Τα Χαμάμ της Πόλης!

Τα τούρκικα λουτρά και χαμάμ είναι περίφημα. Στην Πόλη ακόμη και σήμερα υπάρχουν μερικά από τα καλύτερα του κόσμου, μιας και συνδυάζουν την αυθεντική ατμόσφαιρα και τις αρχαίες συνταγές με τις δυτικές προηγμένες θεραπείες. Μαζέψαμε τα καλύτερα και σας τα παρουσιάζουμε με περηφάνεια..

Ciragan Spa & Hammam

cigaram

 

Μπορεί να μην είναι το πιο παραδοσιακό αλλά σίγουρα είναι το πιο πολυτελές. Παραμένει ανοιχτό όλη την μέρα, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλές από τις ολιστικές του θεραπείες μπορούν να πραγματοποιηθούν στους κήπου του ξενοδοχείου, με θέα το Βόσπορο σε λευκές, ιδιωτικές καμπάνες.

Motus

xamam 1

Το spa του Ritz-Carlton, σας προσφέρει μια σειρά από αρχαίες οθωμανικές θεραπείες, που έχουν στόχο την ανανέωση του σώματος και του πνεύματος. Αποτελείται από εννιά spa rooms, όπου παραδίδονται θεραπείες επιμελημένες από το παγκοσμίου φήμης spa lebel Laveda. Το spa καταλήγει σε μια ταράτσα, που σχεδόν κρέμεται πάνω από το Βόσπορο. Εδώ βρίσκεται το Οpen Αir Spa και ακόμη δύο spa rooms, που θα πρέπει να έχετε κάνει από μέρες κράτηση.

Cemberlitas Hamami

ceberlitas

Αν αγαπάτε τον εαυτό σας, αυτό θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε, ακόμη και πριν αδειάσετε τις βαλίτσες σας. Θα αποδεσμευτείτε από τα ρούχα σας και θα τυλιχτείτε με ένα βαμβακερό, λευκό με κόκκινες λεπτομέρειες ύφασμα και θα ξαπλώσετε στα ζεστά μάρμαρα. Μονάχα ο ατμός, εσείς και ο ήχος του νερού που κυλά από τις σκαλιστές κρήνες, θα υπάρχουν. 

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάτε στην Κωνσταντινούπολη και να μην επισκεφτείτε ένα χαμάμ, είναι σαν να πηγαίνετε στην Αθήνα αλλά όχι στον Παρθενώνα! Μαγευτείτε και χαλαρώστε και το μόνο σίγουρο είναι πως θα βγείτε άλλος άνθρωπος για να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην Τουρκία!

http://www.18-24.gr/destination/19

Share this post

No comments

Add yours