Πώς να βγάζετε καλές φωτογραφίες στις διακοπές σας!

Οι διακοπές που κάνουμε με τους φίλους μας ή την οικογένεια μας περιέχουν στιγμές που θέλουμε πάντα να θυμόμαστε! Αναπολούμε αργότερα κάποιες στιγμές και ευχόμαστε να κρατούσαμε την φωτογραφική μηχανή εκείνη την στιγμή… Τι γίνεται όμως όταν έχουμε την φωτογραφική μηχανή μαζί μας αλλά οι φωτογραφίες δεν είναι τόσο καλές; Εμείς σας έχουμε κάποιες προτάσεις για να βγάλετε φωτογραφίες με ζωντανά χρώματα και όμορφα τοπία και να τις θυμάστε μια ζωή.

Το πρώτο πράγμα που θα ήταν καλό να προσέξετε είναι ο φωτισμός. Πριν βγάλετε φωτογραφία ελέγξτε που είναι η πηγή φωτός ώστε να μην βγει σκοτεινό το θέμα σας και το φως να χτυπάει αυτό και όχι εσάς.

Εάν είδατε ένα λουλούδι ή μια πεταλούδα ή ένα σκυλάκι να παίζει και θέλετε να το φωτογραφίσετε, για να πετύχετε την τέλεια φωτογραφία καλό θα ήταν να μην την τραβήξετε από το δικό σας ύψος αλλά από το επίπεδο του αντικειμένου. Δηλαδή να πέσετε στο ύψος που είναι το λουλούδι για να βγει η φωτογραφία ομορφότερη.

Εάν προτιμάτε φωτογραφίες πιο αόριστες και γενικές μια καλή πρόταση είναι να φωτογραφίζετε πινακίδες. Βγάλτε φωτογραφία μια πινακίδα που είδατε καθώς περάσατε ένα χωριό, ή μια ταμπέλα που λέει την τιμή για τα φρούτα ή ακόμα και μια πινακίδα που γράφει κάτι σε μια ξένη γλώσσα.. οι ταμπέλες και οι πινακίδες δίνουν πάντα περισσότερη ζωντάνια.  Ακόμη, φωτογραφίστε ανθρώπους μέσα σε τοπία , δηλαδή τραβήξτε τους ντόπιους κατοίκους την ώρα που αγοράζουν κάτι ή πίνουν έναν καφέ. Το ανθρώπινο στοιχείο προσθέτει πάντα περισσότερο ενδιαφέρον στις φωτογραφίες από ότι ένα σκέτο τοπίο.

an-eye-on-youΌταν είστε έτοιμοι να βγάλετε μια φωτογραφία εν ώρα κίνησης μην περιμένετε να πατήσετε μια φορά μονάχα το κουμπί. Πιάστε τη στιγμή. Οι καλύτερες φωτογραφίες είναι οι αυθόρμητες, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε την κάμερα στο χέρι περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή. Και μην φοβηθείτε για να πετύχετε την καλύτερη να βγάλετε πολλές φωτογραφίες.

Αποφύγετε τις βαρετές και κλασσικές πόζες μπροστά στα μνημεία.  Έχουμε άπειρες πόζες μπροστά σε πάσης φύσεως μνημείο. Προτιμήστε τις φωτογραφίες «δράσης», την ώρα που κάποιος κάνει κάτι χωρίς να στήνεται και αν θέλετε να φωτογραφίσετε ένα μνημείο , βρείτε μια καλή οπτική γωνία για να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα.

Τέλος, υπάρχει η γνωστή συμβουλή της απλής μεθόδου των τριών. Πριν τραβήξετε μια φωτογραφία χωρίστε νοερά το πλάνο σε τρεις κάθετες και τρεις οριζόντιες γραμμές και προσπαθήστε το θέμα σας να πέφτει στις ενώσεις των νοερών γραμμών.

Εάν ακολουθήσετε μερικές από αυτές τις συμβουλές , θα καταφέρετε εν τέλει να πετύχετε την τέλεια φωτογραφία.  Μην ξεχνάτε όμως πως τις πραγματικά όμορφες στιγμές δεν μπορεί να τις αποτυπώσει καμία φωτογραφία αλλά μένουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό μας. Ζήστε λοιπόν την κάθε στιγμή σε προορισμούς που θα θέλατε να βρεθείτε με τα πιο οικονομικά πακέτα της αγοράς!

http://www.18-24.gr/

Share this post

No comments

Add yours