Χρήσιμα tips για τη Βιέννη..

Η Βιέννη είναι μια κεντροευρωπαϊκή πρωτεύουσα που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί και να δει αρκετά πράγματα. Είναι μια πόλη καθαρή, με επιβλητικά «βαριά» κτήρια, παλάτια και μουσεία, εύκολη να την περπατήσεις, αλλά και να κυκλοφορήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, τραμ, λεωφορεία) και γενικά χωρίς προβλήματα για τον τουρίστα ακόμα κι αν δεν μιλάει τη γερμανική γλώσσα. Υπάρχουν όμως κάποια μυστικά που γνωρίζοντάς τα, οι διακοπές μας μπορούν να γίνουν ιδανικές στο τσακ μπαμ.

transfer

Μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο ΜΗΝ κάνετε το λάθος και πάρετε το CAT (cityairporttrain). Touristtrap. Kοστίζει 12 ευρώ oneway. Aντί αυτού πάρτε τον απλό προαστιακό Schnellbahn (S-Bahn) τη γραμμή S7 με κατεύθυνση προς Floridsdorfκαι κατεβείτε στη στάση WienMitteLandstrabe που είναι κέντρο της πόλης, και από εκεί πάρτε όποια γραμμή U (μετρό) θέλετε. Θα κάνετε μόνο 15 λεπτά παραπάνω από το CAT για να βρεθείτε στο κέντρο και θα σας κοστίζει μόνο 4.40 το άτομο oneway, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το μετρό ή όποιο άλλο μέσο πάρετε στη συνέχεια. Εισιτήρια θα βγάλετε από τα μηχανήματα στο Sbahn και νομίζω θα επιλέξετε singlejourneys και μετά Wien. Σε κάθε περίπτωση έχετε υπόψη σας ότι κοστίζει 4.40/άτομο. Μην επιλέξετε κάτι άσχετο.

Mozart-Balls-Mozartkugel

Mην κάνετε το λάθος και αγοράσετε τα περίφημα σοκολατάκια Mozart ή οποιοδήποτε παρόμοιο σοκολατοειδές σουβενίρ από τα μαγαζιά. Μπείτε στο supermarket SPAR και θα τα βρείτε τουλάχιστον στη μισή τιμή. Φυσικά από εκεί θα πάρετε και νερό. Προσέξτε όμως γιατί σχεδόν όλα είναι ανθρακούχα. Προτιμείστε το VITTEL (δοκιμασμένο).

grinzing

Πέρα από τα γνωστά αξιοθέατα, πηγαίνετε οπωσδήποτε στο χωριουδάκι Grinzing που έχει τις περίφημες ταβέρνες heurigen. Θα πάτε ή με το U4, θα κατεβείτε τέρμα στο Heiligenstadt και από εκεί έξω από το σταθμό θα πάρετε το λεωφορείο 38Α και θα κατέβετε στη στάση GRINZING (προσοχή όχι grinzingstrabe), ή παίρνετε το τραμ 38 από τη στάση U του Schottentor και κατεβαίνεται στο τέρμα. Οι ταβέρνες δεν είναι ιδιαίτερα φθηνές, αλλά εάν δεν αντέχει το πορτοφόλι σας, υπάρχει και ένα ιταλικό εστιατόριο, το NINO, που έχει καλό φαγητό και πολύ καλές τιμές.

snitsel

Σνίτσελ. Ο μεγάλος καημός. Εάν πάτε στο γνωστό Figlmuller θα πρέπει να έχετε κάνει κράτηση κάνα μήνα πριν. Η τιμή του εν λόγω πιάτου 14 ευρώ χωρίς κανένα συνοδευτικό. Ούτε καν πατατούλες. Περίπου τα ίδια και στο Plachuttas με την τιμή του πιάτου στα 18 ευρώ. Εμείς σας προτείνουμε το Einstein, ένα χαλαρό εστιατόριο όπου μπορείτε να δοκιμάσετε το σνίτσελ στη μισή τιμή. Μια χαρά.

Η πόλη παραμύθι με την επιβλητική ομορφιά σας περιμένει να ανακαλύψετε τα μυστικά και τα κρυφά σημεία της που την κάνουν ξεχωριστή! Οι επιλογές άπειρες αρκεί πάντα να προσέχουμε!! Εξοπλιστείτε με καλή διάθεση και όρεξη και φύγαμε!!

http://www.18-24.gr/destination/72

Share this post

No comments

Add yours