Ένα σαββατοκύριακο στην πόλη!

Όποιος την επισκέπτεται την λατρεύει κατευθείαν, με την πρώτη κιόλας βόλτα, από το πρώτο κιόλας λεπτό! Γιατί πολύ απλά, δεν γίνεται να είσαι Έλληνας και να μην έχεις πάει στην Πόλη! Εκτός από το ότι είναι δίπλα, είναι ένα μέρος με τόσα ελληνικά στοιχεία και τόσες ομορφιές, που δεν γίνεται να μην την αγαπήσεις!

IST SPITI -3_1321_16484_stor

Η περιήγηση ξεκινάει με μία βόλτα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο… Όλοι πάνε! Γιατί όχι και εσύ? Στη συνέχεια η περίφημη κρουαζιέρα στον ονειρεμένο Βόσπορο! Όλη η Πόλη στο πιάτο σας. Βλέπετε τα πάντα… Μπλε Τζαμί, Αγιά Σοφιά, παλιές επιβλητικές επαύλεις και πολλές άλλες ομορφιές της πόλης. Να είστε σίγουροι, δεν θα θέλετε να κατεβείτε από το καράβι.

Καπαλί Τσαρσί1

Μετά από ένα καλό μεσημεριανό με απίστευτες πολίτικες γεύσεις κατευθυνθείτε προς το Μεγάλο Παζάρι, το Καπαλί Τσαρσί. Όλοι οι κάτοικοι, ακόμα και εκείνοι της υψηλής κοινωνίας, επισκέπτονται το συγκεκριμένο παζάρι. Κόσμος παντού! Είναι ένας λαβύρινθος με 60 δρομάκια και πάνω από 3000 καταστήματα. Και όταν τελειώσετε με τα ψώνια, επιβάλλεται ένα καφές στο όμορφο μπαλκονάκι που υπάρχει, δίπλα από την είσοδο. Απολαύστε ένα πολίτικο καζάν ντι πι, με θέα το παζάρι!

Ταξίμ1

Ξεκουραστείτε λίγο γιατί μετά έχει βόλτα στην Ταξίμ! Ο τεράστιος δρόμος της Κωνσταντινούπολης, με τα αμέτρητα καταστήματα, bar και club, σας περιμένει για διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι Τούρκοι ξέρουν να περνούν καλά και αυτό θα το διαπιστώσετε αμέσως. Μην το παρακάνετε όμως! Έχετε να ξυπνήσετε νωρίς..για ένα σαββατοκύριακο ήρθατε και ο χρόνος είναι πολύτιμος!

Αγιά Σοφιά

Την επόμενη μέρα, κατευθυνθείτε προς το υπέροχο Μπλε Τζαμί. Οι γυναίκες να μην ξεχάσουν τα κασκόλ τους, καθώς θα χρειαστούν μαντήλα για να μπουν στο τζαμί. Βγάζετε παπούτσια, μπαίνετε μέσα και βλέπετε από κοντά το προσκύνημα των Μουσουλμάνων. Και μετά συνεχίστε με την Αγιά Σοφιά! Ως Έλληνες, η περηφάνια που νιώθουμε μπαίνοντας μέσα είναι απερίγραπτη. Έχουν αρχίσει να φαίνονται και παλιές τοιχογραφίες και μπορείτε να δείτε και το περίφημο σημάδι από το «πέταλο του αλόγου».

ντολμα μπαχτσε

Και αν θέλετε να θεωρείται η επίσκεψή σας στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρωμένη, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Ντολμά Μπαχτσέ. Θα σας ενθουσιάσει η έκταση και το μεγαλείο που κρύβει η πρώην κατοικία των σουλτάνων! Αμέτρητα δωμάτια και σαλόνια..αυτό το μέρος είναι σαν ένας μεγάλος λαβύρινθος!

Ό,τι και αν επιλέξετε να κάνετε στην Πόλη, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε όλα τα παραπάνω! Θα περάσετε τέλεια, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι θα θέλετε να ξαναπάτε! Για να κλείσετε μία οικονομική εκδρομή για την μαγευτική Κωνσταντινούπολη, ρίξτε μια ματιά εδώ:

http://www.18-24.gr/destination/19

Share this post

No comments

Add yours