Βόλτες στο μαγικό Παρίσι..

Ένας από τους διαχρονικά δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο, συνδυάζει το μοντέρνο και το ρετρό με το αβανγκάρντ. Είναι μια πόλη ιστορική και ταυτόχρονα ζωντανή, που διατηρεί αναλλοίωτα στέκια και εικόνες, βγαλμένες από μυθιστορήματα αλλά και ταινίες, ενώ γεννά διαρκώς νέες τάσεις κι έχει ανερχόμενες γειτονιές. Γι’ αυτό και δεν εξαντλείται σε ένα ταξίδι. Ποια είναι όμως εκείνα, που θα προκαλούν δέος και θαυμασμό στην πανέμορφη αυτή πρωτεύουσα της Γαλλίας;

Πύργος του Άιφελ

Eiffel1

Ο Πύργος του Άιφελ, είναι ίσως το πιο γνωστό ορόσημο της Ευρώπης και το πιο διάσημο σύμβολο του Παρισιού. Εγκαινιάστηκε την 31η Μαρτίου του 1889 και χτίστηκε με αφορμή την Διεθνή Έκθεση. Η κατασκευή χρειάστηκε περισσότερο από δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί. Κάθε ένα από τα περίπου 12.000 κομμάτια σιδήρου έχουν σχεδιαστεί χωριστά για να τους δώσουν ακριβώς το σχήμα που απαιτείται. Όλα τα κομμάτια ήταν προκατασκευασμένα και συναρμολογήθηκαν με περίπου 7 εκατομμύρια καρφιά. Η κατασκευή είχε σκοπό να διαρκέσει μόνο για τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης αλλά στέκεται ακόμα και σήμερα παρά τις διαμαρτυρίες από σύγχρονους καλλιτέχνες, που φοβόντουσαν ότι η κατασκευή δεν θα ταίριαζε στην αρχιτεκτονική του Παρισιού.

Παναγία των Παρισίων

panagia2

Η Νοτρ Νταμ ντε Παρί δεν είναι ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός του κόσμου, αλλά μπορεί να είναι ο πιο διάσημος από όλους τους καθεδρικούς ναούς. Το γοτθικό αριστούργημα βρίσκεται στο Ile de la Cité, ένα μικρό νησί στην καρδιά της πόλης. Η τοποθεσία της Notre Dame, ήταν πάντα το θρησκευτικό κέντρο της πόλης ανεξαρτήτως της θρησκείας, των κατά εποχή κατοίκων της περιοχής.Ο Επίσκοπος Maurice de Sully ξεκίνησε την κατασκευή του ναού το 1163. Ο καθεδρικός ναός που θα κατασκευαζόταν στο νέο γοτθικό ρυθμό, έπρεπε να αντικατοπτρίζει το καθεστώς του Παρισιού ως την πρωτεύουσα του Βασιλείου της Γαλλίας και έγινε πρότυπο για τους μελλοντικούς καθεδρικούς ναούς στη Γαλλία.

Μουσείο του Λούβρου

louvro2

‘Eνα βασιλικό παλάτι, το Λούβρο έγινε ένα δημόσιο μουσείο στο τέλος του 18ου αιώνα και σήμερα είναι ένα από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου. Βρίσκεται στο πρώτο διαμέρισμα στην καρδιά του Παρισιού. Υπάρχουν περίπου 35,000 αντικείμενα στην έκθεση, απλωμένα σε τρεις πτέρυγες του πρώην ανακτόρου. Το μουσείο έχει μια διαφοροποιημένη συλλογή που κυμαίνεται από την αρχαιότητα μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Ένα μεγάλο μέρος της συλλογής αποτελείται από έργα Ευρωπαϊκής ζωγραφικής και γλυπτικής. Άλλα δωμάτια περιέχουν ρωμαϊκή, αιγυπτιακή, ελληνική τέχνη καθώς και έργα από την άπω ανατολή. Μερικά από τα πιο διάσημα έργα τέχνης του μουσείου είναι η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης, ο «θνήσκων σκλάβος» από τον Μιχαήλ Άγγελο και φυσικά η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Λεωφόρος Σανζ Ελιζέ

leoforos1

Η Λεωφόρος Σανζ Ελιζέ (Champs-Elysées) είναι ίσως η πιο διάσημη λεωφόρος του κόσμου, εκτείνεται από την Πλατεία Κονκόρντ (Place de la Concorde) μέχρι την Πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ (Place Charles de Gaulle) και την Αψίδα του Θριάμβου (Arc de Triomphe). Στο δυτικό άκρο της, στα Ηλύσια Πεδία, συνορεύει με κινηματογράφους, θέατρα, καφετέριες και καταστήματα πολυτελείας. Κοντά στην Place de la Concorde, συνορεύει με το Jardins des Champs-Elysées, τους όμορφα διαμορφωμένους κήπους με τα συντριβάνια και κάποια εντυπωσιακά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του Grand και του Petit Palais.

leoforos2

Τα βασικά αξιοθέατα εμείς σας τα δώσαμε, όμως αυτό δεν είναι αρκετό καθώς τα λόγια δεν μπορούν να αποτυπώσουν την ομορφιά αυτής της πόλης. Επισκεφτείτε το γοητευτικό Παρίσι και εντυπωσιαστείτε από την ομορφιά του.

Βρείτε τα πιο οικονομικά πακέτα διακοπών για Παρίσι, μόνο με ένα κλικ στο παρακάτω link:

http://www.18-24.gr/destination/45

Share this post

No comments

Add yours