Ιστορική, μοντέρνα και παραδοσιακή..με λίγα λόγια πολλές πόλεις σε μία! Άλλωστε, αυτό που την κάνει γοητευτική είναι ο μοναδικός τρόπος που συνδυάζει τα ευρωπαϊκά με τα ασιατικά στοιχεία. Ατμοσφαιρική από τη μία, με ένα μυστηριώδες πέπλο ιστορίας, ακουσμάτων και γεύσεων, αλλά με σύγχρονο χαρακτήρα που εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Ποια είναι όμως αυτά τα ιδιαίτερα tips που θα σας κάνουν να την λατρέψετε ακόμα περισσότερο;
Επισκεφτείτε τη γέφυρα του Βοσπόρου και κάντε μια βόλτα στα νερά του! Μια κρουαζιέρα αποτελεί τον πιο ευχάριστο τρόπο για να δείτε τα χωριά, τα μεγαλοπρεπή παλάτια, τα τζαμιά, το Κάστρο της Ρωμυλίας, τα εστιατόρια και τα διάσημα κλαμπ, καθώς και τις παραθαλάσσιες ξύλινες βίλες.
Κάντε μια βόλτα στη Μεγάλη Αγορά (Καπαλί Τσαρσί). Περιλαμβάνει πάνω από 4.000 μαγαζιά, με αντίκες, κοσμήματα, χαλιά, αναμνηστικά, ναργιλέδες και βεβαίως η αποθέωση των προϊόντων «μαϊμού». Απαραίτητα τα παζάρια, αν και πλέον οι περισσότεροι έμποροι προσπαθούν να τα περιορίσουν.
Επισκεφτείτε το Istiklal Caddesi και αγοράστε τα περίφημα λουκούμια του «Haci Bekir». Επιπλέον θα βρείτε εξαιρετικά σιροπιαστά στο «Saray». Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την ψαραγορά και τις ψαροταβέρνες στο Kumkapi..
Μια βόλτα από το Παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ, το τζαμί της Μικρής Αγίας Σοφίας, τα Θεοδόσια Τείχη και το Γεντικουλέ θα σας πείσει για την ομορφιά της Πόλης και θα δείτε για ποιο λόγο όσοι την επισκέπτονται θέλουν να ξαναπάνε.
Να επισκεφτείτε και το Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ., το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής και τους τάφους των Πατριαρχών.
Η Κωνσταντινούπολη αγαπά την άνοιξη και το φθινόπωρο. Το καλοκαίρι έχει πολλή ζέστη και υγρασία, και το κρύο του χειμώνα είναι τσουχτερό. Βέβαια ο χειμώνας της Πόλης είναι αρκετά γοητευτικός, με την ομίχλη να της δίνει ακόμη πιο ατμοσφαιρική όψη. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι όποια περίοδο και αν επισκεφτείτε την Κωνσταντινούπολη, η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη.