kos_8

Κως:Βουτιές στις πιο εντυπωσιακές παραλίες!

Η Κως, η πατρίδα του Ιπποκράτη, στο νότιο Αιγαίο, είναι ένα νησί με ​ εκπληκτικά υγιεινό κλίμα και περιβάλλον και θα σας προσελκύσει με τις εξαιρετικές παραλίες της, μικρές ή μεγάλες, με βότσαλο ή άμμο, προσφέροντάς σας μια πολλή μεγάλη ποικιλία παραλιών να επισκεφτείτε! Εμείς σαν προτείνουμε τις πέντε καλύτερες του νησιού!

Παραλία Λάμπη

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΜΠΗ

Η μεγάλη αμμουδερή παραλία της Λάμπης βρίσκεται αμέσως μετά την πόλη προς τα Δυτικά. Έχει μήκος πάνω από 1000 μέτρα και λόγω της γειτνίασης με το κέντρο της πόλης και την καλή της οργάνωση είναι πολύ δημοφιλής και προσελκύει πολύ κόσμο κάθε μέρα. Καλά οργανωμένη σε όλο της το μήκος, με αρκετό φυσικό πράσινο, προσφέρει όλες τις ανέσεις της σωστής οργάνωσης σε έναν όμορφο χώρο. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν το μπάνιο τους , να απολαύσουν τον ήλιο και να χαρούν όλα τα θαλάσσια σπορ! Η πρόσβαση είναι πανεύκολη με όλα τα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, ταξί, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες) αλλά επίσης και με ποδήλατο ή ακόμα και με τα πόδια.

Παραλία Ψαλίδι

EUROPEMEDITERRANEANGREECEKOSDES_000899PSALIDIRES_000908Η παραλία Ψαλίδι βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη πόλη της Κω, στην αρχή του δρόμου προς τον Άγιο Φωκά και τις Θέρμες. Πρόκειται για μια παραλία με άμμο και βότσαλο, καλά οργανωμένη, με ομπρέλες, ξαπλώστρες, διευκολύνσεις για θαλάσσια σπορ και δυνατότητα για ένα πρόχειρο, ή και κανονικό γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και πολλά νόστιμα πιάτα, ντόπιας και ευρωπαϊκής κουζίνας. Όλη η περιοχή παρουσιάζει ένα ωραίο θέαμα από τουριστικές μονάδες που εναλλάσσονται με τις καλλιέργειες των ντόπιων, κάτι που δημιουργεί μια όμορφη σύνθεση, με κύριο χαρακτηριστικό της τα όμορφα χρώματα, σε συνδυασμούς του γαλάζιου της θάλασσας και του ουρανού, του λευκού των κατασκευών και της πολυχρωμίας των υπολοίπων ανθρώπινων δραστηριοτήτων .

Παραλία Άγιος Φωκάς

2014-07-09 12.23.08Η όμορφη παραλία του Αγίου Φωκά βρίσκεται μπροστά στο ομώνυμο τουριστικό θέρετρο σε απόσταση 8 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη της Κω και δυο περίπου χιλιόμετρα από τις ιαματικές πηγές στις Θέρμες . Η μισή παραλία έχει ωραία μαύρη άμμο και βότσαλα και η άλλη μισή, άσπρη λαμπερή άμμο και βότσαλα. Είναι καλά οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, παραδοσιακές ταβέρνες αλλά και πολυτελή εστιατόρια. Η θαλάσσια περιοχή εδώ θεωρείται ιδανική από τους λάτρεις της ιστιοσανίδας και πραγματικά όποιος χαρεί την θάλασσα με αυτόν τον τρόπο δεν ξεχνά ποτέ αυτήν την παραλία. Ένα από τα ατού της παραλίας είναι η όμορφη θέα της απέραντης γαλάζιας θάλασσας του Αιγαίου, ιδιαίτερα τις απογευματινές και βραδινές ώρες, κατά την δύση του ήλιου και μετά από αυτή όταν ο ορίζοντας κοκκινίζει καθώς έχετε την ευκαιρία να τραβήξετε μερικές από τις ωραιότερες φωτογραφίες . Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, με ταξί, με ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή και με μοτοσικλέτα. Επίσης, για τους λάτρεις του μέσου, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και ποδήλατο κάτι πολύ συνηθισμένο στην Κω.

Παραλία Θέρμες

1Η παραλία Θέρμες βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιόμετρα νότια από την πόλη της Κω και 2 χιλιόμετρα Δυτικά από την παραλία του Αγίου Φωκά. Τα χαρακτηριστικά της είναι το μαυριδερό βότσαλο της παραλίας, ηφαιστειακής προέλευσης, και τα ζεστά νερά από τις θερμές πηγές που κυλούν μέχρι τη θάλασσα και τη θερμαίνουν. Εξ’ου και το όνομα της παραλίας. Οι ιαματικές πηγές έχουν αρκετά υψηλή θερμοκρασία νερού (40-45 ο Κελσίου) και μεγάλη συγκέντρωση ιόντων Καλίου, Νατρίου, Ασβεστίου, Μαγνησίου, Θείου και Χλωρίου. Το περιβάλλον δεν είναι ιδιαίτερα όμορφο, αλλά οι ιαματικές πηγές σε συνδυασμό με τα ρηχά ζεστά νερά προσελκύουν πολύ κόσμο. Ένα χαρακτηριστικό των νερών είναι ότι από τον πυθμένα βγαίνουν συνέχεια φυσαλίδες δημιουργώντας ένα ωραίο αποτέλεσμα. Τέλος, τα μεγάλα βράχια που περικλείουν την παραλία της δίνουν έναν επιβλητικό τόνο και προσφέρουν την δυνατότητα στους λάτρεις της φωτογραφίας να τραβήξουν ωραίες και εντυπωσιακές φωτογραφίες. Η παραλία είναι σχετικά οργανωμένη και είναι διαθέσιμα στους επισκέπτες ομπρέλες, καθίσματα και δροσερά αναψυκτικά.

Παραλία Τιγκάκι

τιγκακι

Η όμορφη και εκτεταμένη αμμουδερή παραλία Τιγκάκι βρίσκεται 11 χιλιόμετρα περίπου Δυτικά από την πόλη της Κω, στην βόρεια ακτή του νησιού, μπροστά στο ομώνυμο τουριστικό θέρετρο, που προσφέρει στους επισκέπτες του όλες τις ανέσεις. Η παραλία αυτή και ολόκληρη η περιοχή χαρακτηρίζεται από τους επισκέπτες της ως ένα μικρό θαύμα, καθώς είναι πνιγμένη κυριολεκτικά στο πράσινο και τα πολύχρωμα λουλούδια που σε τραβούν κοντά τους να τα μυρίσεις, να τα θαυμάσεις, να τα φωτογραφήσεις. Η μεγάλη, όσο και όμορφη αυτή παραλία, που εκτείνεται σε μήκος σχεδόν 10 χιλιόμετρα, έως τις Αλυκές, έχει μια λαμπερή πανέμορφη άσπρη άμμο και κρυστάλλινα πεντακάθαρα ρηχά νερά κατάλληλα για παιδιά και οικογένειες.

Πανέμορφες όλες οι παραλίες στη Κω, όμως σε αυτές τις πέντε αξίζει οπωσδήποτε να πας!!!! Ακόμα το σκέφτεσαι; Οργάνωσε το ταξίδι σου με τις καλύτερες προσφορές της αγοράς!

http://www.18-24.gr/search?&area_id_2=112

Share this post

No comments

Add yours