Ικαρία! Ένα νησί διαφορετικό από τα άλλα…

Η όμορφη Ικαρία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του ανατολικού Αγαίου… Ο μύθος θέλει το Ικάριο πέλαγος να έχει «καταπιεί» τον Ίκαρο, το γιο του Δαιδάλου, που θέλησε ν’ αγγίξει τον ήλιο με τα κέρινα φτερά του. Ο παράτολμος νέος – πάντα σύμφωνα με τον μύθο – αναπαύεται στη βραχονησίδα Νίκαρη, ενώ το θάρρος και η συντριβή του συμβολίζονται στο γλυπτό που κοσμεί την είσοδο του λιμανιού του Αγίου Κήρυκου.

discover-villages-agio_kirykos004Η ιστορία της Ικαρίας έχει τόσα πολλά να πει στον επισκέπτη, από τον πύργο του Δράκανου ως το κάστρο του Κοσκινά και από την Οινόη ως το Ναό της Ταυροπόλου Αρτέμιδος, στο Να. Στη  νότια Ικαρία, στον Ίκαρη,  θα αναπολήσετε την πτήση και την πτώση του Ικάρου, στον Άγιο Κήρυκο θα χαρείτε τους θησαυρούς του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, θα γευτείτε την εξαίρετη τοπική φιλοξενία, τα υπέροχα ντόπια γλυκά και την εξαιρετική κουζίνα και θα αναβαπτιστείτε  στις ιαματικές πηγές των Θέρμων, του Μουσταφά και της Λευκάδας.

φαραγγι_χαλαρηΌσο για τη φύση, η λέξη είναι σχεδόν συνώνυμη με το νησί. Η άγρια ομορφιά που διαθέτει είναι αναμφισβήτητη, με τα αμέτρητα πλατάνια, τις βελανιδιές, το φαράγγι του ποταμού Χάλαρη με τους μικρούς καταρράχτες και την πέτρινη γέφυρα.

αρμενιστης παραλιαΟι πανέμορφες παραλίες δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το αλλιώτικο αυτό νησί. Οι παραλίες του Φάρου, του Ευδήλου και του Αρμενιστή ενθουσιάζουν τους επισκέπτες, ενώ η παραλία στο Να, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο, γοητεύει. Η Μεσακτή και το Γιαλισκάρι θεωρούνται από τις ωραιότερες αμμουδιές του ολόκληρου του Αιγαίου.

discover-beaches-prioni001Κάτι που λέγεται για τους κατοίκους της Ικαρίας και λίγο πολλοί όλοι έχουμε ακούσει είναι πράγματα όπως «δουλεύουν τη νύχτα και κοιμούνται το πρωί», πως  «κανείς δεν φοράει στο χέρι του ρόλοι» πως «όλοι οι Ικαριώτες δεν έρχονται ποτέ στην ώρα τους» και πως με «ωτοστόπ πας παντού». Στην Ικαρία όλα κινούνται και γίνονται με αργούς ρυθμούς. Εκεί κανείς δεν βιάζεται και το στρες είναι μια λέξη άγνωστη για τους ντόπιους.

dan-buettner-how-live-age-100-ikaria_62707_990x742_Μάλλον γι’ αυτό οι Ικαριώτες χαρακτηρίζονται από μακροζωία…ζούνε μέχρι τα 100 και βάλε! Επιστήμονες διεθνούς και παγκοσμίου κύρους, έχουν στρέψει το έντονο ενδιαφέρον τους για να μάθουν τι είναι αυτό που καταφέρνει να κάνει τους Ικαριώτες όχι μόνο αιωνόβιους, αλλά να έχουν και πολύ καλή φυσική κατάσταση και υγεία ακόμα και στα εκατό τους χρόνια.

Η Ικαρία δίνει στους επισκέπτες της το καλύτερο δώρο…μια αίσθηση ελευθερίας που δεν μπορείς να την βρεις αλλού! Επισκεφτείτε την και ζήστε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία!!! Βρείτε εδώ όλα τα διαθέσιμα πακέτα:

http://www.18-24.gr/search?&area_id_2=114

Share this post

No comments

Add yours