Δοκιμασμένες συμβουλές για τη Ρώμη!

Ψάχνατε τόσο καιρό που θα είναι ο επόμενος προορισμός σας και τελικά αποφασίσατε να κάνετε ένα ταξίδι στη Ρώμη. Δε θα μπορούσατε λοιπόν να κάνετε καλύτερη επιλογή, καθώς η Ρώμη είναι μια πόλη που θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη της. Το πάντρεμα της ιστορίας της, με το μοντέρνο στοιχείο, είναι αυτό που χαρίζει στη Ρώμη μια ιδιαίτερη ομορφιά. Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε μερικές συμβουλές για εσάς που θα επισκεφτείτε τη Ρώμη για πρώτη φορά στη ζωή σας…

Preparativi  cappella Sistina per il primo conclave del terzo millennio il 16 aprile 2005. PIER PAOLO CITO/POOL - ANSA

Όπου και αν βρεθείς, όπου και αν σταθείς θα δεις έργα τέχνης και αρχιτεκτονικής και ειδικότερα εκκλησίες. Οι περισσότερες εκκλησίες έχουν μοναδικά έργα τέχνης από φημισμένους αναγεννησιακούς καλλιτέχνες, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε χωρίς να πληρώσετε κάποια είσοδο. Επίσης, ένα μυστικό είναι, ότι κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα όλα τα μουσεία του Βατικανό είναι δωρεάν από τις 09:00 έως τις 12:30. Θα υπάρξει προφανώς κάποια ουρά, αλλά αξίζει  τον κόπο αφού θα εξοικονομήσετε από περίπου 20€ το άτομο, συν το ότι θα μπορέσετε να δείτε το πανέμορφο έργο του Μιχαήλ Άγγελου, την Καπέλα Σιστίνα!

kryo_nero-1050x700

Αν μπορείτε να έχετε ένα παγουράκι με νερό μαζί σας θα σας σώσει  από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού στη Ρώμη. Το νερό στο εξωτερικό είναι ακριβό και όσοι ταξιδεύουν συχνά έξω, το γνωρίζουν αυτό. Οπότε ένα παγουράκι, το οποίο θα μπορείτε να το γεμίζετε σε δημόσιες βρύσες, όπου το νερό είναι πόσιμο(είναι σημαντικό να υπάρχει επιγραφή) θα σας γλιτώσει και από περιττά έξοδα, αλλά και από τη δίψα.

Θα πρέπει να έχετε το θάρρος να μπορείτε να πείτε όχι σε επίμονους πωλητές, ακόμη και στη γλώσσα τους. Μπορούν να γίνουν αρκετά πιεστικοί οπότε θα πρέπει να είστε και εσείς ξεκάθαροι και χωρίς δισταγμούς.

7180247-Taxi_Hanoi

Αν δεν έχετε βρει κάποιο οικονομικό ξενοδοχείο στο κέντρο μην φοβηθείτε να διαλέξετε κάποιο άλλο λίγο πιο μακριά, καθώς τα μέσα μεταφοράς και ειδικά το μετρό θα κάνει πολύ εύκολες τις μετακινήσεις σας. Το κόστος είναι μόλις 1,50€, οπότε δε θα επιβαρυνθείτε όσον αφορά αυτόν τον τομέα.

Επίσης, φτιάξτε και το budget σας για το αεροδρόμιο, αν η άφιξη και η αναχώρηση σας γίνει από εκεί. Οι επιλογές σας είναι το μετρό, λεωφορεία ή ταξί. Η απόσταση είναι γύρω στα 40 χιλιόμετρα, οπότε το ταξί θα σας κοστίσει περίπου 50 ευρώ. Αποτελεί την πιο συμφέρουσα επιλογή αν είστε 4 άτομα, ενώ αν είστε λιγότεροι τότε καλό θα ήταν να πάρετε το μετρό ή κάποιο από τα λεωφορεία με κόστος περίπου 15 ευρώ το άτομο.

pagota-25-6-730x415

Τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του ταξιδιού είναι το φαγητό, το παγωτό και η pizza! Το παγωτό θα το βρείτε σε υπερμεγέθη και σε γεύσεις που ούτε καν μπορείτε να φανταστείτε, οπότε δοκιμάστε όσο περισσότερες γεύσεις μπορείτε. Εξάλλου βρίσκεστε σε διακοπές..και όταν γυρίσετε τα ξαναλέτε με την ζυγαριά. Ενώ όσον αφορά τη pizza, θα τη δοκιμάσετε στην αυθεντική εκδοχή της και θα έχετε να λέτε!

Πιστεύουμε οι παραπάνω συμβουλές να σας φανούν χρήσιμες και να κάνουν τις διακοπές σας ακόμα πιο ευχάριστες και οικονομικές. Και αν ακόμα δεν έχετε κλείσει το πακέτο διακοπών σας, δείτε τα πιο οικονομικά πακέτα διακοπών για Ρώμη παρακάτω.

http://www.18-24.gr/destination/57

Share this post

No comments

Add yours