Ένα κτίριο που «χορεύει»..

Είσαι λάτρης του χορού; Θέλεις να ξέρεις τα πάντα γύρω από αυτόν;

Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να σε πληροφορήσουμε για κάτι που ίσως δεν γνωρίζεις, αλλά ήρθε η ώρα να μάθεις! Πόσο παράξενο θα σου φαινόταν εάν έβλεπες ένα ολόκληρο κτίριο να χορεύει; Ναι, ναι πολύ καλά διάβασες, σε κτίριο αναφερόμαστε.  Όσο παράξενο και απίστευτο και εάν σου ακούγεται υπάρχει και βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.

tancici3

Μιλάμε για το Dancing House, ένα κτίριο γεμάτο συναισθήματα, που αγαπάει πολύ το χορό και την κίνηση. Το δημιούργημα αυτό σχεδιάστηκε το 1992 και ολοκληρώθηκε το 1996. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια χρειάσθηκαν, ώστε να δομηθεί πλήρως από τον γνωστό αρχιτέκτονα, Vlado Milunic ο οποίος συνεργάστηκε με τον διάσημο Αμερικανό αρχιτέκτονα Frank Gehry. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! To σπίτι που χορεύει έχει χτιστεί σε ένα κενό οικοδόμημα στις όχθες του ποταμού Μολδάβα και κοσμεί την πόλη της εντυπωσιακής Πράγας.

dancing_h2

Μορφολογικά μοιάζει σαν ένα ζευγάρι χορευτών, των οποίων τα ονόματα είναι Φρεντ Αστέρ και της ντάμας του Τζίντζερ Ρότζερς. Οι δύο χορευτές απολαμβάνουν τον χορό και το σώμα του ενός, να γέρνει προς του άλλου με μία ιδιαίτερη κίνηση, η οποία διακρίνεται στο κτίριο. Εξίσου  σημαντικό,  είναι το γεγονός ότι τα δύο σώματα ενώνονται και ο καβαλιέρος κρατάει σφιχτά πάνω του την ντάμα, πάνω σε μία στιγμή που ο χρόνος παγώνει την κίνηση τους. Το μεταλλικό καπέλο του Φρεντ και η σηκωμένη φούστα της Τζίντζερ διακρίνονται μόνο εάν δεις το κτίριο από μακριά. Το Dancing House ξεχωρίζει με το άκρως πρωτοποριακό σχέδιο του και καθημερινά τραβάει την προσοχή όλων.

tancici2

Όταν βρεθείς στην όμορφη Πράγα θα εντυπωσιαστείς και εσύ από το συγκεκριμένο θέαμα. Πόσο μάλλον αν αγαπάς και τον χορό δεν θα σταματήσεις να φωτογραφίζεσαι δίπλα σε αυτό το τεράστιο κτίριο. Επισκέψου λοιπόν την εντυπωσιακή Πράγα και θα μας θυμηθείς!

Δείτε παρακάτω μόνο με ένα κλικ, τα πιο οικονομικά πακέτα για Πράγα:

http://www.18-24.gr/destination/67

Share this post

No comments

Add yours