Μια Στοιχειωμένη Ιστορία από τη Βενετία!

Ένα μικρό νησάκι κοντά στη Βενετία θεωρείται το πιο στοιχειωμένο μέρος της Ιταλίας. Και αν δεν πιστεύεις σε τέτοια πράγματα, η ιστορία του θα σου φανεί σίγουρα ανατριχιαστική. Το όνομα αυτού… Poveglia.

1397841004318.cached

Όταν η αρρώστια της πανώλης χτύπησε στη Βενετία, η πόλη αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα και η κοινωνία άρχισε να ζει μέσα στο φόβο και τον πανικό. Όσοι εμφάνιζαν τα συμπτώματα της αρρώστιας, βρίσκονταν σε περιορισμό μέσα στο σπίτι και όσοι προσπαθούσαν να αποδράσουν εκτελούνταν επί τόπου. Για αυτό το λόγο, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το νησί Poveglia ως χώρο εξορίας για τα άτομα που είχαν προσβληθεί από την αρρώστια ή εμφάνιζαν συμπτώματά της. Εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, συλλαμβάνονταν και φορτώνονταν πάνω σε βάρκες που τους μετέφεραν στο νησί. Υπολογίζεται ότι περίπου 160.000 άνθρωποι πέθαναν και κάηκαν στο νησί.

140417-poveglia-ruins-mms-1520_9375fbb7547830cf2f225b27c37278beΗ ιστορία του νησιού όμως δε σταματά εδώ. Το 1922 χτίστηκε στο νησί μια ψυχιατρική κλινική, για να απαλλαχτεί η αριστοκρατική Βενετία από τους ενοχλητικούς ψυχοπαθείς. Την κλινική διεύθυνε ένας γιατρός, του οποίου το γραφείο του βρισκόταν στον επιβλητικό πύργο του νησιού. Σε εκείνο τον πύργο λοιπόν, ο γιατρός αποφάσισε να κάνει πειράματα στους ασθενείς, με καινούριες ιατρικές μεθόδους, χρησιμοποιώντας τους ανθρώπους ως ζωντανά πειραματόζωα. Χωρίς τη χρήση αναισθητικού, ο γιατρός εφάρμοζε απάνθρωπες βασανιστικές τεχνικές στους ασθενείς, όπως λοβοτομή με τρυπάνι, σφυρί ή κατσαβίδι.

nzz0V8aCSzΜετά από χρόνια, ο γιατρός άρχισε να παραπονιέται ότι βλέπει τα φαντάσματα των ανθρώπων που πέθαναν, τρελάθηκε και πήδηξε από τον πύργο. Ένας νοσοκόμος διηγήθηκε, πως όταν έπεσε ο γιατρός στο έδαφος ήταν ακόμα ζωντανός και μπήκε στο σώμα του μια φιγούρα βγαλμένη από το χώμα και τον έπνιξε. Από τότε η κλινική έκλεισε και απαγορεύτηκε η είσοδος στο νησί.

420626-15913508-e600-11e3-aae6-8a781d1cd673Αρκετοί όμως είναι αυτοί που προσπάθησαν να πάνε κρυφά στο νησί. Όλοι δήλωσαν ότι δεν θέλουν να το επισκεφτούν ποτέ ξανά, καθώς το κυριεύει μια αφιλόξενη αίσθηση κακού και τα πάντα εκεί μοιάζουν απειλητικά. Πολλοί δήλωσαν ότι άκουσαν φωνές, κλάματα και μοιρολόγια και την καμπάνα να χτυπά μόνη της κάθε τόσο ανατριχιαστικά. Τον τελευταίο καιρό, δόθηκε ένα κομμάτι του νησιού για αμπελοκαλλιέργεια και καλλιεργείται με ειδικά άδεια μόνο την ημέρα.

Εάν είσαι δύσπιστος το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να επισκεφθείς την πανέμορφη Βενετία και να δείς αυτό το στοιχειωμένο μέρος αλλά φυσικά, μόνο από μακριά για να καταλάβεις πως υπάρχει και δεν σου λέμε ψέμματα! Και μάλιστα με τα πιο οικονομικά πακέτα της αγοράς τα οποία σίγουρα υπάρχουν και είναι εδώ:

http://www.18-24.gr/search?&area_id_2=110

Share this post

No comments

Add yours