Tips for Travelers vol.2!

Σε προηγούμενο άρθρο μας, «Tips for Travelers vol.1», σας δώσαμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για τα ταξίδια σας. Σας τάξαμε όμως ότι έπεται και συνέχεια και για αυτό παρακάτω θα δείτε και τις υπόλοιπες συμβουλές μας, που θα σας φανούν πολύτιμες κατά τη διάρκεια κάποιου ταξιδιού σας…

λεφτά

Λοιπόν ας ξεκινήσουμε από μια από τις καλύτερες συμβουλές των ταξιδιωτών: πάντα να έχετε ένα απόθεμα χρημάτων κρυμμένο κάπου για μια ώρα ανάγκης γιατί ποτέ δε ξέρετε τι μπορεί να σας τύχει. Ο νόμος του Murphy υπάρχει γιατί όλα είναι πιθανά να συμβούν…ναι, και σε σένα! Αν χάσετε ή σας κλέψουν το πορτοφόλι θα πρέπει να έχετε χρήματα για τις υπόλοιπες μέρες ή ακόμα και για να επιστρέψετε. Μη σας τύχει αλλά ας είστε σίγουροι. Μια φορά θα συμβεί…

Alastair_1

Για σας που η μπαταρία στο κινητό αδειάζει μέχρι να ανοίξει το google maps ή τους ιδιοκτήτες iPhone, πάρτε και έναν χάρτη για να κατατοπιστείτε και φυλάξτε τη μπαταρία για τη στιγμή που όντως θα σας χρειαστεί. Και όχι, δεν εννοώ για να πάρετε τη φίλη σας τη Μαρία να της πείτε πόσο τέλεια περνάτε!

The-Lone-Ranger-Monument-Valley

Αφού πιάσαμε το θέμα με τα κινητά, δεν διαφωνώ με το θέμα selfies, αλλά αφού θα είστε εκεί βγάλτε και καμία φωτογραφία της προκοπής. Μπορεί να είναι η μοναδική φορά που θα πάτε στο συγκεκριμένο μέρος και θα γνωρίσετε αυτούς τους ανθρώπους από κοντά. Ας τους θυμάστε λοιπόν για πάντα και ειδικά αυτούς που συμπαθήσατε. Συν το ότι δεν πιάνουν καθόλου χώρο, θα τις έχετε να αναπολείτε. Η μνήμη ξεθωριάζει μια φωτογραφία πλέον δε θα ξεθωριάσει ποτέ…

Ας έχετε κι έναν φάκελο με τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα, μην τα πετάτε “κάπου” μέσα στη βαλίτσα και τα ψάχνετε όλα τελευταία στιγμή. Μια επίσης πολύ σημαντική συμβουλή, είναι να έχετε σε ηλεκτρονική μορφή ή φωτοτυπία κάποιο έγγραφο ταυτοποίησης σας σε περίπτωση απώλειας. Στο εξωτερικό έχει σώσει κόσμο και κοσμάκη!

travel-tips1

Παπούτσια, σανδάλια, σαγιονάρες, γόβες κλπ. Ό,τι πάρετε να φορέσετε στα πόδια σας να είναι άνετο και να μην σας τραυματίσει. Δεν θέλετε να είστε σαν την «κουτσή Μαρία» για όλο το διάστημα που θα είστε διακοπές, λόγω μιας φουσκάλας στο μικρό το δαχτυλάκι! Οι σαγιονάρες είναι απαραίτητες για τις ντουζιέρες για να είστε ασφαλείς, είτε αυτές είναι στην παραλία είτε στην πισίνα.

Κάτι που θα σας σώσει  σχετικά με το φαγητό, είναι το “ακολούθησε τους ντόπιους και τις συμβουλές τους”. Ξέρουν που μπορούμε να φάμε καλά και οικονομικά λόγω εμπειρίας, οπότε μην διστάσετε να τους ρωτήσετε.

1359132049_Asking Directions

Και μια από τις αγαπημένες μου συμβουλές που θα σας μεταβιβάσω είναι να: «Χαθείτε επίτηδες». Αν το κάνετε θα δείτε ότι θα ανακαλύψετε πολλά περισσότερα πράγματα απ’ ότι περιμένατε, θα δείτε πως ζούνε οι ντόπιοι και το ταξίδι θα σας ενθουσιάσει ακόμη περισσότερο. Μην ξεχάσεις να πάρεις όμως τη κάρτα του ξενοδοχείου σε περίπτωση που δε ξέρεις πώς να γυρίσεις!

Ελπίζουμε να πήρατε μια μικρή βοήθεια και από το παρόν, αλλά και από το προηγούμενο άρθρο. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και σίγουρα το επόμενο ταξίδι σας θα είναι χωρίς απρόοπτα και πιο διασκεδαστικό!

http://www.18-24.gr/destinations

Share this post

No comments

Add yours