Τα 5 δημοφιλέστερα cafe στην Ευρώπη!

Ο Βρετανός ποιητής του 20ού αιώνα Τ. S. Eliot έλεγε χαρακτηριστικά ότι «έχει μετρήσει τη ζωή του με κουταλιές καφέ» και δεν είναι απίθανο οι περισσότεροι να έχουν κάνει κάτι παρόμοιο, καθώς ο καφές σε όλες του τις μορφές αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.  Από την Ευρώπη όμως ξεχωρίσαμε τα 5 πιο εντυπωσιακά καταστήματα που κερδίζουν τις εντυπώσεις με τη διακόσμησή τους και όχι μόνο.

«Cafe New York», Βουδαπέστη

new-york-cafe

Τόπος συνάντησης καλλιτεχνών του 20ού αιώνα, το cafe στο κέντρο της Βουδαπέστης, αποτελεί έναν ζωντανό «θρύλο» για τους κατοίκους της πόλης, και όχι μόνο. Η πρόσφατη ανακαίνισή του από τον σχεδιαστή Adam Tihany διατήρησε όλα τα στοιχεία του παρελθόντος, δίνοντας έμφαση στις χειροποίητες διακοσμήσεις στους τοίχους και τις οροφές αλλά και στα συλλεκτικά φωτιστικά οροφής.

«Antico Caffè Greco», Ρώμη

αντικο

Σε έναν από τους πλέον ιστορικούς δρόμους της Ρώμης, στο κέντρο της πόλης, ένα μικρό αρχοντικό του 18ου αιώνα συγκεντρώνει καθημερινά ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους απολαμβάνοντας έναν αρωματικό latte (φημισμένος καφές του καταστήματος), κάνοντας παράλληλα ένα μοναδικό μάθημα ιστορίας της τέχνης!

«Le Procope», Παρίσι

le procope

Είναι ένα από τα πλέον διάσημα cafes στην Ευρώπη, που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1686, ενώ διάσημοι πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και επιστήμονες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των πελατών του εδώ και αιώνες. Στα must του καταστήματος είναι τα σπάνια έργα τέχνης σε τοίχους και βιτρίνες που θυμίζουν περισσότερο γκαλερί παρά cafe.

«Cafe Central», Βιέννη

central

Πέρα από τα παλάτια και τα ανάκτορα της Βιέννης, τα ιστορικά καφέ είναι τα πραγματικά αξιοθέατα της πόλης. Τα περίφημα βιεννέζικα καφέ είναι πηγή έμπνευσης για πολλές καφετέριες σε όλο τον κόσμο, και το «Café Central» είναι η πιο όμορφη και εμπνευσμένη απ’ όλες. Στεγάζεται σε ένα παλάτι του 19ου αιώνα, που διατηρεί αναλλοίωτη την αίγλη του παρελθόντος, προσφέροντας στους επισκέπτες «φιλοξενία» άλλης εποχής!

«Cafe Imperial», Πράγα

Cafe-Imperial-Prague

Η ακμάζουσα «κοινωνία του καφέ» της Πράγας οδήγησε από τα τέλη του 19ου αιώνα στη δημιουργία πολλών cafe στην πόλη, τα περισσότερα από τα οποία καταστράφηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα από τα λίγα που διασώθηκαν είναι και το διάσημο «Café Imperial», ένα «στολίδι» Art Deco στο κέντρο της πόλης. Περίτεχνα ψηφιδωτά και διακοσμήσεις, σε κολόνες και οροφές, δημιουργούν ένα από τα ωραιότερα σκηνικά για να απολαύσει ο επισκέπτης τον πρωινό ή απογευματινό καφέ του.

Ταξιδεύοντας λοιπόν στην γοητευτική Ευρώπη, κάντε μια στάση για να χαλαρώσετε από τις βόλτες σας και πιείτε τον καφέ σας σε ένα από τα παραπάνω καφέ. Η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη και σίγουρα θα θυμάστε αυτόν τον καφέ και πολλά χρόνια μετά..

http://www.18-24.gr/destinations

Share this post

No comments

Add yours