Το πιο όμορφο Κάστρο της Βουδαπέστης

Αν σου αρέσουν τα μεγαλοπρεπή και επιβλητικά κτήρια, τότε σίγουρα θα σου λέει κάτι το όνομα Vajdahunyad. Αν πάλι όχι, για αυτό είμαστε εδώ..για να σε βοηθήσουμε να το γνωρίσεις. Λίγα λόγια μόνο για το εν λόγω κτήριο, θα σε ενθουσιάσουν και θα θέλεις να το επισκεφτείς! Ας το γνωρίσουμε λοιπόν..

castle 4Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτήρια της Βουδαπέστης, που επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο , είναι τo κάστρο Vajdahunyad το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης , σε ένα τεχνητό νησάκι.Χτίστηκε το 1896 από τον περίφημο αρχιτέκτονα Ignac Alpar για τα χιλιετή γενέθλια της Ουγγαρίας και από τότε αγαπήθηκε από πολλούς.

Το εν λόγω κτήριο , αρχικά προοριζόταν για μια προσωρινή έκθεση για αυτό και κατασκευάστηκε από ξύλο και χαρτόνι. Επειδή όμως ήταν τόσο όμορφο και επιβλητικό , ο Ουγγρικός λαός το έχτισε ξανά με πέτρα το 1904 και από τότε κλέβει τις εντυπώσεις!

castle 01Χωρίζεται σε 4 ενότητες και συνδυάζει 4 διαφορετικά είδη αρχιτεκτονικής : γοτθική , μπαρόκ , αναγεννησιακή και ρομαντική. Το θέαμα του κάστρου  είναι μοναδικό και βρίσκεται σε ένα καταπράσινο τοπίο στο City Park της Βουδαπέστης. Πολλοί το επισκέπτονται καθημερινά μιας και η τοποθεσία που βρίσκεται είναι αρκετά ευνοϊκή. Στο Vajdahunyad στεγάζεται το περίφημο Μουσείο της Ουγγρικής Γεωργίας.

castle 08Αν βρεθείς στη Βουδαπέστη και περάσεις έξω από το Vajdahunyad είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστείς από την εμφάνισή του και θα θέλεις να του ρίξεις μια ματιά και από πιο κοντά. Μήπως ήρθε η ώρα;

Μπορείς να βρεις τα πιο οικονομικά πακέτα για Βουδαπέστη, ρίχνοντας μια ματιά εδώ:

http://www.18-24.gr/destination/18

Share this post

No comments

Add yours