Τα καλύτερα μπαρ της Βιέννης

Παρόλο που η Βιέννη βρίσκεται σχετικά πίσω σε σχέση με άλλες πόλεις στον τομέα μπαρ και αυτό ίσως να αποτρέπει τους επισκέπτες να ψάξουν και να αναζητήσουν μαγαζιά διασκέδασης πιστεύοντας πως δεν θα βρουν αυτό που θέλουν, με λίγη έρευνα και πολύ διάθεση, ο καθένας μπορεί να βρει κάτι που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του. Υπάρχουν πολλά σημεία στην πόλη που κάθε άλλο παρά βαρετά θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε, καθώς η Βιέννη διαθέτει μία τεράστια σειρά από φανταστικά και ιστορικά wine bars.

new-extrasimmer

Ξεκινάμε την ξενάγηση μας με το Extrasimmer, ένα αυθεντικό μυστικό μπαρ. Το μπαρ αυτό αποτελούσε ένα μικρό υπόγειο, διαμέρισμα ενός πρώην καλλιτέχνη, που τώρα ανήκει σε έναν από τους πιο θρυλικούς bartenders της Βιέννης και έχει μετατραπεί σε έναν ιδιωτικό χώρο, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε νέες γεύσεις και όχι μόνο, εμπνευσμένο από το το τραγούδι του Marlene Dietrich “The Boys in the Back room”. Αν καταφέρετε να βρείτε τον μπάρμαν εκεί, ίσως έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε σε έναν κόσμο γευσιγνωσίας ή να πάρετε μια μικρή γεύση από αυτόν.

leloft2

Συνεχίζουμε με το Le Loft, το πιο όμορφο μπαρ στον τελευταίο όροφο του Sofitel Vienna Stephansdom που προσφέρει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ στην Βιέννη, με την καλύτερη θέα της πόλης. Μία τοιχογραφία στην οροφή του μαγαζιού, η οποία φαίνεται φανταστική, καθώς την βλέπει κανείς από τον δρόμο, δένει πλήρως με το concept του χώρου ενώ η μεγάλη ποικιλία από εκλεκτά κρασιά από όλο τον κόσμο, εύκολα καταφέρνει τους επισκέπτες της Βιέννης  να γίνει το αγαπημένο τους μπαρ.

TheSignLounge

Ας πάμε ένα βήμα παρά πέρα να γνωρίσουμε το The Sign Lounge. Σε μία πόλη η οποία ακολουθεί την κουλτούρα του κοκτέιλ άλλων πολλών πρωτευουσών, με έμφαση στο αμερικάνικο στοιχείο, αυτό το φιλικό lounge μπαρ ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο, όχι μόνο όσον αφορά τη Βιέννη, αλλά και σχεδόν όλη την Ευρώπη. Ο Kan Zuo και η ομάδα του παράγουν μερικά από τα πιο όμορφα mix που θα δοκιμάσετε ποτέ. Παράλληλα με τις δημιουργικές εφευρέσεις, υπάρχει και ένας τεράστιος κατάλογος που σας ταξιδεύει πίσω στην αρχή της ιστορίας του κοκτέιλ. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης και είναι πολύ δύσκολο να φύγετε από εκεί άπαξ και μπείτε γιατί πολύ απλά θα μαγευτείτε. Όπως συμβαίνει με κάθε κοκτέιλ μπαρ, τα σαββατοκύριακα δεδομένου του κόσμου σας συνιστούμε να πάτε από νωρίς και ακόμη να απολαύσετε τις κυριακάτικες προσφορές του με μοναδικές εκπτώσεις όλο το βράδυ.

Tür7-9

Ένα από τα καλύτερα και πιο καινούρια μπαρ στην Βιέννη είναι το 7-Tur 7. Αυτό το backstreet μπαρ είναι δημιούργημα του κοκτέιλ dream team του Geri Kozbach (συνιδρυτή της Μπαρ Κοινότητας της Βιέννης), Glenn Estrada (Lutz bar) και World Class 2014 φιναλίστ και Reinhard «Reini» Pohorec ( Τhe Sign Lounge και το American Bar στο Λονδίνο). Το αποτέλεσμα; Εντυπωσιακο! Ένα μικρό αλλά ακριβά διακοσμημένο μπαρ, για όχι περισσότερα από 35 άτομα. Στον κύριο χώρο του μπαρ απαγορεύεται το κάπνισμα και έτσι όλες σας οι αισθήσεις είναι ελεύθερες, ώστε να δοκιμάσετε όλες τις υπέροχες δημιουργίες του μαγαζιού. Βρίσκεται στην περιοχή Buchfeldgasse 7 και το μενού περιλαμβάνει επτά προτεινόμενα κοκτέιλ (ή οπως λένε επτά θανάσιμα αμαρτήματα).

viennanight

Θεωρούμε πως σας κεντρίσαμε αρκετά το ενδιαφέρον και αποδείξαμε πως η Βιέννη εν τέλει κάθε άλλο παρά βαρετή είναι. Εμείς σας δώσαμε κάποιες προτάσεις και σας προτρέπουμε να συνεχίσετε την εξερεύνηση, γιατί τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν θετικά!!

Μπορείτε να δείτε τα πιο οικονομικά πακέτα διακοπών για Βιέννη, μόνο με ένα κλικ στο παρακάτω link:

http://www.18-24.gr/destination/72

Share this post

No comments

Add yours