Χρήσιμες εφαρμογές που θα κάνουν το ταξίδι σου άνετο και ασφαλές!

Έχεις κανονίσει ταξιδάκι, έχεις αμπαλάρει βαλίτσες, η ψυχολογία στα ύψη που θα ξεφύγεις επιτέλους από την καθημερινότητα σου, όμως σε διακατέχει και ένα μικρό άγχος για το άγνωστο μέρος που θα πας, πώς θα κινηθείς, πού θα απευθυνθείς σε περίπτωση ανάγκης, αλλά και πώς θα συνεννοηθείς σε περίπτωση που δεν ξέρεις την γλώσσα.

apple-generic-apps-001

Ευτυχώς για εμάς, η τεχνολογία σήμερα έχει ταυτίσει το όνομά της με τα ταξίδια και με τις τόσες εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί προκειμένου να παρέχουν στον ταξιδιώτη όσο το δυνατόν μεγαλύτερες δυνατότητες και ευκολίες γίνεται και όλα τα παραπάνω προβλήματα λύνονται μόνο με μερικά κλικ! Εμείς συλλέξαμε και σας παρουσιάζουμε παρακάτω μερικές από τις δημοφιλέστερες και πιο χρηστικές από αυτές που πρέπει να έχετε στο επόμενο ταξίδι σας.

Live Maps

google-maps-redesign-iphone6-hero

Εξαιρετικά χρήσιμη ελληνική εφαρμογή για εγχώριες διαδρομές η οποία μοιάζει αρκετά με το Google Maps, με την διαφορά όμως ότι προσφέρει πολλές ακόμα υπηρεσίες στον χρήστη όπως, αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος (εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπαρ κτλ.), απαραίτητα σημεία ενδιαφέροντος όπως εφημερεύοντα φαρμακεία, νοσοκομεία, μέχρι και τιμές υγρών καυσίμων για 4.000 πρατήρια σε όλη την χώρα με ωριαία ανανέωση.

Tripadvisor

tripadvisor_dribbble

Από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές παγκοσμίως. Βρείτε στον χάρτη ξενοδοχεία, εστιατόρια, αξιοθέατα ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεστε σε Ελλάδα και εξωτερικό, συζητήστε με άλλους χρήστες, σχολιάστε και βαθμολογήστε τα. Η εφαρμογή διαθέτει παραπάνω από 40 εκατομμύρια κριτικές χρηστών, λειτουργία Near Me Now για άμεσο εντοπισμό των ξενοδοχείων, εστιατορίων ή τουριστικών αξιοθέατων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, καθώς και φωτογραφίες από ξενοδοχεία, εστιατόρια, αξιοθέατα και προορισμούς.

TuneIn

tune

Μια τέλεια εφαρμογή για αυτούς που αγαπάνε το ραδιόφωνο και την καλή μουσική. Η συγκεκριμένη εφαρμογή σας δίνει την δυνατότητα να συντονιστείτε σε πάνω από 70.000 ραδιοφωνικούς σταθμούς, εντελώς δωρεάν, απολαμβάνοντας σε οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεστε ατέλειωτες ώρες μουσικής.

Pixlr-o-matic

pixlr-o-matic

Μία σημαντική app για τη λήψη και επεξεργασία εικόνων. Το Pixlr-o-matic προσφέρει παρόμοια χαρακτηριστικά με το Instagram, μόνο που έχετε πολύ μεγαλύτερες επιλογές και μέσα για να επεξεργαστείτε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες που βγάλατε στιγμιαία στο ταξίδι σας. Είναι από τις αγαπημένες εφαρμογές των ταξιδιωτών καθώς σας γλιτώνει από τον κόπο του να κουβαλάτε την κάμερα σας όπου πηγαίνετε και επιτρέπει να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες της κάμερας του κινητού σας στο έπακρο.

AroundMe

aroyn me

Δίνει την δυνατότητα  στους χρήστες να βρουν τα πλησιέστερα ενδιαφέροντα σημεία όπως εστιατόρια, ξενοδοχεία, θέατρα, πάρκινγκ και νοσοκομεία κάτι που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο εάν πεινάτε και δεν ξέρετε προς τα πού να κινηθείτε, αλλά και σε περίπτωση που χρειάζεστε κάποιο φαρμακείο ή κάποιο νοσοκομείο.

24/7 Tutors

Σημαίες 1

Ίσως η καλύτερη εφαρμογή για εύρεση των βασικών ξενόγλωσσων φράσεων, κυκλοφορεί σε εκδόσεις για τις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές γλώσσες (γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά) και μπορείτε να την κατεβάσετε εντελώς δωρεάν για συσκευές Apple από το iTunes. Σκεφτείτε ότι βρίσκεστε σε ένα εστιατόριο κάπου στην Γαλλία και τα… γαλλικά σας δεν είναι και το δυνατότερο σας σημείο. Πώς θα συνεννοηθείτε; Το 24/7 Tutor app είναι η απάντηση, και βρίσκεται στην οθόνη αφής σας.

ICE (In Case of Emegercy)

ice

Εφαρμογή ζωτικής σημασίας. Μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας όσο ταξιδεύετε αλλά επειδή κανείς δε θα ήθελε να βρεθεί σε περίπτωση ανάγκης και να μην έχει τα κατάλληλα τηλέφωνα. Αποθηκεύει σημαντικές πληροφορίες για να σας βοηθήσουν αυτοί που θα καταφθάσουν πρώτοι ή το νοσηλευτικό προσωπικό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και όταν το τηλέφωνο σας είναι κλειδωμένο. Προαιρετική επιλογή αποστολή με email των πληροφοριών σας (π.χ. στον γιατρό σας).

Όταν λοιπόν προγραμματίσετε το ταξίδι σας, πριν ξεκινήσετε κάντε ένα download τις παραπάνω εφαρμογές και θα μας θυμηθείτε. Καλές διακοπές λοιπόν και καλές βόλτες!

http://www.18-24.gr/destinations

Share this post

No comments

Add yours