Βόλτες και Ψώνια στην Κωνσταντινούπολη!

Η Τουρκία είναι διάσημη για τα παζάρια της και την ευκαιρία να διαπραγματευτεί κανείς κάνοντας τις αγορές του, καθώς οι τουρίστες έχουν την θαυμάσια ευκαιρία να αποτινάξουν τις τιμές μέχρι και 50%. Ειδικά το χειμώνα, όταν το νέο έτος ξεκινά ακούγεται ωραία η λέξη «έκπτωση». Από τα τοπ εμπορικά προϊόντα θεωρούνται η γούνα και το δέρμα, τα χειροποίητα κοσμήματα, οι αντίκες και τα κεραμικά προϊόντα, τα επώνυμα είδη σε χαμηλές τιμές και φυσικά τα χαλιά.

grand bazzar 02

Για χαλιά  σας προτρέπουμε να κάνετε μία επίσκεψη στο Grand Bazaar. Εδώ θα περπατήσεις με τις ώρες, θα χαθείς στις στοές, θα παζαρέψεις με τους πωλητές, ρίχνοντας τη τιμή μέχρι και στο μισό. Πολλοί έρχονται εδώ γιατί ισχυρίζονται ότι βρίσκουν ρέπλικες πρωτοκλασάτων οίκων μόδας. Όταν επισκεφτείτε το παζάρι δεν θα μπείτε καθόλου στον πειρασμό να αγοράσετε κάποια τσάντα -μαϊμού. Αυτό άλλωστε, αν θέλετε να το κάνετε, μπορείτε να πάτε και μέχρι την Ερμού. Αν είστε τύπος που πειραματίζεστε στη κουζίνα με τα μπαχαρικά, κάντε μια στάση από την Αιγυπτιακή Αγορά Μπαχαρικών και θα με θυμηθείτε.

laleli 03

Συνεχίζουμε για shopping therapy στη Πλατεία Taksim. Περπατώντας κατά μήκος της, θα νιώσετε σαν να είστε σε κάποια Ευρωπαϊκή μητρόπολη. Παντού αλυσίδες καταστημάτων, μοντέρνα μαγαζιά, κι ένα δυτικού τύπου lifestyle. Για εμάς πάντως τους Έλληνες, το shopping therapy στο συγκεκριμένο δρόμο δεν θα έλεγα ότι συμφέρει, αφού οι τιμές είναι τσιμπημένες.

kapai carsi 01

Μεγάλα εμπορικά κέντρα, εμπορικά κέντρα στα οποία είναι σίγουρο πως θα βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε είναι τα: Cevahir, Akmerkez, Kanyon, Metro City κ.ά. Για παζάρια ώστε να γίνεται experts στις διαπραγματεύσεις έχουμε και εδώ τη λύση: Αιγυπτιακό Παζάρι (τοπικά προϊόντα), το Μεγάλο Παζάρι (από τα χαλιά και τα παπούτσια στο τσάι και μπαχαρικά), η υπαίθρια αγορά Khor Khor (αντίκες), αρχαία Laleli (περισσότερα από 5.000 καταστήματα / καταστήματα), Σκεπαστό Παζάρι στην παλιά πόλη(κάθε προϊόν – δρόμου), η αγορά του Sultanahmet.

βοσποροσ

Και αφού λοιπόν τελειώσατε με τις αγορές και τα ψώνια σας και αφού παραζαρέψατε αρκετά ώστε να το ευχαριστηθείτε, μία βόλτα είναι ότι ακριβώς χρειάζεστε για να χαλαρώσετε. Αντί να τραγουδάτε «Θέλω να πιω όλο το Βόσπορο», περπατήστε μέχρι την Αιγυπτιακή Αγορά, πάρτε ένα καράβι και απολαύστε τη μαγευτική βόλτα στον Βόσπορο. Η εικόνα της πόλης από τη θάλασσα, με τους μιναρέδες και τα παλάτια, είναι κινηματογραφική και θα νιώσετε, έστω για λίγο, σαν μαχαραγιάς.

Ντολμα Μπαχτσε Ανάκτορο

Προχωρήστε ακόμη μέχρι το Ντολμαμπαχτσέ. Εδώ βρισκόταν η κατοικία των σουλτάνων και ήταν διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1856 μέχρι το 1922. Από το 1960 λειτουργεί ως μουσείο. Η πρόσοψη του παλατιού έχει μήκος 248 μέτρα. Το Ντολμαμπαχτσέ σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Καραμπέτ και Νικογιός Μπαλιάν. Τον εσωτερικό διάκοσμο του ανακτόρου ανέλαβε ο Γάλλος διακοσμητής Σεσάν, ενώ αρκετοί Ευρωπαίοι καλλιτέχνες φιλοτέχνησαν έργα ζωγραφικής για να κοσμήσουν το παλάτι.

τοπ καπι

Περπατήστε ολοκληρώνοντας την βόλτα σας στο Topkapi Sarayi. Το παλάτι έχτισε ο Μωάμεθ Β΄, λίγο μετά την άλωση της Πόλης. Στον περίβολό του βρίσκεται η Αγία Ειρήνη, η οποία χρησιμοποιείται ως συναυλιακός χώρος. Στους κήπους του, οι οποίοι είναι εκπληκτικοί, μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά το θησαυροφυλάκιο και το μέρος όπου έμεναν οι παλλακίδες του σουλτάνου μέχρι και το 1909.

Εναλλακτική, ψυχαγωγική και ζωντανή η Πόλη, με ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων για όλα τα γούστα, θα σας μαγέψει με την επιβλητικότητα των αξιοθέατων της, την φιλοξενία των κατοίκων και τα αμέτρητα must που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε! Δείτε παρακάτω μόνο με ένα κλικ, τα πιο οικονομικά πακέτα για την εντυπωσιακή Κωνσταντινούπολη:

http://www.18-24.gr/destination/19

Share this post

No comments

Add yours