3 Βόλτες στα αξιοθέατα της Βαρκελώνης!

Η Βαρκελώνη είναι μία πόλη, που από την πρώτη κιόλας στιγμή εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της. Η μεγάλη ποικιλία της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της, κλέβει την παράσταση και για αυτό το λόγο είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Ποια είναι όμως τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείτε, για να γνωρίσετε από κοντά αυτήν την ιδιαίτερη ομορφιά της καταλανικής πόλης;

Ναός της Αγίας Οικογένειας «Sagrada Familia»

barcellona 02

Αποκλείεται να επισκεφτείτε τη Βαρκελώνη και να μη δείτε το γιγαντιαίο Ρωμαιοκαθολικό ναό, Sagrada Familia. Το έργο ήταν αρχικά μια ιδέα ενός Καταλανού βιβλιοπώλη, του Josep Maria Bocabella , ο οποίος ξεκίνησε την κατασκευή της κρύπτης του ναού το 1882, με αρχιτέκτονα τον Francisco de Paula del Villar. Έναν χρόνο αργότερα μπήκε στο project ο Gaudi και το 1883 έχει πλέον αναλάβει την πλήρη ευθύνη, αλλάζοντας δραστικά τα σχέδια. Ο Gaudi αφιέρωσε πλήρως τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην κατασκευή της Sagrada Familia και μέχρι το 1926 που απεβίωσε, είχε ολοκληρώσει το 15-25% του κτιρίου.

πυργοσ

Θα εντυπωσιαστείτε από τον κεντρικό πύργο της κατασκευής, που ονομάζεται «πύργος του Χριστού» και έχει  ύψος 170 μέτρων, ο οποίος είναι κατά  1 μέτρο μικρότερος από το λόφο Montjuïc. Ίσως το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του ναού (εκτός από το μέγεθός του), είναι ότι ακόμα κατασκευάζεται, ενώ υπάρχει μεγάλη διαμάχη για τα υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα, με πολλούς να πιστεύουν ότι ο Gaudi δε θα τα χρησιμοποιούσε ποτέ.

Σπίτια του Gaudi

Ο Gaudi έφτιαξε και διάφορα σπίτια στους πλούσιους της εποχής. Σήμερα αυτά τα σπίτια έχουν γίνει διάσημα αξιοθέατα και τα σημαντικότερα από αυτά είναι το  Casa Batlló και το Casa Milà.

casa batlo

Το Casa Batlló χτίστηκε το 1877. Το σπίτι βρίσκεται στη μέση της λεωφόρου Passeig de Gràcia και αγοράστηκε το 1900 από την οικογένεια Batlo, οι οποίοι και ανέθεσαν στον Gaudi να το επανασχεδιάσει, ώστε να δημιουργήσει κάτι που θα τραβάει την προσοχή. Το Casa Batlló  ανακατασκευάστηκε με τις τεχνικές του μοντερνισμού και ξεπέρασε κάθε εκκεντρικότητα. Οι ντόπιοι το ονομάζουν και «Σπίτι των Οστών» λόγο της εμφάνισης του.

barcellona 05

Το Casa Milà, είναι γνωστό και ως La Pedrera, που στα καταλανικά σημαίνει, λατομείο. Σχεδιαστικέ μεταξύ του 1906 με 1910 και ολοκληρώθηκε το 1912 για να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία για την εύπορη οικογένεια Mila. Το La Pedrera στεγάζει σήμερα ένα μουσείο αφιερωμένο στον Gaudi, το εκθεσιακό κέντρο του Caixa de Catalunya , ένα επιπλωμένο διαμέρισμα μουσείο, καθώς και ιδιωτικές κατοικίες που κατοικούνται από απογόνους τον αρχικών κατοίκων.

Στάδιο «Camp Nou»

Το Στάδιο Camp Nou, προφέρεται σωστά στα καταλανικά ως «Καμπ Νόου» (Καινούργιο Γήπεδο) και είναι η έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βαρκελώνης. Κατασκευάστηκε το 1957, αντικαθιστώντας το παλιό γήπεδο Camp de les Corts, ενώ η τελευταία ανακαίνιση ολοκληρώθηκε το 2008.

Camp-Nou_photos_3

Ανήκει στην κατηγορία elite της UEFA (5 αστέρια) και με χωρητικότητα 99.354 θεατές, κατατάσσεται στη 10 θέση παγκοσμίως. Το Camp Nou είναι ένας ναός του ποδοσφαίρου, για τους φίλους του δημοφιλούς αθλήματος και αποτελεί και σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Μπορείτε να επισκεφτείτε το στάδιο, είτε παρακολουθώντας έναν αγώνα της Barcelona – κάτι που είναι δύσκολο, καθώς τα περισσότερα εισιτήρια προπωλούνται από την αρχή της χρονιάς-, είτε μέσω της περιήγησης  στο μουσείο της ομάδας, που περιλαμβάνει και επίσκεψη σε διάφορα σημεία του γηπέδου.

Αναμφίβολα λοιπόν η Βαρκελώνη είναι ένας από τους ομορφότερους προορισμούς, που μπορείτε να επισκεφθείτε, καθώς οι μέρες  που θα περάσετε εκεί θα μείνουν σίγουρα χαραγμένες στη μνήμη σας. Εμείς παραπάνω σας δώσαμε κάποιους από τους κυριότερους λόγους, για να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στην ονειρεμένη καταλανική πόλη. Δείτε λοιπόν παρακάτω τα πιο οικονομικά πακέτα διακοπών για Βαρκελώνη, μόνο με ένα κλικ!

http://www.18-24.gr/destination/55

Share this post

No comments

Add yours