Χειμερινά αθλήματα και τι πρέπει να προσέχουμε!

O χειμώνας σιγά σιγά έρχεται και ξεκινάμε να αναρωτιόμαστε που θα πάμε, τι θα κάνουμε, πως να ντυθούμε και οι ερωτήσεις δεν έχουν τέλος. Οι χειμερινοί προορισμοί όμως σχετίζονται συνήθως και με χιονοδρομικά κέντρα, οπότε και με οποιοδήποτε σπορ που χρειάζεται πάγο και χιόνι. Όπως σε όλα τα σπορ όμως οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και καταλλήλως εξοπλισμένοι ώστε να περάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και χωρίς δυσάρεστα γεγονότα.

ski

Μήπως το βουνό που θα πάτε, έχει πίστα για σκι; Εάν ναι, τότε είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο άθλημα. Το σκι είναι ένα από τα καλύτερα σπορ για την οικοδόμηση της αντοχής και των μυών και καίει περισσότερες θερμίδες από ό, τι οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Ωστόσο πριν ξεκινήσετε ρίξτε μια ματιά σε αυτά που πρέπει να προσέξετε! Αρχικά μην το παρακάνετε και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να έχετε μαζί σας υγρά και σνακ, ειδικά αν θέλετε να κατευθυνθείτε  προς μια απομακρυσμένη περιοχή και να φοράτε τα κατάλληλα ρούχα, που θα σας κρατάνε  ζεστούς και θα σας επιτρέπουν την εύκολη μετακίνηση. Τέλος ενημερώστε κάποιον που έχετε αφήσει πίσω, που θα πάτε και πότε θα επιστρέψετε.

snowboard 2

Εάν όμως δεν σας ενθουσιάζει το σκι, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το Snowboard. Αυτή η δραστηριότητα, μπορεί να μην φαίνεται σαν ένα άθλημα, αλλά, όποιος έχει συμμετάσχει μπορεί να σας βεβαιώσει ότι γυμνάζει όλο το σώμα. Και εδώ φυσικά σας έχουμε συμβουλές για να γευτείτε με ασφάλεια αυτή την εμπειρία. Διαλέξτε το έδαφος που είναι κατάλληλο για το επίπεδο των ικανοτήτων σας. Για να κάψετε περισσότερες θερμίδες, αναζητήστε μια πιο προκλητική διαδρομή, αλλά μόνο αν έχετε τις ικανότητες να το χειριστείτε. Εννοείται πως πρέπει να φοράτε κράνος και προστατευτικά για τον καρπό και τον αγκώνα. Τέλος αν είστε αρχάριοι, να κάνετε μαθήματα με έναν δάσκαλο.

ice diving 01

Εφόσον, έχετε αποφασίσει να ταξιδέψετε εκτός Ελλάδας, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε και το Ice diving, ή αλλιώς κατάδυση σε πάγο. Αυτό είναι ένα σπορ που πραγματοποιείται σε διάφορες χώρες, κυρίως στη Γαλλία, και αποκτάει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Πραγματοποιείται στο βυθό μιας λίμνης κάτω από την παγωμένη της επιφάνειας και υπόσχεται δυνατές εικόνες, καθώς οι ακτίνες του ήλιου ή του το φως του φεγγαριού χοροπηδούν πάνω στον πάγο. Ένας ειδικός εξοπλισμός είναι απαραίτητος, καθώς επιτρέπει να μην υποφέρει ο δύτης από το κρύο και σαφώς σιγουρευτείτε πως βρίσκεται μαζί σας κάποιος έμπειρος, ο οποίος μπορεί ανά πάσα στιγμή να σας βοηθήσει αν χρειαστείτε το οτιδήποτε!

Μην διστάζετε λοιπόν, τολμήστε αυτές και άλλες πολλές χειμερινές δραστηριότητες που θα κάνουν τις εμπειρίες των διακοπών σας μοναδικές και θα σας γεμίσουν με ασύγκριτα συναισθήματα και ενέργεια!

http://www.18-24.gr/destinations

Share this post

No comments

Add yours