Εξοικονόμησε χρήματα, γιατί φέτος θα πας διακοπές!

Το καλοκαιράκι είναι επιτέλους εδώ! Ήρθε η ώρα, για ήλιο, θάλασσα, παιχνίδια, βόλτες, ποτά… και κυρίως διακοπές! Στην ιδέα όλα είναι υπέροχα, το πρόβλημα όμως είναι άλλο. Όλα τα παραπάνω χρειάζονται λεφτά!

Διάβασε παρακάτω 5, εφικτούς τρόπους, εξοικονόμησης χρημάτων για να απολαύσεις το καλοκαίρι σου όπως εσύ θέλεις, να πας τις διακοπές σου και να περάσεις καλά!

Φαγητό και καφέ από το σπίτι!

lunchboxΜαγείρεψε από την προηγούμενη μέρα και πάρε το φαγητό μαζί σου στη δουλειά, όπως και τον καφέ σου. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσεις  όλα τα χρήματα που δίνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και σιγά σιγά θα δεις διαφορά στο πορτοφόλι σου!

Κάνε έρευνα αγοράς!

web online research service philadelphiaΚράτα τον ενθουσιασμό σου και μην βιαστείς! Όταν δεις κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσεις, ψάξου! Σύγκρινε τιμές, σύγκρινε ποιότητα και αποφάσισε αφού εξαντλήσεις όλες σου τις επιλογές! Δεν υπάρχει κάτι πιο εκνευριστικό από το να έχεις μόλις αγοράσει κάτι και λίγη ώρα μετά να το βλέπεις κάπου αλλού, φθηνότερο! Το ίντερνετ θα σε βοηθήσει πολύ στο να το αποφύγεις αυτό, και θα δεις μαγαζιά που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν!

Συγρατήσου!

Επίσης, κάθε φορά που σου αρέσει κάτι, το οποίο δεν σου είναι απολύτως απαραίτητο, και κοστίζει παραπάνω από όσα μπορείς να διαθέσεις, περίμενε. Αν την περίοδο των εκπτώσεων πας στο ίδιο μαγαζί και υπάρχει ακόμα, τότε ήταν γραφτό να το πάρεις και σου αξίζει! Η τιμή θα είναι αρκετά πιο κάτω και θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο από ότι αν έδινες παραπάνω λεφτά.

Αποταμίευση!

pegasus_LARGE_t_1041_105986524Εφάρμοσε τη μέθοδο «πεντάευρω». Τι είναι αυτό;; Από εδώ και πέρα κάθε φορά που πέφτει το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα στα χέρια σου, δεν θα επιτρέπεις στον εαυτό σου να το ξοδεύει. Αντίθετα, θα το βάζεις σε ένα κουμπαρά. Θα εκπλαγείς από το πόσο θα ανέβει το ποσό σε έναν μόνο μήνα. Το πιο βασικό όμως είναι ο κουμπαράς να μην ανοίγει, προτίμησε αυτούς που πρέπει να σπάσουν για να πάρεις τα λεφτά. Συγκράτησε τον εαυτό σου και δεν θα χάσεις!

Τέλος, δώσε στον εαυτό σου να καταλάβει ότι τα μόνα λεφτά που αξίζει να ξοδεύουμε είναι αυτά που μας χαρίζουν εμπειρίες, όχι πράγματα. Αυτά θα θυμάσαι, αυτά θα αναπολείς και θα σου λείπουν στο μέλλον, όχι το τζιν που φόραγες όταν τις έζησες.

Κρατήσου, λοιπόν για ένα χρονικό διάστημα, αρκέσου μόνο στα απαραίτητα και δεν θα το μετανιώσεις! Οι μέρες που θα περάσεις στις διακοπές σου θα σε ανταμείψουν και με το παραπάνω!

Δες εδώ για τα φθηνότερα πακέτα διακοπών!

http://www.18-24.gr/destinations

Share this post

No comments

Add yours