Το top αξιοθέατο της Πόλης, Τοπ Καπί!

Έχεις ταξιδέψει αρκετά; Νομίζεις ότι έχεις επισκεφθεί τα  τοπ αξιοθέατα όλων των προορισμών; Για να δούμε, εσύ έχεις δει από κοντά το Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης; Αποτελεί ένα από τα τοπ αξιοθέατα της Πόλης και σίγουρα δεν θα πρέπει να το παραλείψεις κατά την παραμονή σου εκεί.

πολη 01

Η Βασιλεύουσα του Βυζαντίου η οποία σε περιμένει, σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά, αλλά και να θαυμάσεις όλα αυτά που έχει να σου δείξει. Στην Κωνσταντινούπολη δεν θα βαρεθείς ποτέ! Είναι η πόλη που όσες φορές και εάν την επισκεφτείς, πάντα θα σου δείξει και κάτι διαφορετικό εκπλήσσοντας σε, ευχάριστα. Αυτό που σίγουρα θα σε εκπλήξει από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς εκεί, είναι το γνωστό Τοπ Καπί.

τοπ καπι 02

Το Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά παλάτια της Πόλης, το οποίο σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψεις να επισκεφτείς κατά την παραμονή σου σε αυτήν. Το αξιοθαύμαστο αυτό πελώριο παλάτι, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αγία Σοφία, και είναι ορατό από κάθε σημείο του Βοσπόρου, αλλά και του Κεράτιου Κόλπου. Το Τοπ Καπί είναι αυτό που παλιά ονόμαζαν οι ντόπιοι Γενί Σαράι, όπου σήμαινε νέο παλάτι.

τοπ καπι 03

Το Τοπ Καπί για πολλά χρόνια αποτελούσε την  επίσημη κατοικία των σουλτάνων, αλλά και πολλών ακόμη κατοίκων, μέχρι και το 1853. Από το παλάτι, μπορούσαν να ελέγχουν απόλυτα την κίνηση του Βοσπόρου, της Χρυσούπολης και της Προποντίδας. Το παλάτι έχει επιρροή από την ανατολική αρχιτεκτονική και αποτελείται από τέσσερα κύρια προαύλια, μία μεγάλη αυτοκρατορική πύλη και το χαρέμι, το οποίο περιλαμβάνει 300 δωμάτια στο εσωτερικό, στα οποία θα συναντήσεις κήπους, κομψά περίπτερα, μουσουλμανικά τεμένη, λιμνούλες, κρήνες, σιντριβάνια, νοσοκομείο ακόμη και αρτοποιείο.

τοπ καπι 01

Επιπλέον, στο παλάτι υπάρχει και το Θησαυροφυλάκιο, το οποίο φυλάσσει τους θησαυρούς της αυτοκρατορίας όπως χρυσοί θρόνοι, στιλέτα αδαμαντοκόλλητα και πανοπλίες με πολύτιμους λίθους. Το θησαυροφυλάκιο προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες του. Ο Ιερότερος θησαυρός του παλατιού είναι ο Μανδύας του Προφήτη Μωάμεθ, ο οποίος φυλάσσεται μέσα σε μία χρυσή θήκη και προκαλεί εντύπωση σε όλους τους επισκέπτες του.

πολη 02

Από το 1924 λειτουργεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία της Πόλης, τα οποία καθημερινά προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι θέλουν να το θαυμάσουν από κοντά. Αξίζει λοιπόν να ξεναγηθείς στο δαιδαλώδες χαρέμι του παλατιού, αλλά να γνωρίζεις από πριν πως αν θέλεις να έχεις μία πιο ολοκληρωμένη άποψη γι’ αυτό, τότε απαιτείται χρόνος.

Μόνο μία αφορμή χρειάζεται, για να επισκεφθεί κανείς την Κωνσταντινούπολη και εμείς σου την δίνουμε. Εκμεταλλεύσου λοιπόν την ευκαιρία και κάνε το όνειρο σου πραγματικότητα! Δείτε λοιπόν παρακάτω τα πιο οικονομικά εκδρομικά πακέτα για τη βασίλισσα του Βυζαντίου..

http://www.18-24.gr/destination/19

Share this post

No comments

Add yours