Μια βόλτα στις πλατείες της Ρώμης!

Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι μια αν πόλη σέβεται τον εαυτό της φαίνεται από την όψη που έχουν οι πλατείες της. Η Ρώμη στην κατηγορία αυτή κερδίζει , διότι με μια επίσκεψη στην αιώνια πόλη θα μαγευτείτε από την ομορφιά των πλατειών της!! Οι πλατείες είναι πολλές και με μια βόλτα σας θα βρεθείτε από τη μια στην άλλη ως δια μαγείας..! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το ταξίδι μας…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ πρώτη και καλύτερη πλατεία που συναντάμε φτάνοντας στην Ρώμη είναι η Piazza Navona. Περιμένει να σας καλωσορίσει στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και είναι μία από τις πιο διάσημες και αναμφισβήτητα μία από τις ομορφότερες πλατείες της Ρώμης. Διαθέτει τρία συντριβάνια και κατασκευάστηκε μεταξύ 1647 και 1651, κατόπιν αιτήματος του Πάπα Ιννοκέντιου του Κ΄. Είναι η ιδανική πλατεία για να περάσετε ένα μεσημεράκι με έναν καφέ στο χέρι και να χαρείτε τον ήλιο και την βόλτα σας.

piazza-del-popoloΗ Piazza del Popolo είναι μία μεγάλη οβάλ πλατεία και αποτελεί ένα αστικό πέρασμα. Είναι η κατάλληλη πλατεία για να παρατηρήσετε τους Ιταλούς καθώς είναι ένα πέρασμα για να πάνε καθημερινά στην δουλειά τους. Διαθέτει ένα αυθεντικό οβελίσκο από την Ηλιούπολη της Αιγύπτου και είναι ένας τοπ τουριστικός προορισμός. Απολαύστε τον καφέ σας και μην ξεχνάτε πως η Piazza del Popolo είναι η αφετηρία για πολυτελή καταστήματα ένδυσης όπου μπορείτε να κάνετε μια βόλτα ή να ψωνίσετε.

SONY DSCΑκόμη μια πασίγνωστη πλατεία της Ιταλίας είναι η Piazza di Spagna. Το όνομα της προέρχεται από το κτίριο της πρεσβείας της Ισπανίας στο τότε παπικό κράτος από 1870 και μετά. Μπροστά στο κτίριο της πρεσβείας βρίσκεται η Στήλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που χτίστηκε το 1856. Μια μεγάλη βάση έχει πάνω τα αγάλματα του Μωυσή, του Δαβίδ, του Ησαϊα και Ιεζεκιήλ και φτάνει στο σύνολο πάνω από 29 μέτρα ύψος. Είναι κατάλληλη για βόλτες καθώς γύρω της υπάρχουν πολλά μουσεία και αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε.

CAMPO-de-fioriΤέλος, η πλατεία Campo de’ Fiori είναι άλλη μια πλατεία στο κέντρο της πόλης που δεν γίνεται να χάσετε. Βρίσκεται δίπλα στην Piazza Navona , και το όνομα της πλατεία των λουλουδιών προήλθε από ένα ανθισμένο λιβάδι που υπήρχε μέχρι και τον 15ο αιώνα. Από το παρελθόν η πλατεία έγινε κέντρο πολιτισμικών και εμπορικών δραστηριοτήτων και για αυτόν τον λόγο θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία, καταστήματα και πολύχρωμους πάγκους λαϊκής γύρω της.

Η καθεμία από αυτές θα σας συναρπάσει για διαφορετικούς λόγους καθώς είναι διαφορετικές η μία από την άλλη. Όλες είναι όμορφες και αξίζει να τις επισκεφθείτε! Εξάλλου με μία βόλτα στην Ρώμη η μία πλατεία θα σας οδηγήσει στην άλλη ούτως ή άλλως!

Μία επίσκεψη στην »Αιώνια Πόλη» και μάλιστα με τα πιο οικονομικά πακέτα της αγοράς θα σας πείσει!

http://www.18-24.gr/search?&area_id_2=57

Share this post

No comments

Add yours