Γυμνάσου έξυπνα και στις διακοπές σου!

Για πολλούς η γυμναστική είναι τρόπος ζωής, για άλλους είναι τρόπος διαφυγής και για ορισμένους μια «καλοκαιρινή ανάγκη», ώστε να εκθέσουν με αυτοπεποίθηση το σώμα τους στην παραλία. Σε όποια κατηγορία και αν συγκαταλέγεστε θα βρεθείτε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να ασχολείστε με κάποια φυσική δραστηριότητα.

Πως όμως μπορούμε να γυμναστούμε ευχάριστα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τους οποίους η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα αυξημένη, χωρίς να βλέπουμε το όλο θέμα σαν μια αγγαρεία και αποκτώντας ταυτόχρονα ένα ομοιόμορφο μαύρισμα;

large (3)Ας δούμε μερικούς τρόπους οι οποίοι εύκολα υιοθετούνται το καλοκαίρι και συντελούν για την δημιουργία ενός υγιούς σώματος προσφέροντας ταυτόχρονα διασκέδαση έξω, κοντά η και μέσα στη θάλασσα!

Ρακέτες

raketesΜια από τις πιο διαδεδομένες συνήθειες της παράλιας είναι σαφέστατα οι ρακέτες. Αν και ο ήχος μπορεί να ενοχλεί πολλούς λουόμενους, οι ρακέτες αποτελούν σπουδαία μορφή αερόβιας άσκησης για όσους θέλουν να αποκτήσουν δυνατά χεριά και πόδια! Για πιο καλά αποτελέσματα μπορείτε να ανεβάσετε τον ρυθμό και την ένταση, καθώς και τον αριθμό των παικτών.

Κολύμπι

large (1)Αν και το κολύμπι το καλοκαίρι το έχουμε συνδυάσει με το λεγόμενο «πλατσούρισμα», αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για να παραμείνετε η να ξεκινήσετε να είστε Fit στις διακοπές σας. Η κολύμβηση είναι από τα λίγα αθλήματα με το λιγότερο ποσοστό τραυματισμών αρά και το πιο κατάλληλο για όσους  δεν έχουν ξαναγυμναστεί αλλά το επιθυμούν. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δυναμώσετε το μυϊκό σας σύστημα λαμβάνοντας τις απαραίτητες δόσεις δροσιάς ενώ παράλληλα θα εξερευνήσετε και τις πιο απόμερες παράλιες.

Περπάτημα

large (7)Ίσως φαίνεται πολύ απλό για να είναι και θαυματουργό αλλά το περπάτημα στην παραλία είναι μια εγγυημένη μορφή αερόβιας άσκησης κατά την όποια θα αποκτήσετε γραμμωμένες γάμπες και δυνατούς τετρακέφαλους! Μπορεί στην αρχή να μοιάζει μια εύκολη υπόθεση, αλλά η αντίσταση που προβάλει η άμμος σε συνδυασμό με το νερό προσφέρουν έναν ικανοποιητικό βαθμό δυσκολίας στην όλη κίνηση κάνοντας το περπάτημα πολλές φορές να μοιάζει ατέλειωτο!

Beach Volley και watersports

silhouettes-of-men-playing-beach-volleyballΈνα άθλημα το οποίο έχει αγαπηθεί από πολλούς, το Beach Volley, είναι ένας υπέροχος τρόπος ομαδικής άσκησης στην παραλία. Συνδυάζοντας έντονους ρυθμούς, εκρηκτικές κινήσεις και μεγαλύτερη δυσκολία λόγω της άμμου, αποτελεί την ιδανική μορφή άσκησης, την όποια μπορείτε να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας φίλους.

??????????????????????

Ακόμα, οι περισσότερες οργανωμένες παράλιες τηρούν τις προϋποθέσεις και την διεξαγωγή θαλάσσιων σπορ όπως wakeboard, water-ski, surfing και πολλά άλλα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθένα.

Και τώρα που ξέρετε πως να διατηρήστε τη φόρμα σας και στις διακοπές επιλέξτε τον προορισμό και φύγαμε!

www.18-24.gr 

Share this post

No comments

Add yours