Γιατί η Ρώμη το βράδυ είναι ακόμα πιο μαγευτική..

Η Ρώμη αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για κάθε ταξιδιώτη. Ο λόγος απλός, καθώς καταφέρνει και συνδυάζει αρμονικά το παρελθόν με το παρόν και αυτό την καθιστά ένα πραγματικό αριστούργημα! Μια βόλτα στην πόλη το βράδυ είναι must γιατί μοιάζει σαν ένα φωταγωγημένο θέατρο!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η νυχτερινή ζωή ξεκινά μετά τις 21:30, είναι συνηθισμένο να συναντιούνται οι ντόπιοι για φαγητό και μετά να ξεκινάει η βραδιά τους κάνοντας βόλτα στις πλατείες. Η κίνηση το βράδυ δεν μειώνεται. Το αντίθετο μάλιστα! Είναι πολύ χαοτική, κυρίως γύρω από τα μέρη για  διασκέδαση.

bar2

Έχετε δύο επιλογές: είτε να περπατήσετε στα πανέμορφα καλντερίμια ανάμεσα στα αρχαία κτίρια και να καταλήξετε σε κάποια πλατεία ή αλλιώς να πάτε σε κάποιο από τα πολλά μπαρ, τις παμπ και τα κλαμπ που υπάρχουν σκορπισμένα σε όλη την πόλη. Για να γνωρίσετε καλύτερα την κουλτούρα της Ρώμης μια βόλτα στις πλατείες είναι απαραίτητη…Εκεί οι ντόπιοι απολαμβάνουν το ποτό τους ειδικά όταν έχει καλό καιρό. Δοκιμάστε και εσείς μια παγωμένη μπύρα ή ένα ωραίο κρασί απολαμβάνοντας τα όμορφα, νυχτερινά, φωταγωγημένα τοπία!

piazza-di-fiori2

Η πλατεία Campo di Fior είναι γεμάτη ζωντάνια καθώς απαρτίζεται από τουρίστες, νέους ηλικίας 30-40 χρονών και φοιτητές των Αμερικανικών κολεγίων της Ρώμης. Μία επίσης πλατεία με ζωντάνια, πολλούς φοιτητές και γεμάτες παμπ είναι η San Lorenzo, όπου βρίσκεται το πανεπιστήμιο. Άμα ενδιαφέρεστε για κάτι πιο σικ επισκεφθείτε τις περιοχές γύρω από την Piazza Navona και την Via Della Pace.

San-Lorenzo

Η πλατεία Santa Maria στην Trastevere είναι πιο διεθνής και μποέμ. Εκεί έχετε τη δυνατότητα να καθίσετε στα σκαλιά του σιντριβανιού και να απολαύσετε το ποτό σας, ή ακόμα και το παγωτό σας! Άμα σας ενδιαφέρει η δυνατή μουσική και ο χορός, στους κεντρικούς δρόμους της Testaccio/Ostiense θα βρείτε αυτό που αναζητάτε. Μια ακόμα επιλογή για μια όμορφη βόλτα είναι η πλατεία Piazza di Spagna η οποία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συνάντησης και από τα πιο όμορφα της Ρώμης!

Η Ρώμη έχει να προσφέρει πολλά και πρωί και βράδυ, για αυτό μην χάσετε την ευκαιρία να την επισκεφθείτε! Δείτε παρακάτω μόνο με ένα κλικ, τα πιο οικονομικά πακέτα διακοπών για την «Αιώνια Πόλη»:

http://www.18-24.gr/destination/57

Share this post

No comments

Add yours