Οι παραδοσιακές τσέχικες pubs της Πράγας!

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό στο άκουσμα αυτής της πόλης; Μπύρα, μπύρα και πάλι μπύρα! Φθηνή, απολαυστική, δροσερή και προπάντως τοπική! Οι Τσέχοι δεν καταδέχονται να σερβίρουν στους πελάτες τους κάτι διαφορετικό. Οι pubs στην Πράγα δίνουν και παίρνουν. Aπό τουριστικές και πολυσύχναστες, μέχρι απομονωμένες και ατμοσφαιρικές! Όλες, χωρίς καμία εξαίρεση, αποτελούν το χαρακτηριστικό στοιχείο της τσέχικης πρωτεύουσας, που παραμένει αμείωτο τόσα χρόνια και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ!

U Pinkasu

Πρώτη στη λίστα μας είναι η U Pinkasu, η πρώτη pub της Πράγας, που σέρβιρε Pilsner Uequell, από το 1843. Το εσωτερικό της είναι σχετικά απλό, αλλά η πίσω αυλή χωρίζεται σε ξεχωριστούς ανοικτούς χώρους, επιτρέποντας έτσι την συνύπαρξη, τόσο σε παρέες που είναι πιο θορυβώδεις, αλλά και σε αυτούς που επιθυμούν ένα πιο ήρεμο και ρομαντικό περιβάλλον.

U Zlateho Tygra1

Δεύτερη στον κατάλογό μας έρχεται η U Zlateho Tygra (Η Χρυσή Τίγρης). Είναι μια πολύ παλιά αίθουσα συμποσίων με υπέροχη μπύρα, σε πολύ χαμηλές τιμές. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα στέκια και γι’ αυτό μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε τραπέζι. Φροντίστε να πιάσετε τις θέσεις σας όσο το δυνατόν νωρίτερα, γιατί τα καθίσματα πιάνονται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς. Μπορείτε όμως πάντα να πιείτε ένα ποτήρι μπύρα στα όρθια ή στο bar.

U Fleku

Προχωράμε στην U Fleku, η οποία είναι pub και μικρό ζυθοποιείο ταυτοχρόνως. Η μπροστινή πρόσοψη του κτιρίου του 12ου αιώνα έχει ένα παλιό, υπέροχα διακοσμημένο ρολόι επάνω από την πόρτα του. Το μαγαζί είναι πιο ακριβό από άλλα μέρη, αλλά αξίζει.  Εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε την σκουρόχρωμη μπύρα, η οποία ζυμώθηκε στο παλαιότερο ζυθοποιείο της Πράγας, αλλά και να απολαύσετε ζωντανή μουσική και κουβεντούλα με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

pivovarsky_dum

Άλλο ένα ζυθοποιείο που σφύζει από ζωή και μαζεύει κυρίως ντόπιους, ακούει στο όνομα Pivovarky Dum και αποτελεί το καλύτερο μικρό ζυθοποιείο του είδους του. Η pub διαθέτει πολλές ποικιλίες μπύρας, ορισμένες από τις οποίες έχουν αρκετά ανορθόδοξες γεύσεις, όπως για παράδειγμα γεύση καφέ ή σαμπάνιας. Αποτελεί ένα μέρος που δεν θα σας απογοητεύσει και σίγουρα θα θέλετε να ξαναπάτε!

Hostinec U Kocoura

Συνεχίζοντας, βρίσκουμε μια αυθεντική παραδοσιακή τσέχικη pub στην οδό Nerudova, στην Μικρή Πόλη. Η Hostinec U Kocoura (Η Γάτα), είναι μία διάσημη pub που προσελκύει τουρίστες και ντόπιους, οι οποίοι έρχονται για φθηνή Pilsner Uequell  και Budvar. Το φαγητό εδώ δεν είναι ούτε φανταχτερό ούτε ακριβό, οπότε είναι ότι πρέπει για όσους αναζητούν κάτι τοπικό και ανέγγιχτο από τον τουρισμό.

Οι pubs της Πράγας αμέτρητες και οι σελίδες λίγες, για να τις χωρέσουν όλες. Σε μία χώρα που ζει για την μπύρα της και την παράγει με σεβασμό και αγάπη, εμείς προσπαθήσαμε να σας δώσουμε μία μικρή γεύση και να σας προτρέψουμε να την επισκεφτείτε και να γνωρίσετε και εσείς από κοντά, αυτό που όλοι όσοι έχουν πάει, δεν μπορούν να ξεχάσουν ποτέ. Για τους Τσέχους μπύρα σημαίνει ζωή!

Μπορείτε να δείτε παρακάτω μόνο με ένα κλικ, τα πιο οικονομικά πακέτα διακοπών για Πράγα:

http://www.18-24.gr/destination/67

Share this post

No comments

Add yours