lesvos

Γνωρίστε τη Λέσβο μέσα από τα καλύτερα αξιοθέατα της!

Η Λέσβος είναι ένα ψηφιδωτό αξιοθέατων, με πολλές και μοναδικές φυσικές ομορφιές, με σπάνια γεωλογικά μνημεία, με φοβερές εναλλαγές στα τοπία της και με καταπληκτικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς. Στο νησί της Σαπφούς και του Ελύτη θα βρει κανείς μοναδικούς υδροβιότοπους, ιαματικές πηγές, ποικιλόμορφες ακτές και παραλίες, τα πασίγνωστα σε όλη τη χώρα μοναστήρια αλλά και κάθε είδους και εποχής μουσεία.

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Kastro_MytiliniΛόγω της μακραίωνης ιστορίας της, η Λέσβος, είναι ένα νησί γεμάτο από αρχαιολογικούς θησαυρούς και έργα τέχνης από την προϊστορική έως τη σύγχρονη εποχή, η πλειονότητα των οποίων εκτίθεται στα Μουσεία. Τα σημαντικότερα από αυτά, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Μοντέρνας τέχνης Τεριάντ, το Μουσείο Θεοφίλου αλλά και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βρίσας, βρίσκονται στην πόλη της Μυτιλήνης.

Ιαματικές πηγές

assets_LARGE_t_183762_54099249Εντυπωσιακό στοιχείο του νησιού είναι οι πολλές θερμές πηγές του. Για την ακρίβεια, το ένα τέταρτο των ιαματικών πηγών της χώρας βρίσκεται εδώ!  Οι ιαματικές θερμοπηγές της Λέσβου, είναι γνωστές από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Σήμερα πέντε από αυτές διαθέτουν λουτρικές εγκαταστάσεις και μπορούν να δεχθούν επισκέπτες.

Θρησκευτικά Μνημεία

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα επιβλητικά μοναστήρια, οι εκκλησίες με την μακραίωνη ιστορία, και τα αμέτρητα γραφικά ξωκλήσια στους λόφους της Λέσβου αποτελούσαν ανέκαθεν πόλο έλξης για δεκάδες χιλιάδες τουρίστες. Ενδεικτικά, τα κυριότερα προσκυνήματα είναι: Η Μονή Αγίου Ραφαήλ στη Θερμή, η Μονή Ταξιάρχη Μανταμάδου, η Μονή Λειμώνος, η Μονή Υψηλού, ο Ιερός Ναός Παναγιάς της Γλυκοφιλούσας στη Πέτρα και ο Ι.Ν. Kοιμήσεως της Θεοτόκου Αγιάσου.

Υγροβιότοποι

DSCN7565Με πληθώρα μικρών και μεγάλων υγροβιότοπων η Λέσβος αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για χιλιάδες αποδημητικά πουλιά και αμφίβια. Ο πιο γνωστός υγροβιότοπος βρίσκεται στην περιοχή της Καλλονής και χρησιμεύει ως καταφύγιο και τόπος αναπαραγωγής πολυάριθμων σπάνιων και προστατευόμενων ειδών πουλιών. Έχουν καταγραφεί περίπου 134 είδη πουλιών ανάμεσα στα οποία είναι φαλαρίδες, πετροτριδίλες, καστανόχηνες, αβοκέτες, κρασοπούλια, μαυροπελαργοί, λευκοπελαργοί, ροζ φλαμίνγκος, θαλασσοκόρακες και κύκνοι, ελκύουν κάθε χρόνο πλήθος παρατηρητών αλλά και απλών τουριστών.

Περιπατητικές διαδρομές

dasosokΗ εξερεύνηση της Λέσβου, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες της. Φτάνει να επισκεφθεί κανείς τα πανέμορφα δάση της, τους καστανιώνες, τα μονοπάτια της ελιάς ή της παραδοσιακής κτηνοτροφίας, να περπατήσει στο πλακόστρωτο της «Πατουμένης»  μαζί με τους χιλιάδες άλλους προσκυνητές. Να βρεθεί κάτω από την σκιά των ατελείωτων ελαιώνων, να γνωρίσει την μοναδικότητα της φύσης του απολιθωμένου δάσους, να παρατηρήσει τα φλαμίγκος στους υγροβιότοπους του νησιού, ή να περιδιαβεί τα γραφικά χωριά της και να ξαποστάσει στα παραδοσιακά καφενεία τους.

Η Λέσβος είναι ένα νησί που καλύπτει τις επιθυμίες κάθε ταξιδιώτη που θα την επισκεφτεί! Είναι το απόλυτο νησί για να συνδυάσεις μοναδικές, ξεκούραστες διακοπές με πανέμορφες παραλίες αλλά και μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις!

Ζήσε αυτή τη μοναδική εμπειρία διακοπών με τα πιο οικονομικά πακέτα της αγοράς!

www.18-24.gr/search?&area_id_2=105

Share this post

No comments

Add yours