλει σε σακούλες, διότι απαγορεύεται να  μπει με αυτά, ενώ οι γυναίκες θα χρειαστεί να καλύψουν το κεφάλι τους με ένα φουλάρι.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ

taksim_square 2

Η πλατεία Ταξίμ θεωρείται η καρδιά της σύγχρονης Κωνσταντινούπολης. Κατοικούνταν παλαιότερα από Έλληνες και Αρμένιους. Το όνομά της οφείλεται σε μια παλιά θολωτή υδροδεξαμενή. Αργότερα όμως γκρεμίστηκε κι έγινε ένα σύγχρονο πάρκο με τη μεγάλη ομώνυμη πλατεία. Το επίσημο της όνομα είναι πλατεία ανεξαρτησίας Ο πεζόδρομος της πλατείας είναι ενός χιλιομέτρου. Ακόμη υπάρχουν αμέτρητα καταστήματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαράκια και μαγαζιά  γρήγορης εστίασης. Στην περιοχή επίσης, μπορεί κανείς να επισκεφθεί τον ορθόδοξο ναό της Αγίας Τριάδας, καθώς και το Ζάππειον Παρθεναγωγείον.

ΒΟΣΠΟΡΟΣ

vosporos2

Ένας ακόμη όμορφος προορισμός είναι ο Βόσπορος. Ο Βόσπορος ενώνει τη Μαύρη Θάλασσα με τη θάλασσα του Μαρμαρά, η οποία με τη σειρά της ενώνει τα Δαρδανέλια με το Αιγαίο Πέλαγος. Διαθέτει δύο γέφυρες που το διασχίζουν κι έχουν μήκος περίπου ένα χιλιόμετρο. Ένας πολύ καλός τρόπος να απολαύσει ο επισκέπτης το Βόσπορο είναι να περπατήσει στην πλακόστρωτη ακτή ή να επισκεφθεί τη βεράντα κάποιου ξενοδοχείου της περιοχής και να απολαύσει τον καφέ ή το γεύμα του βλέποντας όλη τη θέα.

ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ

kapalitsarsi2

Τέλος, για τους λάτρεις των αγορών υπάρχει το ιδανικό μέρος που έχει ό,τι ζητήσει ο καθένας. Είναι το Καπαλί Τσαρσί (Κapali Carsi) , το οποίο είναι μια μεγάλη σκεπαστή αγορά, στην οποία υπάρχουν 75 λαβυρινθώδη δρομάκια και πάνω από 4,000 μαγαζιά. Θα βρείτε από αντίκες, χαλιά, κοσμήματα, ρούχα μέχρι και είδη σπιτιού και εντυπωσιακούς ναργιλέδες. Και μη ντραπείτε να κάνετε παζάρια για την τιμή, διότι μπορείτε να αγοράσετε κάτι πολύ πιο φθηνά απ’ ότι νομίζετε.

Αυτά είναι μόνο η αρχή για κάποιον που επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη. Επισκεφτείτε την όμορφη πρωτεύουσα του Βυζαντίου και εκπλαγείτε από την ομορφιά, που θα βρείτε σε κάθε γωνιά της πόλης!

Δείτε παρακάτω μόνο με ένα κλικ, τα πιο οικονομικά πακέτα για Κωνσταντινούπολη:

http://www.18-24.gr/destination/19

Share this post

No comments

Add yours