Οι 5 Πιο Πολυφωτογραφημένες Ευρωπαϊκές Πόλεις

Γνωστοί ευρωπαϊκοί ταξιδιωτικοί προορισμοί έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιο πολυφωτογραφημένες πόλεις της Ευρώπης, καθώς οι φωτογραφίες τους τραβούν την προσοχή και πρωταγωνιστούν σε διεθνή έντυπα και site. Γνωρίστε παρακάτω τις 5 δημοφιλέστερες..

Ρώμη

rome 02Λίγοι είναι οι επισκέπτες της Ρώμης που φεύγοντας δεν θέλουν να την ξαναεπισκεπτούν. Και αυτό γιατί η Ρώμη είναι μια πόλη με ιδιαίτερη ομορφιά και δεδομένου ότι είναι η έδρα της Ιταλίας και του Βατικανού είναι μια πραγματική πρωτεύουσα. Είναι μια μοντέρνα αλλά και ταυτόχρονα ιστορική πόλη και για αυτό λειτουργεί ως πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Τα ερείπια την ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και της Αναγέννησης μαζί με τα μπαρόκ κτίρια του ιστορικού της κέντρου κάνουν τη Ρώμη ένα πραγματικό αριστούργημα!

Βαρκελώνη

Barcelona-Spain (1)Μοναδική αρχιτεκτονική, καλλιτεχνική κληρονομιά, ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα, ζωντανές γειτονιές για βόλτες και νυχτερινή διασκέδαση.. η Βαρκελώνη τα έχει όλα! Θεωρείται η πιο κοσμοπολίτικη ισπανική πόλη ή μάλλον Καταλανική, αφού οι ντόπιοι θεωρούν την περιφέρεια ξεχωριστή χώρα και μιλούν τη δική τους γλώσσα. Η πόλη συνδυάζει την παράδοση με το μοντέρνο και το νεανικό με το κλασσικό. Η ομορφιά της πόλης προβάλλεται μέσα από μεσαιωνικά παλάτια και καθεδρικούς ναούς, μικρά καλντερίμια αλλά και μεγάλους πολυσύχναστους δρόμους..

Κωνσταντινούπολη

konstantinoupoli 02Ιστορική, μοντέρνα αλλά και παραδοσιακή.. η Κωνσταντινούπολη είναι πολλές πόλεις σε μία! Ο μοναδικός τρόπος που συνδυάζει τα ευρωπαϊκά με τα ασιατικά στοιχεία είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει για την ομορφιά της. Ατμοσφαιρική από τη μία, με μυστηριώδη ιστορία αλλά και σύγχρονη από την άλλη καθώς εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Η ενέργεια της Πόλης απλώνεται ανάμεσα στη Θάλασσα του Μαρμαρά και τον Κεράτιο Κόλπο και οι ελληνικές εκκλησίες, οι γέφυρες του Βοσπόρου και τα εγκαταλειμμένα σπίτια με την καταπληκτική αρχιτεκτονική δημιουργούν αυτή την πολυδιάστατη πόλη.

Βενετία

venetia 03Η φήμη της είναι απόλυτα δικαιολογημένη καθώς αποτελεί την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου. Η Βενετία δημιουργήθηκε από 117 νησάκια, τα οποία ενώνονται με περίπου 410 γέφυρες και σκεφτείτε ότι κάθε φορά που περνάτε μια γέφυρα, πάτε σε διαφορετικό νησάκι. Ό,τι και αν έχετε δει σε ταινίες και φωτογραφίες, δε μπορεί να περιγράψει τη γοητεία αυτής της πόλης. Δείτε την ομορφιά και τους θησαυρούς που κουβάλησαν οι Βενετσιάνοι από την Ανατολή, επισκεφτείτε το ιστορικό κέντρο και μάθετε για το σημερινό τρόπο ζωής της Βενετίας.

Πράγα

PRAG-MOST_154108271Ένα μείγμα μπαρόκ και γοτθικής αρχιτεκτονικής, η Παλιά Πόλη στις όχθες του Μολδάβα, τα jazz clubs, το μαύρο θέατρο, η σημαντική πολιτιστική κληρονομιά αλλά και η αύρα μιας παραμυθένιας εποχής που αποπνέει η Πράγα, την τοποθετούν ανάμεσα στις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το ιστορικό κέντρο, το οποίο σίγουρα θα έχει το μονοπώλιο στις βόλτες σας περπατιέται εύκολα και σχεδόν σε κάθε γωνιά του, θα βρείτε κάτι για να σταματήσετε και να θαυμάσετε την απέραντη ομορφιά της πόλης..

Επισκεφτείτε λοιπόν έναν από τους παραπάνω προορισμούς και θαυμάστε και εσείς από κοντά το μεγαλείο ομορφιάς που προσφέρουν αυτές οι Ευρωπαϊκές Πόλεις. Και για οικονομικά ταξίδια και διακοπές, ρίξτε μια ματιά εδώ….

http://www.18-24.gr/destinations

Share this post

No comments

Add yours