Ζωολογικοί κήποι και ενυδρεία στη Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε έναν άκρως τουριστικό προορισμό. Έχει πολλά αξιοθέατα και προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες της, μια ευχάριστη διαμονή. Εκτός από τα κλασσικά αξιοθέατα που διαθέτει, η όμορφη πόλη περιλαμβάνει και μερικούς από τους ομορφότερους ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία! Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε αυτούς…

zoobudapest

Ξεκινάμε από τον μεγάλο και γνωστό ζωολογικό κήπο στην καρδιά της Βουδαπέστης. Είναι ένας τεράστιος χώρος , κατάλληλος για μια μεγάλη βόλτα καθώς μπορεί να χρειαστείτε πάνω από τρεις ώρες για να τον εξερευνήσετε ολόκληρο! Είναι ένας από τους παλαιότερους ζωολογικούς κήπους του κόσμου καθώς χρονολογείται πως χτίστηκε ανάμεσα στο 1820 με 1830!  Έχει πάνω από 1070 είδη ζώων και αποτελεί ένα φυσικό καταφύγιο για πολλά απειλούμενα είδη. Ο ζωολογικός κήπος είναι χωρισμένος σε σπίτια-ζώνες όπου βρίσκονται τα διαφορετικά είδη. Μπορείτε να τον επισκεφθείτε καθημερινά από τις 9 το πρωί.

trop 04

Τη συνέχεια έχουμε το μεγάλο ενυδρείο tropicarium-oceanarium στη Βουδαπέστη. Είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο στη Κεντρική Ευρώπη και μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά ζώα. Θα συναντήσετε εξωτικά πουλιά, μαϊμούδες, ψάρια , καρχαρίες, τροπικά ψάρια, αλιγάτορες και άλλα ερπετά όλα αυτά σε σημεία, όπου αναπαρίσταται το φυσικό τους περιβάλλον. Ακόμα μπορείτε να ταΐσετε καρχαρίες , σε συγκεκριμένες ώρες που επιτρέπει το ενυδρείο. Υπάρχουν συνολικά 50 ενυδρεία όπου φιλοξενούνται τα ψάρια και ένα το όποιο είναι εντελώς φυσικό και προσαρμόζεται μόνο του με τις αλλαγές των εποχών. Το μεγάλο ενυδρείο στη Βουδαπέστη μπορείτε να το επισκεφθείτε καθημερινά από τις 10 το πρωί.

vadaspartk

Τέλος , υπάρχει και το Budakeszi Vadaspark στο οποίο μπορείτε να εξερευνήσετε την χλωρίδα και την πανίδα των λόφων της Βούδας. Απέχει περίπου 10χλμ από το κέντρο της πόλης και είναι το ιδανικό σημείο για να χαλαρώσετε και κάνετε μια ευχάριστη βόλτα. Είναι ένας εναλλακτικός ζωολογικός κήπος με άγρια ζώα όπως λαγούς, ελάφια, αλεπούδες, λύκους καφέ αρκούδες αλλά και άλλα οικόσιτα ζώα όπως γαϊδουράκια, κατσίκες, πάπιες και πρόβατα. Το μέρος σας προσφέρει επίσης την δυνατότητα να κάνετε πεζοπορία και αποτελεί μια τέλεια επιλογή για τα μικρά παιδιά. Μπορείτε να επισκεφθείτε το πάρκο καθημερινά από τις 9 το πρωί.

park 04

Για τους λάτρεις των ζώων και όχι μόνο τα παραπάνω αποτελούν την τέλεια επιλογή. Είναι ένας τρόπος να ξεφύγετε από τις καθημερινές τουριστικές δραστηριότητες και να κάνετε κάτι πιο χαλαρό. Εμείς πάντως σας το προτείνουμε σε περίπτωση που βρεθείτε στην Βουδαπέστη, καλή διασκέδαση!

http://www.18-24.gr/destination/18

Share this post

No comments

Add yours