travel-couple

Οι καλύτερες συμβουλές για το σωστό τρόπο συμπεριφοράς στα ταξίδια σας!

Όλοι ξεκινάμε να προγραμματίσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές με την καλύτερη ψυχολογία και διάθεση! Πολλές φορές όμως όταν φτάσουμε στον προορισμό μας η διάθεση αλλάζει, εκνευριζόμαστε εύκολα και ξεχνάμε ουσιώδεις λεπτομέρειες στο τρόπο συμπεριφοράς μας. Ας δούμε λοιπόν κάποιες ιδέες και συμβουλές για μην ξεχνάμε τους καλούς μας τρόπους ούτε στις διακοπές!

Η υπομονή είναι αρετή!

294021033_1280x720Μην στρεσάρεστε για πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε! Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είσαι θυμωμένος ή εκνευρισμένος όλη την ώρα πόσο μάλλον στις διακοπές σου! Τι κι αν έχασες ένα τοπικό λεωφορείο; Σίγουρα θα περνά ένα άλλο μετά από λίγο! Καμιά φορά ακόμα και η μικρή αναποδιά μπορεί να μας χαλάσει την διάθεση! Πάρε μια βαθιά ανάσα και θύμισε στον εαυτό σου γιατί είσαι εκεί!

Ξύπνα νωρίς!

1761399-5Καλύτερα να σηκώνεσαι νωρίς το πρωί για να έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου και να επισκεφθείς όλα τα μέρη που θέλεις αποφεύγοντας έτσι τον πολύ κόσμο και την κίνηση! Το πρωινό φως είναι καταπληκτικό για τις φωτογραφίες σου, το οποίο σίγουρα θα εκτιμήσεις μόλις δεις τα αποτελέσματα!

Γέλα…ακόμα και με τον εαυτό σου!

jennyΤις περισσότερες φορές όταν ταξιδεύεις σε καινούρια μέρη, μάλλον θα δείχνεις σαν χαμένος! Διασκέδασε το! Μην στενοχωριέσαι για το πώς θα φαίνεσαι, αν θα χαθείς ή αν θα τα “θαλασσώσεις” και γενικά μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά!

Κράτα μαζί σου extra χρήματα!

Piggy_on_Money1Καλό είναι όταν κάνουμε τον προϋπολογισμό των διακοπών μας να μην παίρνουμε μαζί μας το ακριβές ποσό που υπολογίσαμε ότι θα χρειαστεί! Πολλά μπορούν να συμβούν και καλύτερα να έχεις κάτι παραπάνω για να μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις! Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα ξοδέψεις αλλά ούτε να τα κουβαλάς πάνω σου! Καλύτερα να τα κρύψεις κάπου στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης!

Γνώρισε τους ντόπιους!

15-meet-new-people-main-image-nick-onkenΟι ιστορίες που θα ακούσεις, οι άνθρωποι που θα γνωρίσεις,γιατί οι ντόπιοι πάντα έχουν κάτι να πούν, θα σου αφήσουν τις καλύτερες και τις πιο ζεστές αναμνήσεις στο τέλος των διακοπών! Γνώρισε τον προορισμό των διακοπών σου μέσα από τα μάτια των κατοίκων του!

Βγάλε πολλές φωτογραφίες!

1409903496_as6pplkfldm-1024x676Μπορεί να δεις τα μέρη αυτά μόνο μία φορά στη ζωή σου, γιαυτό απαθανάτισε τα όσο πιο πολύ μπορείς! Έτσι θα μπορείς να ανατρέχεις σε μέρη που έχεις ξεχάσει αλλά μια εικόνα σε βοηθά να ξαναθυμηθείς! Οι ωραίες φωτογραφίες αποτελούν το απόλυτο σουβενίρ! Δεν κοστίζουν τίποτα, μπορείς εύκολα να τις μοιραστείς και με άλλους και δεν σου πιάνουν καθόλου χώρο!

Χαμογέλα και πες “Καλημέρα”!

http://www.dreamstime.com/stock-photography-woman-laughing-field-image9193352Σου είναι δύσκολο να συνεννοηθείς με τους ντόπιους ή μάλλον δεν σου φαίνονται και πολύ φιλικοί; Ίσως να φταίει η γλώσσα του σώματος! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι τους κοιτάξεις στα μάτια να χαμογελάσεις και να πεις “Καλημέρα”! Αμέσως θα δεις διαφορά στα πρόσωπά τους!

Δοκίμασε τις ντόπιες γεύσεις!

Food1Πουθενά δεν θα βρεις καλύτερα μαγειρεμένα τα ντόπια φαγητά και γλυκίσματα, γι’αυτό μην χάσεις την ευκαιρία να τα δοκιμάσεις! Μην φοβηθείς καινούριες και ιδιαίτερες γεύσεις, γιατί που ξέρεις; Μπορεί και να σε ξαφνιάσουν!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα είσαι στις διακοπές σου, δοκίμασε να αλλάξεις λίγο  στάση στην καθημερινότητά σου και δεν θα χάσεις!!!!!! Τώρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις τον προορισμό! Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.18-24.gr/destinations

Share this post

No comments

Add yours