Χρήσιμοι κανόνες για ένα ασφαλές μπάνιο στη θάλασσα!

Είναι σε όλους μας γνωστοί, κάποιοι βασικοί κανόνες συμπεριφοράς για ένα δροσερό αλλά και ασφαλές μπάνιο στη θάλασσα. Η τήρηση αυτών των κανόνων με σχολαστικότητα, θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές με ξεγνοιασιά και χωρίς περιττό άγχος!

Βασικοί κανόνες:

Πρώτον, κολυμπάμε στη θάλασσα, τέσσερις ώρες μετά το τελευταίο μας γεύμα. Οι ώρες αυτές είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας και αυτό γιατί, έχοντας φάει το γεύμα μας και ύστερα βουτήξουμε στα παγωμένα νερά της θάλασσας, ο οργανισμός μας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια στο να αντιμετωπίσει τη μυική λειτουργία του σώματος και να μπορέσει να  προσαρμοστεί στη θερμοκρασία του νερού αλλά ταυτόχρονα να ολοκληρώσει και τη διαδικασία της πέψης. Ως αποτέλεσμα, νευροφυτικό μας σύστημα “βραχυκυκλώνει” και μπορεί να προκληθεί αναρρόφηση!

Δεύτερον, δεν κάνουμε χρήση οινοπνευματωδών ποτών, στην παραλία. Αν και τα δροσιστικά coctails είναι πειρασμός κάτω από το καλοκαιρινό ήλιο, είναι καλύτερα να τα αποφύγουμε ή τουλάχιστον να προσέξουμε την υπερβολική κατανάλωση.

Τρίτον, αποφεύγουμε τις ώρες της επικίνδυνης ακτινοβολίας του ήλιου. Καλό θα είναι να αποφεύγουμε το διάστημα από τις 11:00 το πρωί έως και τις 4:00 όπου ο ήλιος είναι καυτός και κατά συνέπεια οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ιδιαίτερα απειλητικές και βλαβερές. Αν πάλι βρεθείτε εκείνες τις ώρες ρίξε μια ματιά στον επόμενο κανόνα!

4938682_mΤέταρτον, δεν μένουμε ποτέ εκτεθειμένοι στον ήλιο, χωρίς αντηλιακό, καπέλο, ομπρέλα θαλάσσης και τα γυαλιά ηλίου. Φοράμε πάντα αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα, πριν εκτεθούμε στον ήλιο και επαναλαμβάνουμε συχνά και κατά την διάρκεια της παραμονής μας στην παραλία.

Πέμπτον, επιλέγουμε αντηλιακό με το σωστό δείκτη προστασίας, ανάλογα το δέρμα μας και τις ανάγκες του.

Έκτος και χρυσός κανόνας είναι το νερό! Πίνουμε αρκετό νερό στη παραλία καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν πιο εύκολα το σώμα μας!

Τελευταίος και απαραίτητος κανόνας για όλους είναι η καθαριότητα στις παραλίες! Δεν λερώνουμε την παραλία, συγκεντρώνουμε τα σκουπίδια μας και τα παίρνουμε μαζί κατά την αποχώρησή μας. Γενικότερα, σεβόμαστε το χώρο. Θυμόμαστε πάντα το ρητό «προσέχουμε… για να έχουμε» και διατηρούμε τις παραλίες μας καθαρές!

Βασικοί λοιπόν κανόνες συμπεριφοράς που όλοι θα πρέπει να ακολουθούμε για ένα ευχάριστο μπάνιο στην παραλία!!! Και τώρα που γνωρίζετε όλα αυτά φύγαμε για αξέχαστες διακοπές και φυσικά…τρελές βουτιές!

 http://www.18-24.gr/destinations?utm_source=f.page&utm_medium=cpost&utm_campaign=dest

Share this post

No comments

Add yours