Η Πυραμίδα της Ρώμης..

Όχι όχι δεν μπερδευτήκατε. Στην Ρώμη ήρθατε και δεν μπερδεύτηκε ο πιλότος για να σας πάει στην Αίγυπτο. Περπατάς στην Ρώμη και πέφτεις πάνω στην πυραμίδα του Γάιου Κεστίου, που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι δουλειά έχει αυτό στην Ρώμη; Κι όμως είναι πολύ λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι τον 12ο αιώνα π.Χ. η Αίγυπτος ήταν Ρωμαϊκή επαρχία. Καλό είναι λοιπόν να πας κάπως προετοιμασμένος και να ξέρεις δυο βασικά πράγματα εντυπωσιάζοντας τους φίλους σου με τις γνώσεις σου.

01

Η πυραμίδα του Γάιου Κεστίου ή όπως θα την ακούσετε εκεί Piramide Cestia είναι ένα επιβλητικό μνημείο ύψους 36 μέτρων, βρίσκεται κοντά στην πύλη του Αγίου Παύλου και σύμφωνα με την επιγραφή που φέρει πάνω της, χρειάστηκε 330 ημέρες για να ολοκληρωθεί. Μπορεί η πυραμίδα να είναι καθαρά αιγυπτιακό χαρακτηριστικό, όμως ο τρόπος και η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για να χτιστεί ήταν η κλασική Ρωμαϊκή τεχνική καθώς τα βασικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του ήταν τούβλα και μάρμαρο.

03

Πρόκειται για ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα αξιοθέατα της ‘’Αιώνιας Πόλης’’ που συντηρήθηκε πολλές φορές κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών της ύπαρξής της. Η πυραμίδα ήταν ο τάφος του Γάιου Κεστίου, μέλους της Επτανδρίας των Επουλώνων, οι οποίοι ήταν οι εφτά ιερείς στους οποίους είχε ανατεθεί η διοργάνωση των δημόσιων συμποσίων προς τιμήν των Θεών, μια θέση πολύ σημαντική και με ιδιαίτερη βαρύτητα. Η πυραμίδα περιβαλλόταν επίσης από τέσσερις στήλες με χάλκινες φιγούρες, οι οποίες σήμερα βρίσκονται και φυλάσσονται στο Μουσείο Capitolini.

04

Εάν έχετε χρόνο, τότε αξιοποιήστε τον εποικοδομητικά και επισκεφθείτε αυτό το επιβλητικό μνημείο το οποίο σίγουρα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Εάν δεν έχεις βρει ακόμη το πακέτο που σου ταιριάζει για Ρώμη, τότε ρίξε μια ματιά εδώ και βρες τα πιο οικονομικά πακέτα διακοπών για την Αιώνια Πόλη:

http://www.18-24.gr/destination/57

Share this post

No comments

Add yours