Tips for Travelers vol.1!

Εδώ θα σας παρουσιάσουμε κάποια tips, από πολύ βασικά ως και λίγο πιο «ψαγμένα», για τις διακοπές σας σε εσωτερικό αλλά και εξωτερικό που θα πρέπει να ξέρετε ή να ξαναθυμηθείτε!

needle-and-thread-cutie-mark-1612495

  • Λοιπόν ας ξεκινήσουμε με ένα, που στους άνδρες θα φανεί λίγο περίεργο αλλά να ξέρετε ότι σίγουρα κάποια στιγμή θα σας φανεί χρήσιμο: Να μάθετε να χρησιμοποιείτε βελόνα και κλωστή! Κάποια στιγμή σίγουρα θα χρειαστεί να ράψετε ένα κουμπί…
  • Μάθετε να λέτε και «όχι». Ναι, είναι σημαντικό να είμαστε ευγενικοί, να λέμε ευχαριστώ και παρακαλώ αλλά μερικές φορές το «όχι» θα σας βγάλει από αρκετές άβολες καταστάσεις επίμονων πωλητών που δε σταματάνε ποτέ στο πρώτο όχι! Ειδικά αν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό θα πρέπει να τα μάθετε και στη γλώσσα τους.

Pearl-Farm-Hotel-moonlit-beach-dinner

  • Σε τέτοιες περιόδους οικονομικής κρίσης το καλύτερο μέρος ανεφοδιασμού ενός ταξιδιώτη είναι το τοπικό μπακάλικο ή το σουπερ-μάρκετ. Μην το βλέπετε μόνο ως ένα τρόπο οικονομικό για να περάσετε τις διακοπές, μπορείτε να το κάνετε και ρομαντικό το σκηνικό ως πικνίκ ή και βραδινό πικνίκ στη παραλία με κεράκια. Σύμβουλος σχέσεων έπρεπε να είχα γίνει! Επίσης θα μπορέσετε να δοκιμάσετε και τις τοπικές λιχουδιές που πωλούνται στα ράφια.
  • Να μάθετε να ταξιδεύετε ελαφριά! Ναι κυρίες μου, σώστε τον/την φίλη σας από το να κουβαλάει την υπερτροφική βαλίτσα σας όταν έχετε πλέον κουραστεί και σέρνεστε και φαίνεται πλέον στο βλέμμα σας ότι ζητάτε απεγνωσμένα βοήθεια. Μπορείτε να φορέσετε το ίδιο σορτσάκι και δεύτερη φορά δεν θα το θυμάται κανείς, μόνο εσείς! Όταν φτάσει και η ώρα του γυρισμού και έχετε αργήσει για την αναχώρηση του αεροπλάνου ή το πλοίου και θα τρέχετε θα μας θυμηθείτε (περιμένω και ευχαριστώ)!

taxi1

  • Δεν έχουμε κάτι με τους ταξιτζήδες, αντιθέτως μας έχουν βοηθήσει άπειρες φορές να κατατοπιστούμε ή ακόμη και να προλάβουμε αναχωρήσεις, αλλά υπάρχουν και οι πονηροί. Οπότε είναι καλό να ξέρετε περίπου πόσο κοστίζει η διαδρομή για στάνταρ διαδρομές, όπως από και προς το ξενοδοχείο κλπ.,  και να ζητήσετε να βάλει το ταξίμετρο να δουλεύει.
  • Όσον αφορά την υγιεινή σας, είναι πολύ σημαντικό να έχετε μαζί σας μωρομάντηλα ή υγρά μαντηλάκια, αντισηπτικό για τα χέρια, πλαστικές σακούλες για τα άπλυτα σας και τα παπούτσια, γιατί οι άπλυτες κάλτσες θα ποτίσουν τα ρούχα σας να με μια έντονη δυσοσμία και δεν το θέλετε αυτό! Σημαντικό επίσης, είναι να έχετε μαντηλάκια για την τουαλέτα, μη τυχόν και χρειαστεί ποτέ…you never know.

atm

  • Σημαντικότατο(!) να ελέγξτε αν λειτουργούν οι κάρτες των ATM σας και να προσέξετε οι ηλεκτρονικοί σας λογαριασμοί να είναι ενεργοί. Γιατί τίποτα δεν είναι πιο εκνευριστικό από το να προσπαθείς να βγάλεις άκρη με την τράπεζα ενώ είσαι διακοπές και να σου ζητάνε χίλια δυο πιστοποιητικά που ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν έχεις μαζί σου!

to be continued….

http://www.18-24.gr/destinations

Share this post

No comments

Add yours