Τα παραμυθένια παλάτια της Ευρώπης!

Οι βόλτες στα κάστρα και τα παλάτια μας ταξιδεύουν σε παλιές εποχές βγαλμένες από παραμύθια. Ιππότες και δεσποσύνες, βασιλείς και αυλικοί ο καθένας με τον δικό του τρόπο έχει αφήσει την ιστορία του μέσα στα παλάτια. Διαβάστε και ανακαλύψτε λοιπόν παρακάτω, τα πιο εντυπωσιακά παλάτια-κάστρα της Ευρώπης.

buckingham-palace-GETTYΤο Παλάτι του Buckingham στο Λονδίνο, είναι σύμβολο της βρετανικής πρωτεύουσας και προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες που φωτογραφίζονται με θέα το παλάτι. Οι ιδιαίτερες πύλες, το άγαλμα μπροστά στην πύλη και οι φρουροί με τα ψηλά μαύρα καπέλα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του παλατιού. Οι επισκέψεις μέσα στο παλάτι επιτρέπονται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Βέβαια μπορείτε να επισκεφτείτε τους βασιλικούς στάβλους, με τις βασιλικές άμαξες και τα άλογα ή το park royal για έναν ρομαντικό περίπατο.

romeΤο Παλάτι Domus Aurea ή αλλιώς Χρυσό Σπίτι, ανήκε στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Νέρωνα. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κατοικίες που κατασκευάστηκαν ποτέ στη Ρώμη. Η Ρώμη, ως αρχαία πόλη, είχε πολλά πολυώροφα σπίτια τα οποία φιλοξενούσαν πολλά άτομα σε περιορισμένο χώρο. Υπήρχε μικρή έκταση για μεγαλοπρεπή παλάτια, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην πόλη, κατά την οποία καταστράφηκε μεγάλο μέρος της αριστοκρατικής περιοχής, υπήρξε χώρος για ανέγερση νέων κτιρίων, μέσα στα οποία ήταν και το παλάτι Domus Aurea.

Istanbul-Topkapi-PalaceΧτισμένο πάνω σε ένα λόφο του βλέπει στο Βόσπορο, το Παλάτι Τοπ Καπί, αποτελούσε την επίσημη κατοικία των σουλτάνων. Η κατασκευή του χρονολογείται λίγα χρόνια μετά την κατάκτηση της Πόλης και από το 1924 λειτουργεί ως μουσείο και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης. Στις συλλογές του θα δείτε έργα κεραμικής, υφάσματα, χειρόγραφα καθώς και ισλαμικά κειμήλια μεγάλης αξίας. Τα κύρια τμήματα του παλατιού είναι η αυτοκρατορική πύλη, τα τέσσερα προαύλια και το χαρέμι.

Schönbrunn-PalaceΤο Παλάτι Schönbrunn στη Βιέννη, ήταν η καλοκαιρινή κατοικία των Αψβούργων αυτοκρατόρων. Το σημερινό παλάτι ολοκληρώθηκε από την αυτοκράτειρα Μαρία Τερέζα, μητέρα της Μαρίας Αντουανέτας. Το παλάτι περιλαμβάνει 1.441 δωμάτια και οι κήποι του σχηματίζουν έναν λαβύρινθο. Παρά τα τόσα δωμάτια το περίεργο είναι ότι δεν υπήρχε κουζίνα μέσα στο παλάτι και το μαγείρεμα γινόταν σε άλλο κτίριο.

pragueΤο Κάστρο της Πράγας είναι το πιο εντυπωσιακό και φημισμένο αξιοθέατο της πόλης. Θα δείτε την αλλαγή φρουράς κάθε ώρα, την Πινακοθήκη, την Εκκλησία του Εσταυρωμένου, τον Καθεδρικό του Αγίου Βίτου, τους Βασιλικούς Κήπους αλλά και το παλιό Βασιλικό Ανάκτορο. Χρονολογείται ότι χτίστηκε κάπου κοντά στον 9ο αιώνα και σήμερα αποτελεί έδρα του Προέδρου και της κυβέρνησης της χώρας.

Αν και οι εποχές έχουν περάσει, τα εντυπωσιακά αυτά κτίρια θεωρούνται μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά που αφήνουν άφωνους αυτούς που τα επισκέπτονται. Ο μόνος τρόπος για να τα επισκεφτείς είναι να ετοιμάσεις ένα ταξίδι σε έναν από τους παραπάνω προορισμούς. Μπείτε εδώ…

http://www.18-24.gr/destinations

…και ταξιδέψτε και εσείς σε μια από τις παραπάνω παραμυθένιες πόλεις με τα πιο φθηνά πακέτα της αγοράς!

Share this post

No comments

Add yours