Συμβουλές υγείας για το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι έφτασε και ξέρουμε πολύ καλά, πως όλοι έχετε ενθουσιαστεί και ανυπομονείτε να πάτε διακοπές και να κάνετε τις πρώτες σας βουτιές στη θάλασσα. Χρειάζεται όμως μία μικρή προσοχή, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. Σίγουρα κάποιες από τις συμβουλές  θα τις έχετε ακούσει χιλιάδες φορές. Παρ’ όλα αυτά θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε τις καλύτερες συμβουλές υγείας, ώστε να περάσετε ένα καλοκαίρι χωρίς απρόοπτα..

people-drinking-alcohol-and-having-fun-on-a-greek-beach

Πρώτος και πολύ βασικός κανόνας! Δε βουτάμε ποτέ στη θάλασσα με γεμάτο στομάχι. Δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί, που μετά το φαγητό τρέχουν να κάνουν βουτιές. Το να μπείτε στη θάλασσα ενώ έχετε φάει λίγη ώρα είναι επικίνδυνο για την υγεία σας, καθώς μπορεί να σας προκαλέσει δυσφορία και ανακατωσούρα! Το καλύτερο λοιπόν είναι να φάτε και να κάνετε τις βουτιές σας μετά από ένα δίωρο. Επίσης αποφύγετε τις βουτιές  υπό την επήρεια αλκοόλ. Απότομα βαθιά νερά ή κάποιο κύμα μπορεί να μετατρέψουν τις διακοπές σας σε εφιάλτη.

droseres-bouties-sti-thalassa

Προσοχή στα μακροβούτια! Μη βουτάτε απότομα σε κρύα θάλασσα, ιδίως αν έχετε κάτσει για ώρα στον ήλιο.  Μην πηγαίνετε μόνοι σας σε απόμερες παραλίες, γιατί αν χρειαστείτε βοήθεια, δεν θα μπορέσει να σας βοηθήσει κάποιος. Πριν κάνετε μία βουτιά, κοιτάξτε τι βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα και υπολογίστε το βάθος της. Γενικότερα, εάν το μέρος σας είναι άγνωστο πριν επιχειρήσετε να βουτήξετε , ελέγξτε το.

SunPill-1200x800

Επειδή τώρα το καλοκαίρι κάποια φάρμακα θέλουν προσοχή, καθώς μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία (αλλεργική αντίδραση στον ήλιο), συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν λαμβάνετε φάρμακα για κάποιο πρόβλημα υγείας. Επίσης προσέχετε να μην αφήνετε τα φάρμακα στον ήλιο, γιατί μπορεί να αλλοιωθούν. Διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες τους μήπως θέλουν συντήρηση σε ψυγείο.

Ακόμα, δώστε προσοχή στα τρόφιμα που καταναλώνετε. Επειδή το καλοκαίρι με τη ζέστη τα τρόφιμα χαλάνε πιο εύκολα και έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να πάθετε δηλητηρίαση, όταν τρώτε έξω ζητάτε το κρέας σας να είναι καλοψημένο και αποφύγετε να φάτε π.χ. μπιφτέκια που είναι μισοψημένα. Και όσον αφορά τα συσκευασμένα τρόφιμα, αποφύγετε αυτά που πλησιάζει η ημερομηνία λήξης τους.

φαγητο

Τέλος, να μια συμβουλή που πολύ μπορεί να μην ξέρατε! Το θαλασσινό νερό κάνει πολύ καλό στον ανθρώπινο οργανισμό, για αυτό πάρτε μια βαθιά ανάσα θάλασσας, μόνο όμως αν η παραλία είναι καθαρή. Το θαλασσινό νερό έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τα μικρόβια από τη ρινική κοιλότητα και επίσης θα σας κάνει να έχετε περισσότερα αντισώματα για να περάσετε και έναν πιο υγιή χειμώνα.

Έχετε υπόψιν σας τις παραπάνω συμβουλές και σίγουρα θα αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις και θα περάσετε όμορφες και ευχάριστες διακοπές που θα θυμάστε για χρόνια. Καλό καλοκαίρι!!

http://www.18-24.gr/destinations

Share this post

No comments

Add yours